Artikel filtreret på dato: Søndag, 10 November 2019

Søndag, 10 November 2019

Boligmesse pænt besøgt

Weekendens bolig- og livsstilsmesse er godt besøgt.

Denne weekend er der bolig- og livsstilsmesse i Sydbank Arena i Kolding.

Her er der 120 udstillere med forskellige ting indenfor bolig - blandt andet senge, køkkenudstyr, elektronik og designmøbler.

Messen er i følge arrangørerne pænt besøgt. Lørdag var over forventning, hvor der var 6.000 besøgende. I alt ventes 15.000 personer at besøge bolig- og livsstilsmessen i Sydbank Arena. Messen lukker søndag klokken 16.

Se billederne nedenunder...

Udgivet i Kolding

Der er blevet opsat en ny hjertestarter i Vonsild.

Superbrugsen i Vonsild har købt en ny hjertestarter. En hjertestarter kan være med til at redde liv i tilfælde af hjertestop.

Superbrugsen har delt opslaget på Facebook i håb om, at alle borgere i Vonsild ved, hvor der findes en hjertestarter, hvis der skulle blive brug for det.

Hjertestarteren er placeret til højre for hovedindgangen til Superbrugsen.

Udgivet i Vonsild

Viadukten i Østergade får den planlagte kunstneriske belysning.

Det skulle være ganske vist. Bevillingen til den planlagte kunstneriske belysning af jernbaneviadukten i Østergade i Vamdrup beskæres ikke - eller bortfalder - som følge af kommunens økonomiske situation. Det skriver netavisen Sebro Press.

Oplysningen er givet af Kolding Kommune og fremgår af et referat fra et møde i Vamdrup Byforum. Og på denne baggrund har byforum indgået aftale med elinstallatør B. Schrøder, som har afdeling i Vamdrup, om opsætning af belysningen.

Arbejdet skal i følge aftalen mellem Vamdrup Byforum og B. Schrøder være færdig senest 1. december. Pris 125.800 kroner, fordelt med betaling af 61.000 kroner her i 2019 og med 64.800 krone i 2020.

Det fremgår desuden af referatet, at projektet udføres således, at styreingen af belysningen under viadukten på Østergade skal kunne ske fra Vamdrup Kino.

Udgivet i Vamdrup
Søndag, 10 November 2019

Kig op og hils mørket velkommen

Geografisk Have i Kolding og Amatør-Astronomisk Forening arbejder sammen om to arrangementer inden jul, hvor man kan se spændende fænomener på himlen i Geografisk Have.

Dagene kortes og det betyder, at man har endnu mere tid til at kigge på stjerner – hvorfor ikke se positivt på vinterhalvåret og hilse mørket velkommen. For hvis man retter blikket opad og er nysgerrig på, hvad stjernehimlen har at byde på, giver vinterhalvåret flere spændende muligheder for at se fænomener på himlen, som man normalt ikke ser.

Amatør-Astronomisk Forening, som er en landsdækkende forening med hovedsæde i Kolding, har i år indgået samarbejde om to arrangementer i Geografisk Have, hvor foreningens medlemmer vil være til stede og hjælpe havens gæster med at se og forstå, hvad der foregår deroppe langt over skyerne.

Tag familien, naboen eller kollegaerne med under armen eller kom alene og få en helt særlig oplevelse.

Merkur bliver synlig foran solen

Første mulighed er 11. november om eftermiddagen, hvor Merkur passerer hen over solen. Det er en oplevelse, der strækker sig over flere timer fra kl. 13-17. Amatør-Astronomisk Forening medbringer solteleskoper. Der er gratis entré til haven. Det er en rigtig god idé at have varmt tøj og fodtøj med. Der er mulighed for at købe kaffe/the og andre drikkevarer.

Cirka kl. 15 vil der være et foredrag om Mars og rejsen til Mars ved Karsten Madsen fra Amatør-Astronomisk Forening i havens Væksthus. At rejse til Mars er en drøm, der måske nok ligger en del år ude i fremtiden, men forberedelserne er i fuld gang og man søger at overvinde den lange række af udfordringer, som skal ryddes af vejen først.

Når solen går ned ved godt 16-tiden vil der måske være mulighed for at se Saturn, Venus og Jupiter i solteleskoperne. Det afgøres af vejret, som ikke skal være overskyet.

Geminiderne – kosmisk stjernedrys

Næste chance – hvor man virkelig har glæde af mørket – er 13. dec. fra kl. ca. 17.00. Geminiderne er navnet på én af årets kraftigste og mest intense meteorsværme. Igen står Amatør-Astronomisk Forening parat til at svare på spørgsmål. Netop denne nat har Geminiderne deres maksimum, men er i øvrigt synlige fra den 4. til den 17. december. Hvis himlen er klar den 13. dec., kan man være heldig og se op til 150 stjerneskud i timen. Geografisk Have har ekstraordinært åbent til kl. 21 denne aften.

Godt udstyr til observationer på nattehimlen

En kikkert, en liggestol eller en havestol og varmt tøj og fodtøj, evt. gerne en sovepose er det rette udstyr, når man vil tilbringe en god lang stund med at kigge på stjernedrys denne aften. Man må IKKE medbringe hvidt lys som lommelygte eller mobiltelefoner, men gerne en lommelygte eller cykellygte med rødt lys.

Café Lykkefund tilbyder varme drikke, tomatsuppe og andre lækre snacks. Der er gratis entré til haven.

Hvis det er overskyet aflyses arrangementet og det vil blive oplyst på Geografisk Haves facebook-side og hjemmeside.

Udgivet i Det sker...

Hør om et muslimsk ægteskab, der bryder tabuer og arbejder hands-on med reelle problemer om ligestilling.

Debatten om ligestilling mellem kønnene er højaktuel, ikke mindst når det gælder integration, værdidebatten og #MeToo. Den er kendetegnet ved både at være livlig men også polariserende. Hvad kan et muslimsk ægtepar bringe af værdi til samtalen?

Abdelkarim og Hamida kombinerer deres faglighed som henholdsvis sociolog og sprogpsykolog og kommer blandt andet ind på deres egne oplevelser med ligestillingsområdet, både som troende muslimer men også som et moderne par med høje ambitioner.

Arrangementet er en del af programmet for Kolding Talks, et nyt samarbejde mellem Koldingbibliotekerne og aftenskolerne i Kolding, oplyser Kolding Kommune.

Hør mere

Sammen laver Abdelkarim og Hamida podcasten På kanten af enigheden , hvor de uddyber og taler om de udfordringer, som livet i det moderne samfund udgør for troende mennesker. Podcasten handler om familiestrukturer, børneopdragelse, spiritualitet, ægteskab, forholdet mellem mænd og kvinder, mellemmenneskelig og kulturel forståelse.

I juni var de desuden gæster i programmet Tidsånd på P1.

Det praktiske

Arrangementet foregår på KUC – Kolding Kommune Uddannelsescenter den 19- november klokken 19-21. Billetten koster 100 kroner og kan købes på Koldingbibliotekerne eller på www.koldingtalks.dk.

Udgivet i Det sker...
Søndag, 10 November 2019

Ungt kammerorkester i Nicolai

Det unge kammerorkester Ensemble Pluma fra Aarhus kommer til Nicolai Scene og spiller værker af blandet andre Mozart, Sibelius og Stravinsky.

Det er den nye generation af klassiske musikere, der giver koncert i Nicolai Scene tirsdag den 19. november klokken 19.30. Navnet på kammerorkesteret er Ensemble Pluma, og det består af musikere, der er mellem 18 og 30 år, oplyser Nicolai i en pressemeddelelse.

Orkesteret opstod i efteråret 2018 ud fra et fælles ønske om at aktualisere den klassiske musikscene i nutidens Danmark. Lige siden har det talrige gange præsenteret koncertprogrammer, hvor ny musik møder gammel musik; hvor gnavne, gamle, støvede mesterværker sættes i nye klæder; og hvor den interessante, menneskelige, dramatiske, men også til tider humoristiske historie om musikken formidles på en måde, så den ikke er forbeholdt nogen især.

Med én musiker på hver stemme er Ensemble Plumas lyd kendetegnet ved at være transparent og let – som en fjer – hvilket lader visse detaljer af musikken stå knivskarpt frem.

Den kunstneriske farvepalet er altså bred – helt bred – og netop denne mulighed, at male utallige nuancer frem, gives flere gange årligt til en række nulevende komponister, som ensemblet samarbejder med.

Ligeledes genfortolkes ældre klassikere sådan, at det musikalske materiale sættes i nyt lys, og åbnes op for nye måder at blive hørt på; store, symfoniske værker bliver kogt ned til smukke finesser, og simple klaverstykker udsættes i komplekse orkesterfarver.

Til koncerten i Nicolai Scene kan du opleve værker af Mozart, Tjajkovskij, Sibelius og Stravinsky, men også fuldstændigt nykomponerede værker af komponisterne Frederik Zeuthen og Mads Schang Olssen.

Der er fri entré til koncerten.

Udgivet i Nicolai