Artikel filtreret på dato: Fredag, 29 Juni 2018

Søndag aften møder det danske landshold Kroatien i ottendedelsfinalen ved VM i Rusland.

Der er lagt op til rød-hvid stemning, når Danmark spiller 1/8 finale mod Kroatien til VM i fodbold. Kampen vises på storskærm på Akseltorv foran rådhuset i Kolding søndag klokken 20.

Det koster ikke noget at være med, og restauratørerne på Akseltorv står klar med servering af mad og drikke.

Det eneste, man selv skal gøre, er at finde klaphatten frem og møde op og heppe på Danmark. Man skal selv medbringe tæppe eller stole, oplyser Kolding Kommune.

Storskærm sættes højere op

I den afgørende kamp mod Frankrig var torvet fyldt, og for at gøre det nemmere for de bagerste at se med, kommer skærmen højere op, så alle bedre kan se. KIF fanklubben Den Gyldne Hånd kommer og hjælper med at skabe noget af den stemning, som de er så gode til når KIF spiller håndbold.

VM på storskærm er arrangeret af Gorms Pizza, Stay Café, Restaurant Valdemar, Tordenskiold, City Kolding og Kolding Kommune.

Udgivet i Fodbold

Fra 1. juli får kommunen en ny rottebekæmper.

Kolding Kommune har haft den kommunale rottebekæmpelse i udbud. Fem firmaer bød på opgaven. Kiratin A/S vandt udbuddet og skal de kommende fire år stå for det praktiske arbejde med at hjælpe kommunens borgere og virksomheder af med rotter, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- For borgerne betyder skiftet af leverandør ikke de store ændringer. Man skal fortsat anmelde rotter via kommunens hjemmeside på www.kolding.dk/rotter, servicemålene for hvor hurtigt man bliver kontaktet af rottebekæmperen er uændrede, og bekæmpelsen vil stadig som hovedregel foregå uden brug af gift, forklarer projektleder Birgitte Hansen fra Strategisk Rottebekæmpelse ved Kolding Kommune.

Fremover kommer rottebekæmperen dog til at bruge lidt mere tid på sammen med borgeren at finde ud af, hvorfor rotterne er dukket op.

- Vi skal bekæmpe rotterne, når de dukker op, men vi skal også forebygge, at skadedyrene kommer igen. Derfor har vi i forbindelse med udbuddet ønsket, at rottebekæmperen bruger mere tid på at finde ud af, hvorfor rotterne er der, og hvad borgeren efterfølgende skal gøre for at undgå rotter igen, siger Birgitte Hansen.

I alt seks Kiratin-medarbejdere plus hunde vil fremover stå for rottebekæmpelsen i Kolding Kommune.

Udgivet i Kolding