Artikel filtreret på dato: Torsdag, 27 September 2018

Torsdag, 27 September 2018

Et hårdt budgetforlig er indgået

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Det er ikke altid let at forhandle budget i en kommune og overhovedet ikke, når der skal spares. Det er den første byrådsperiode, og jeg kom ind efter Christian Haugk trak sig, derfor har det været ekstra svært at finde hoved og hale i budgettet. Som socialdemokrat er det hårdt, at skulle sige ja til en skattestigning - men det er heldigvis først fra og med 2020 at skattestigningen får sin indflydelse.

Kolding Kommunes nuværende situation kan sammenlignes med den politiske situation vi så, da Per Bødker Andersen i 2009 mistede borgmesterposten i Kolding Kommune. Men nu er det bare Jørn Pedersen der sidder for bordenden sammen med absolut flertal.

Budgettet har budt på beslutningen om at hæve skatten, og skattestigninger er ikke noget vi i Socialdemokratiet er glade for. Det vokser ikke i vores baghaver. Desværre er virkeligheden i Kolding Kommunes kassebeholdning, at der ikke er nogle penge, og af den årsag skal der foretages en skattestigning samt besparelser på mange områder, som også medfører fyringer af medarbejdere i Kolding Kommune.

Det er samtidig også ærgerligt, at man vælger at lægge en besparelse ind på 500.000 kroner på Kvarterhuset i Sydvestkvarteret. Ærgerligt at et så veldrevet hus for området skal nedlægges - det lægger også sammen med, at man kunne bruge ressourcerne i de udsatte boligområder såsom Skovparken og Munkevænget. Men det vælger man at nedprioritere. Jeg har min tvivl for, om Kvarterhuset kan fortsætte den positive fremgang fremadrettet.

Et hårdt budgetforlig som blev indgået.

Udgivet i Læserbreve