Artikel filtreret på dato: Søndag, 03 Juni 2018

Jobværket Kolding tager nyt initiativ - og inviterer til anderledes jobmesse.

I lokalerne hos Mungo Park vil det være jobsøgende, der hver især har en lille stand i Mungo Bhàr.

Her vil vi vise hvem vi er hver især, hvilke kompetencer vi har og hvilke jobs vi søger, siger initiativtager Line Reistrup i en pressemeddelelse.

Til denne jobmesse kan virksomheder, der mangler medarbejdere, komme og få en uformel snak med Jobværkets medlemmer, og derved se mennesket og personligheden bag CV’et.

Jobværket er proaktivt og består af frivillige medlemmer - primært med kompetencer indenfor handel og kontor.

- Vi prøver at tænke jobsøgningen lidt anderledes, for vi er faktisk ikke så vilde med at gå ledige. Derfor slår vi dørene op for Kolding og omegns virksomheder samt vikar- og rekrutteringsbureauer til denne omvendte jobmesse. Vi vil nemlig rigtig gerne vise jer hvem vi er og hvad vi har at byde på! Hver jobsøgende har sin egen stand til at synliggøre sig, og det er meningen, at virksomhederne så kan cirkulere rundt og netværke med medlemmerne, fortæller Line Reistrup.

Jobmessen finder sted den 19. juni fra klokken 9-11 i lokalerne hos Mungo Park i Kolding.

Søndag, 03 Juni 2018

Ny gangtunnel med lys og lyd

Nu bliver det endnu mere attraktivt at gå eller cykle en tur langs åen i Kolding midtby. En ny tunnel indvies under Kongebrogade.

Alle er inviteret med til indvielse af den nye innovative tunnel 12. juni, klokken 15, ved krydset Kongebrogade/Ågade. Selve indvielsen foretages af Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, og Poul Erik Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Efterfølgende byder kommunen på en mindre forfriskning, og alle får naturligvis mulighed for at opleve tunnelen.

- Vi regner med at åbne tunnelen for fodgængere og cyklister allerede i begyndelsen af uge 23, men de specielle lyd- og lyseffekter vil man først kunne opleve fra indvielsen, fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Den nye tunnel er udført i stål. Den måler 23 meter i længden og vejer 22 tons. Væggene i tunnelen er guldfarvede med hulmønstre, som forsynes med specialudviklet lys og lyd, der kan tilpasses åens vandstand, tidspunktet på dagen eller specielle begivenheder. På den måde får fodgængeren/cyklisten en helt speciel oplevelse på turen gennem tunnelen.

Lyden i tunnelen er designet og programmeret af studerende fra Sonic College på UC Syd. De unge designere vil selv være tilstede ved indvielsen for at fortælle om deres arbejde med lyden.

I forlængelse af tunnelen er der opført en godt 30 meter lang gang-/cykelbro, som forbindes med den eksisterende bro, hvor man nærmest går på vandet langs brinken af åen.

Med tunnel og gangbro bliver det endnu mere tillokkende at vandre eller cykle en tur langs Kolding Å ad den 4,5 km lange rute fra Marina Syd til ”Blinde Å” i Kolding Ådal. På strækningen er der gennem årene etableret 15 såkaldte åsteder – små åndehuller, hvor man i naturskønne omgivelser kan slappe af, hygge sig, lege og få motion.

Udgivet i Kolding