Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 22 Januar 2019

To storparceller i det attraktive område ved Dollerup i Lunderskov udbydes nu til salg.

Storparcellerne er beliggende i et stort nybyggerområde, der kun ligger 2 kilometer fra Lunderskov centrum og er placeret i det skønt naturområde ved Dollerup Sø. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Storparcellerne kan bruges til opførelse af tæt-lav boligbebyggelse og/eller åben-lav boligbebyggelse. Mindsteprisen på de to parceller er henholdsvis 2.415.000 kr. og 2.310.000 kr. plus moms, og der kan frem til den 6. februar klokken 12 bydes på grundene.

- Det er endnu en udviklingsmulighed for Lunderskov, hvor der på naboparcellen allerede er godt gang i byggeriet. Der er tale om et velfungerende lokalsamfund med brugs, lokal skole og idrætsfaciliteter, og samtidig i kort afstand til både natur og motorvejsforbindelse, siger afdelingschef for Strategisk Vækst, Anette Kold.

Nybyggerområdet er i lokalplanen opdelt i syv delområder. Delområde 1 og 2 giver mulighed for at bygge åben-lav boligbebyggelse og/eller tæt-lav boligbebyggelse eksempelvis klynge-, række-, dobbelt- samt kædehuse. Kommunen har også byggegrunde til salg på Koralvænget og Sandvænget vest for storparcellerne. Der bliver dermed tale om et blandet område med både parcelhusgrunde og sammenbyggede huse.

Udbud af byggegrundene i Lunderskov er en del af en større politisk satsning, hvor der i løbet af de kommende fem år udbydes jord til knap 900 boliger. Det sker for at give plads til vækst i hele kommunen.

Udgivet i Lunderskov
Tirsdag, 22 Januar 2019

Pensionsselskab vil bygge seniorby

AP Pension og Kolding Kommune arbejder på at bygge en seniorby i Nr. Bjert i Kolding med et friplejehjem, et seniorbofællesskab og senere flere boliger.

Hvis dialogen ender med en aftale, kan der blive tale om et byggeri i etaper. Første etape er et friplejehjem til mellem 50 og 70 beboere samt 32 boliger på ca. 90 kvadratmeter. Anden etape består af omkring 35 boliger. Antallet af boliger kan ændres i det videre arbejde med planlægningen, der nu går i gang. Der bliver bygget i det område, der er kommuneplanlagt, umiddelbart nord for kirken og ældreboligerne på Basagervej, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Behovet for og lysten til at bevare et aktivt liv som en naturlig del af det omkringliggende samfund også i den tredje alder har aldrig været større. Derfor kan det også komme på tale at etablere en lang række ældrevenlige faciliteter, som andre i byen også må benytte.

- Der er bygget mange boliger i Kolding de senere år. En del af dem ungdomsboliger, fordi vi er vokset som studieby. Men det er vigtigt, at vi kan følge med og tilbyde indbydende boliger for alle aldersgrupper. Her er det gavnligt for kommunens udvikling, at AP Pension har vist interesse for at skabe rammerne for at vores seniorer for alvor kan nyde det gode ældreliv. Vi har en god dialog, og parterne er forhåbningsfulde og med en tro på, at vi får en endelig aftale, siger borgmester Jørn Pedersen om udsigten til et seniorresort.

I november indgik AP Pension og Danske Diakonhjem en partnerskabsaftale om driften af flere nye plejehjem. Det er også en mulighed i Kolding. På friplejehjemmet kan der også blive tale om boliger til ældre med særlige behov. Det skal afklares i en nærmere dialog mellem Danske Diakonhjem og Kolding Kommune. En del af fællesskabet og de fælles faciliteter kan ligeledes være et parløb mellem Kolding Kommune og Dansk Diakonhjem.

- Med et dansk pensionsselskab, der viser interesse, får vi ikke alene skabt et seniorbofællesskab, der er stor efterspørgsel efter. Et plejehjem kan genopstå i Nr. Bjert i samme omgang, så det bliver et stort plus for lokalsamfundet, siger Søren Rasmussen, der er formand for kommunens seniorudvalg.

Som en del af planlægningen for området indgår der fra kommunens side også en omfartsvej rundt om Nr. Bjert, for at kunne håndtere trafikken til de mange nye boliger i både Nr. Bjert, Eltang og Drejens.

Dette glæder formanden for Nr. Bjert, Strandhuse og Drejens Lokalråd, Jan Faldt Bentsen.

- Omfartsvejen er afgørende for, at udviklingen kan ske i fornuftig samspil med lokalområdet og har jo været tiltrængt i mange år.

Fakta

Et friplejehjem adskiller sig fra andre plejehjem ved, at det ikke er formelt knyttet til den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Et friplejehjem giver borgeren mulighed for frit at vælge, hvor vedkommende vil bo. Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, lige meget, hvor i landet det ligger.

Udgivet i Kolding

Sæson 2019 kalder, og Legoland skal i år bruge et rekordhøjt antal sæsonmedarbejdere til at give gæsteoplevelser i børnehøjde og træde ind i fantasien i Legoland og på det nye Legoland Castle Hotel.

Når Legoland for 13. gang i træk byder indenfor til jobdage, skal parken ansætte rekordmange nye sæsonmedarbejdere. Samlet er der brug for 600 nye sæsonansatte, som skal kunne træde ind i børnenes fantasi og levere uforglemmelige oplevelser, oplyser Legoland i en pressemeddelelse.

- I Legoland bliver alle børn til helte, og det er vores mange dygtige sæsonmedarbejdere, som gør den største forskel for børnenes oplevelse. At være i børnehøjde og leve sig ind i fantasien er derfor helt centralt for alle medarbejdere i Legoland, og det vil man blandt andet kunne få en lille forsmag på, når man møder op til jobdagene, siger HR director i Legoland, Bente Noringriis.

Til årets jobdage kan man også møde lederne fra de forskellige afdelinger på tværs af Legoland og få en snak med rutinerede sæsonansatte.

- Det er altid en god ide at møde op til jobdagene, for vi lægger naturligvis mærke til ansøgere, der kommer og viser interesse. I år søger vi 600 nye sæsonmedarbejdere, og vi kan se fra år til år, at vi ansætter rigtig mange af dem, vi har mødt til jobdagene. Jeg kan derfor kun opfordre alle interesserede til at komme og besøge os, siger Bente Noringriis.

Alle aldersgrupper er velkomne

Selvom det at søge sæsonjob ofte er forbundet med unge, der skal ud og finde deres første arbejde, så er alle aldersgrupper velkomne til jobdagene i Legoland.

- Jobdagene er for alle, og derfor hilser vi for eksempel også seniorer meget velkomne. Erfarne ansøgere kommer med nogle stærke kompetencer fra arbejdsmarkedet, og synergierne mellem dem og de mange unge ansatte har vi stor glæde af i Legoland, fortæller Bente Noringriis.

Legoland har hvert år mange seniorer ansat i løbet af sæsonen, og de dækker alt fra at være kontrollør ved indgangen til at arbejde i restauranterne.

Forberedelse til næste step

Udover at de fremmødte stifter bekendtskab med at være i børnehøjde, vil de også få værktøjer og stikord til næste led i jobsøgningen. Et nyt initiativ for at hjælpe unge som ældre godt på vej.

- I år vil vi som noget nyt tilbyde alle besøgende at komme ind og få fif til den gode samtale, og til hvordan man præsenterer sig selv allerbedst. For unge er et job i Legoland den optimale start på arbejdslivet, fordi man både lærer at være en rigtig god kollega, får nye faglige kompetencer og får mulighed for at tage ansvar, siger Bente Noringriis.

Jobdage i Legoland finder sted fredag den 25. januar kl. 13.00-17.00 og lørdag den 26. januar kl. 10.00-16.00 på Hotel Legoland.

Udgivet i Syddanmark

Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark, men lige nu mangler flere end 10 flygtninge en ven i Kolding. Derfor leder Dansk Flygtningehjælp efter frivillige.

Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Derfor appellerer Dansk Flygtningehjælp til danskerne om at hjælpe de flygtninge, der har fået ophold i Danmark og allerede bor ude i kommunerne.

- Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for flygtninges overskud og troen på fremtiden. En frivillig ven kan både være en hjælpende hånd i hverdagen, men også have en stor betydning for at skabe nye netværk for flygtninge, som kan være nøglen til at komme ind i det danske samfund og arbejdsmarkedet, siger Lone Tinor-Centi, chef for Dansk Flygtningehjælps Frivilligafdeling, i en pressemeddelelse.

Individuelle venskaber

Som frivillig ven eller netværksperson bliver man matchet med en flygtning eller flygtningefamilie. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

- Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være afgørende for at flygtninge klarer sig godt og lærer mere om hverdags-Danmark, fortæller Lone Tinor-Centi, der bakkes op af frivillig konsulent i Kolding, Else Tersgov.

- Netværk og gode relationer giver en god begyndelse i Danmark og medvirker til fjernelse af fremmedhed for den enkelte flygtning, slutter hun.

Brug for både enkeltpersoner og familier

Dansk Flygtningehjælp oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og hvor tit, man vil mødes. Dansk Flygtningehjælp opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Interesserede kan kontakte konsulent i Kolding Else Tersgov på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tilmelde sig på www.flygtning.dk/ven.

Udgivet i Kolding