Artikel filtreret på dato: Torsdag, 17 Januar 2019

Torsdag, 17 Januar 2019

Oplev total måneformørkelse

En smuk blodmåne kalder og morgenmaden er gratis.

Giv dig selv og evt. børnene et af naturens mest fantastiske og sælsomme syn som vinteroplevelse. Stå tidligere op end du plejer og tag på opdagelse i vinterhimlen, der netop denne dag har noget helt særligt at byde på, nemlig en total måneformørkelse.

Det er Geografisk Have i Kolding, der sammen med Amatør-Astronomisk Forening byder velkommen til en helt særlig oplevelse. Hvornår får man chancen for at kigge på helt særlige himmelfænomener med specialudstyr i form af teleskoper, som Amatør-Astronomisk Forening medbringer.

Mandag den 21. januar klokken 03.30-07 er der nemlig udsigt til en total måneformørkelse, som skulle få månen til at lyse som en blodappelsin, det kaldes også for blodmåne. Har man tilmed mulighed for at kigge med teleskop, bliver det en stor og flot oplevelse, fortæller formand for Amatør-Astronomisk Forening, Michaela Baunsgaard, i en pressemeddelelse.

Repræsentanter fra Amatør-Astronomisk Forening vil være til stede fra klokken 03.30 til 07.00. Her vil de fortælle de morgenfriske om, hvad en måneformørkelse er, og hvorfor det kaldes årets mest spektakulære astronomiske begivenhed. Måske kan man også være heldig at se stjerneskud.

Geografisk Have åbner normalt først klokken 09.00, men ved denne særlige lejlighed åbnes klokken 03.

Fri entré

Der er på denne årstid fri entré til haven. Tilmed kan de fremmødte glæde sig til gratis varm kaffe og the samt en portion havregryn, så man kan tage direkte videre på job eller i skole.

Varmt tøj er dog en vigtig ingrediens for en god og ret stillestående oplevelse. Medbring også gerne håndkikkert. Man må IKKE medbringe hvidt lys som lommelygte, men gerne en lommelygte eller cykellygte med rødt lys.

Amatør-Astronomisk Forening er en landsdækkende forening med ca. 35 medlemmer, der har hjemsted i Kolding og holder arrangementer mange steder i landet.

Såfremt det bliver overskyet, aflyses arrangementet, hvilket oplyses på Geografisk Haves Facebook-side.

OPDATERING 20. januar:

Arrangementet er aflyst, oplyser Geografisk Have. Årsagen er, at der natten til mandag og mandag morgen er overskyet vejr.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 17 Januar 2019

DM i Skolebridge

I weekenden løber DM i Skolebridge af stablen.

DM i Skolebridge afholdes for tredje år i træk i Kolding Bridge Center. Igen er der flotte præmier, blandt andet spilles der om en tur til en bridgeturnering i Cannes i 2019.

DM i skolebridge er for elever, der har lært at spille bridge i skolen indenfor det seneste år. Der kommer deltagere fra hele landet, og mange af de bridgelærere der har undervist møder op for at heppe på deres elever.

Det er tilladt for alle interesserede at møde op og se de unge mennesker spille bridge.

DM i Skolebridge finder sted lørdag fra klokken 12 til omkring klokken 19.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 17 Januar 2019

Åbent EU-vælgermøde

Du kan komme til EU-vælgermøde med De Konservatives spidskandidat.

Mandag den 21. januar inviteres alle interesserede til åbent EU-vælgermøde, hvor De Konservatives spidskandidat Pernille Weiss vil præsentere sig selv og fortælle om sine politiske mærkesager.

Pernille Weiss er født i marts 1968 i Gamborg på Fyn, i en tømrermesterfamilie. Hun er uddannet sygeplejerske, cand. scient. san. & master i ledelse og innovation samt certificeret sexolog. Hun arbejder nu som selvstændig erhvervsdrivende og rådgiver.

Pernille Weiss fortæller om sig selv:

- Efter gymnasiet ville jeg egentlig have læst politologi i København, men blev heldigvis på Fyn og løftede min mødrenearv og blev sygeplejerske. Det har jeg aldrig fortrudt! Sygeplejen er og bliver mit praktiske udgangspunkt for det meste af det jeg gør som menneske – for mennesker. Jeg har tre voksne børn og et barnebarn.

Konservative i Kolding er ikke i tvivl, det er rigtig vigtigt at Det Konservative Folkeparti bliver valgt til Europa-Parlamentet, fordi Det Konservative Folkeparti er det eneste danske parti, der er repræsenteret i den store og vigtige EPP-gruppe, som udgør næsten en tredjedel af hele Europa-Parlamentet.

Vælgermødet finder sted den 21. januar klokken 19.30 på KUC, Ågade 27 i Kolding.

De Konservative i Kolding står bag arrangementet.

Europa-Parlamentsvalg afholdes den 26. maj.

Udgivet i Kolding