Artikel filtreret på dato: Mandag, 25 Juni 2018

Du risikerer at ende med salmonella-forgiftning, advarer Lidl.

En analyse har påvist, at der er salmonella i Kalkunbrystschnitzler Roasted Tomato fra Heidemark med sidste anvendelsesdato den 19.06.2018, skriver Lidl i en pressemeddelelse.

Det drejer sig udelukkede om denne holdbarhedsdato. Kødet trækkes nu tilbage fra Lidls butikker.

Selv om produktets holdbarhed er udløbet, kan nogle forbrugere have nedfrosset produktet.

Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges til en kernetemperatur på minimum 75 grader, eller køkkenhygiejne ikke overholdes, kan der opstå infektion med salmonella. Symptomerne kan være diarré, feber og opkast, skriver Lidl i pressemeddelelsen.

Såfremt produktet gennemsteges og køkkenhygiejne overholdes, er der ingen risiko for sygdom.

Har du købt og nedfrosset varen, bedes du kassere varen eller returnere den til din nærmeste Lidl- butik, hvor pengene refunderes, også uden fremvisning af kassebon.

Udgivet i Kolding

I skolernes sommerferie kan du komme på strandsafari.

Er der hest i en hestereje og hvorfor har krabben egentlig to tissemænd? Tag med på strandsafari i skolernes sommerferie ved de fire Blå Flag strande og bliv klogere på dyrelivet på det lave vand.

Udstyret med net og akvarier kan hele familien i fællesskab fange rejer, krabber og små fisk fra mandag til torsdag i uge 27, når kystmedarbejder Timm Jäger fra Kolding Kommune hver dag holder strandsafari ved en ny Blå Flag strand i Kolding.

Der er mulighed for at låne net og lupper, smage på en reje og i det hele taget få nogle skønne timer med børnene ved strande. Medbring gummistøvler eller bare tæer og opsmøgede bukser. Det er også helt i orden at have madkurven med og nyde aftensmaden i selskab med dyrene.

Her er der strandsafari

Mandag den 2. juli 2018 kl. 15-17 – Grønninghoved Strand
Tirsdag den 3. juli 2018 kl. 15-17 – Hejlsminde Strand
Onsdag den 4. juli 2018 kl. 15-17 – Binderup Strand
Torsdag den 5. juli 2018 kl. 15-17 – Løverodde Strand

Find en oversigt over alle Kolding Kommunes strande og strandsafarier her.

Udgivet i Kolding
Mandag, 25 Juni 2018

SF og grønne fodboldbaner

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af Fritids- og Idrætsudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

I disse fodboldtider hvor debatten om miljøskadelige gummigranulaterne fra kunstgræsbaner husere, vil jeg godt spille SF på banen og give et indspark til hvad vores holdning er til nye kunstgræsbaner i Kolding kommune.

For SF er det vigtigt at de løsninger, som vi anvender er bæredygtige. Derfor skal kunstgræsbanerne som vi fremover planlægger at opføre i kommunen også være miljøvenlige.

Et enigt Fritids- og Idrætsudvalg går til budgetforhandlingerne med et ønske om flere kunstgræsbaner i Kolding kommune. I den forbindelse fik SF tilføjet den betingelse, at der skal være tale om miljøvenlige kunstgræsbaner. Der findes nemlig i dag 4. generationskunstgræsbaner hvor der ikke anvendes gummigranulater.

Selvfølgelig skal der være kunstgræsbaner i Kolding kommune til glæde for både børn og voksne- Den del bakker vi selvfølgelig op om, men vi skal også investere i de mere miljøvenlige baner som findes hvor vi tager hensyn til miljøet. Det er jeg sikker på at alle i fremtiden vil være godt tilfreds med.

Udgivet i Læserbreve

KIF Kolding præsenterer nu en ny assistenttræner.

KIF Kolding har en ny assistenttræner klar, der snart tiltræder klubben. Det oplyser KIF Kolding på deres hjemmeside.

Ny assistenttræner bliver tidligere VLR-radiovært og håndboldtræner Lars Rasmussen.

Han skal hjælpe cheftræner Lars Frederiksen med at genrejse klubben og bringe Kolding til tops i håndboldligaen:

- Jeg har kendt Lars Rasmussen efterhånden i flere år som trænerkollega fra dameligaen, hvor jeg synes han fik meget ud af sit spillermateriale. Det bliver vigtigt de kommende år. Jeg glæder mig meget til samarbejde med Lars og sikker på det er en spændende tid vi går i møde, siger cheftræner Lars Frederiksen på klubbens hjemmeside.

Vandt EM-guld med landsholdet

Lars Rasmussen var i 2008 med til at vinde EM-guld til det danske landshold. Han har siden været træner for Horsens HK, Vendsyssel, Ringkøbing og ungarske Siófok.

- Lars Frederiksen og jeg er gode venner og har haft mange snakke om, hvordan vi ser håndbold og deler opfattelse af, hvordan håndbold skal trænes og spilles. Jeg ved vi vil få et top samarbejde. Vigtigt er også at Lars er en, som giver mig ansvar og en som jeg kan lære noget af, siger 42-årige Lars Rasmussen.

Han har et mål med det nye KIF Kolding:

- Jeg har et mål i Kolding, og det er at give alt, hvad jeg har og kan til klubben - holdet - alle de frivillige hjælpere - samarbejdspartnere og ikke mindst vores fans som er fantastiske for os. Og så skal alle huske at Kolding er håndbold by nummer 1 i Danmark og det vil jeg gøre alt for den forbliver med at være, slutter Lars Rasmussen.

Han tiltræder jobbet som assistenttræner den 1. juli.

Udgivet i Håndbold

Der kommer pres på de danske veje i weekenden, når skolernes sommerferie starter.

I den kommende weekend starter skolernes sommerferie, og det er samtidig startskuddet for en af de travleste rejseweekender på de hjemlige veje, når danske familier pakker bilerne og kører afsted mod sommerhuse eller varmere himmelstrøg.

Af samme grund forventer Vejdirektoratet trængsel på vejene stort set hele weekenden, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Allerede fra fredag eftermiddag skal man som trafikant være opmærksom på risikoen for tæt trafik og mindre kødannelser, når den første ferietrafik blander sig med eftermiddagens sædvanlige myldretidstrafik. Det gælder blandt andet motorvejsnettet i Trekantområdet.

Og især på Holbækmotorvejen skal trafikanterne indstille sig på trængsel. Her vil trafikken være ekstra tæt på grund af Roskilde festivalen.

Generelt forventer Vejdirektoratet, at trafikken bliver mest presset lørdag mellem kl. 10 – 16. Her må man regne med tæt rejsetrafik og risiko for kødannelser flere steder på det hjemlige vejnet.

Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde samt sydover mod Tyskland.

Hvis man kigger længere frem, skal trafikanterne generelt indstille sig på tæt rejsetrafik på især lørdagene i løbet af sommerferien. Det gælder især på den vestlige del af Fynske Motorvej, på Vestmotorvejen og henover Storebælt samt på E45 til og fra den tyske grænse.

Der vil også være tæt trafik i weekenderne på de foretrukne ruter til og fra sommerhus- og ferieområder.

Pres på den Ny Lillebæltsbro

Derudover skal trafikanterne være opmærksom på, at der er reparationsarbejde i gang på Gl. Lillebæltsbroen, der holder køresporene spærrede indtil midten af oktober. Skal man rejse mellem Fyn og Jylland kan man således kun køre ad den Ny Lillebæltsbro. Det kan forårsage perioder med forlænget rejsetid, da alle er nødt til at køre den samme vej.

Se Vejdirektoratets prognose for trafikken i galleriet nedenunder...

Fakta

Rejsetrafikken vil især kunne mærkes på følgende strækninger:

- Fynske Motorvej – især den vestlige del
- Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland – især omkring Kolding
- Køge Bugt Motorvejen - Vestmotorvejen og Storebæltsbroen
- Østjyske Motorvej – især i Trekantområdet og ved vejarbejdet mellem Skanderborg og Aarhus
- Rute 21 til og fra Sjællands Odde

Udgivet i Kolding