Artikel filtreret på dato: Fredag, 21 September 2018

KIF Kolding er i følge TV2 Sporten reddet fra konkurs.

Den lurende konkurs over KIF Kolding tyder på, at være drevet over. Klubbens investorer har nemlig reddet klubben, skriver TV2 Sporten.

Håndbold Spiller Foreningen har ellers begæret klubben konkurs, fordi klubben blandt andet skylder tidligere KIF-spillere "gammel" løn. Det er Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner.

I følge TV2 Sporten skylder klubben mellem en og halvanden million kroner væk og de penge har investorerne garanteret at betale inden mandagens retsmøde.

KIF Koldings bestyrelsesformand Brian Stein ønsker ikke at stille op til interview, men fastslår overfor tv-stationen, at klubben arbejder hårdt på at finde en løsning.

Udgivet i Håndbold
Fredag, 21 September 2018

Nyt tiltag: Fodbold i dagtimerne

I Bramdrupdam lanceres et nyt tiltag - ”Fodbold i dagtimerne”.

BGIF Fodbold lancerer et nyt breddetilbud, ”Fodbold i dagtimerne” som er for voksne spillere med kroniske udfordringer, men andre voksne interesserede er også velkomne. Der spilles på 7-mands baner ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter på onsdage og træningstiden vil være fra 15.00-16.30. Reglerne er normale fodboldregler, men der spilles med ekstraordinære hensyn. Initiativtagerne til konceptet er de 2 parkinsonramte flexjobbere, Ivan Thøstesen (44 år) og Brian Guldbrandt (50 år).

- Fodbold er en rigtig god træningsform for folk med Parkinson og andre kroniske sygdomme, idet det er godt for muskelopbygning, kondition, og socialt samvær”, udtaler Ivan Thøstesen. ”Mange af os har svært ved at gå uden at halte eller trække på benet. Vi er stive i kroppen og kan have svært ved at koordinere vores bevægelser lige indtil bolden ruller, så går det meget bedre. Mange kronikere fungerer bedst i dagtimerne, og det passer jo fint med, at det er i dagtimerne, der er ledige baner. Så kan vi også nå hjem og spise aftensmad, siger Ivan Thøstesen i en pressemeddelelse.

Formand for BGIF Fodbold, Peer M. Rexen blev med det samme lun på ideen.

- Fodbold i dagtimerne for voksne med kroniske lidelser, passer perfekt ind i vores breddestrategi. Samtidig med ligger tilbuddet, så tidligt på dagen, at det ikke falder sammen med vores ungdomsholds træningstider. Det er rent win-win, siger Peer M. Rexen.

Fodbold i dagtimerne har opstart onsdag den 26. september klokken 15 omklædt. Omklædningsrum findes i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter.

Udgivet i Fodbold
Fredag, 21 September 2018

Efterårets første Kulturcafé

Stephen King er temaet til efterårets første Kulturcafé på Kolding Bibliotek.

Stephen King er i den absolutte sværvægtsklasse, hvad angår udforskningen af de mørke sider af mennesket. Hvem vil nogensinde glemme deres første oplevelse af ikoniske gyserfortællinger som Ondskabens Hotel, Carrie eller Det Onde?

Til Kulturcaféen vil Ulrik Thiim fortælle om de mange spændene temaer i et forfatterskab, der er som skabt til en blæsende efterårsaften. Ulrik Thiim er til daglig døvepræst ved døvemenigheden Sydjylland-Fyn og har en stor, personlig interesse for Stephen Kings bøger. Efter oplægget er der tid til diskussion om emnet.

En gratis efterårstradition for alle

Kulturcaféerne har eksisteret et par år og er et samarbejde mellem Kolding Bibliotek og en række præster i Kolding. Hver gang vil en af byens præster fortælle om et kulturelt emne, som optager dem. Den 30. oktober fortæller Lene Thiim, præst ved folkekirkens skoletjeneste i Kolding, om ”Les Miserables”. Den 27. november skal det handle om tv-serien Matador ved Christian Hundebøl Høj, cand mag i Litteraturhistorie og ansat som formidler ved Koldingbibliotekerne.

Kulturcaféerne foregår klokken 10.00-11.30 i Bryggeriet på Kolding Bibliotek. Det er gratis, og man møder bare op. Det første arrangement finder sted tirsdag den 25. september.

Udgivet i Kolding