Artikel filtreret på dato: Torsdag, 28 Juni 2018

Torsdag, 28 Juni 2018

Plejehjemsbeboere i cirkus

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Det strømmer i øjeblikket ind med glade tilkendegivelser, om turen i Cirkus Arena for plejehjemsbeboere og andre seniorer. Det er dejligt, at det blev en god oplevelse for de deltagende.

Ideen til cirkusturen kom fra Per Kauczki, den ene halvdel af den musikalske duo Lis & Per. Lis & Per er kendte og meget skattede gæster på alle plejecentrene, i Kolding Kommune, hvor en del af de midler der er til aktiviteter, hvert år bl.a. bruges til dansk-top underholdning. Så udover, at lave musik og sang, der glæder mange mennesker, så får Per altså også gode ideer.

Jeg takkede Per Kauczki for den gode ide og Dansk Folkeparti foreslog så, ved budgetforhandlingerne sidste år, at bl.a. plejehjemsbeboerne skulle i cirkus. Det blev vedtaget og er nu afviklet med succes. En stor tak til personale og alle andre der hjalp til, for deres store indsats, for at gøre det til en dejlig dag.

Jeg kunne bestemt unde både plejehjemsbeboere og hjemmehjælpsmodtagere, at komme i cirkus hvert år. Men Byrådet står overfor, at skulle løse nogle udfordringer og finde penge dertil. Det betyder, at der nok ikke kommer cirkus igen næste år. Men det er vigtigt, at vi sikre, at plejecentrene fortsat har midler til, særlige aktiviteter ud over de mange ting der foregår i hverdagen, som f.eks. at leje en pølsevogn, udflugter, demensklovn, musikere og så selvfølgelig dansk top underholdning.

Udgivet i Læserbreve

Kolding Kommunes Byråd øremærker en million kroner over to år til at understøtte det brede udvalg af aktiviteter for byens studerende.

Studielivet i Kolding Kommune udvikler og udvider sig med hastige skridt. Flere kommer til og flere aktiviteter bliver sat i søen for at skabe fællesskab mellem de studerende.

Nu kan de studerende se frem til en økonomisk saltvandsindsprøjtning, når Kolding Kommune i første omgang øremærker en million kroner over en toårig periode (juli 2018 – juli 2020) til at understøtte de mange aktiviteter, der er målrettet kommunens studerende.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra en bevilling fra kommunens budgetforlig fra 2014 på 3,5 mio. kr., der oprindeligt var tiltænkt opførsel af et studenterhus. De resterende midler på 2,5 mio. kr. reserveres til, når puljen evalueres om to år.

- Det er vigtigt, at kommunen støtter den rivende udvikling, der sker inden for studielivet her i Kolding. Vi skal gerne være en så attraktiv spiller som muligt, når de unge vælger uddannelse. Og det kan denne studiepulje være med til at sikre, siger Kolding borgmester, Jørn Pedersen.

De studerende med i processen

For at blive skarp på, hvordan pengene bruges bedst hos de studerende, har Kolding Kommune gennemført en undersøgelse blandt byens videregående uddannelsesinstitutioner, byens studerende, allerede eksisterende mødesteder/kulturinstitutioner samt fået inputs fra andre byer.

Malu Uldall Møller, der er studiebykoordinator i Kolding Kommune, har været tovholder for undersøgelsen.

Hun forklarer, at undersøgelsen har vist, at der ikke er behov for et nyetableret studenterhus, som ellers var tanken, da pengene blev øremærket under Budget 2014.

- Undersøgelsen viser, at vi ikke har brug for flere fysiske lokaler for unge lige nu. Dem finder vi i forvejen masser af i Kolding. Derimod skal pengene gå til at understøtte de mange aktiviteter, der allerede findes i dag. Og de studerende skal sættes i spil og være med til at udvikle studiemiljøet. Det kan en pulje som denne være med til at katalysere. På den måde formår vi både at tiltrække og fastholde studerende i Kolding. Simpelthen fordi vi får et studiemiljø, der rykker, siger Malu Uldall Møller.

Nuværende, kommende og potentielle studerende

Pengene skal bruges på at understøtte aktiviteter, der er henvendt til henholdsvis nuværende, kommende og potentielle studerende. Kolding Kommune håber, at det kan få flere unge til at studere i byen og få flere til at bosætte sig i kommunen under uddannelse – men også efter endt uddannelse.

Når den toårige indsats evalueres, vil den også tage højde for, om der er grundlag at afsætte midler til en permanent pulje fra 2020.

Udgivet i Kolding