Artikel filtreret på dato: Torsdag, 21 Juni 2018

Torsdag ved 12.40-tiden udbrød der brand på forsorgshjemmet Overmarksgården på Dyrehavevej i Kolding.

Sydøstjyllands Politi har mistanke om, at branden er påsat:

- Vi er i gang med undersøgelser, der skal klarlægge om branden er påsat. Lige nu er oprydningen i gang på stedet. Det har tidligere været fremme, at to personer var savnet. Nu har brandvæsnet været igennem bygningerne flere gange og der er ikke fundet nogle personer. Så de to personer er heldigvis i god behold, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Torsdag aften skal noget af Overmarksgården afstives, da der er nedstyrtningsfare. Stedet er afspærret.

Hverken beboere eller medarbejdere er kommet til skade ved branden.

Beboere er genhuset

Alle beboerne er på nuværende tidspunkt genhuset efter eget ønske og alle såvel beboere som medarbejdere vil blive tilbudt krisehjælp, oplyser Kolding Kommune torsdag aften.

Ledelsen på stedet udtrykker stor ros til beboerne og medarbejderne over, hvordan de har håndteret den meget vanskelige situation og hvordan de skulle forholde sig.

Overmarksgården er et midlertidigt tilbud om bolig og støtte til borgere, som er socialt udsatte og hjemløse, ofte med misbrugsproblemer.

Udgivet i Kolding

Efter 16 sæsoner siger han farvel til klubben i Kolding.

Bo Spellerberg siger farvel til KIF Kolding. Det er blevet til 16 sæsoner fra sommeren 2002 til 2018. Her er det blevet til ni DM-finaler. De seks endte med DM-guld, tre endte med DM-sølv. Bo Spellerberg har desuden været i fire pokalfinaler – alle endte med guld til KIF, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I 14 af de 16 sæsoner har Bo og KIF spillet europæisk håndbold. Ti sæsoner i Champions League. Én gang – i 2003 – var KIF i kvartfinalen i Champions League, otte gange var holdet med Bo på banen i 1/8-finalen i den fornemste klubturnering. To gange har KIF og Bo været i pokalvindernes Europa Cup og to gange i EHF Cup’en – med en kvartfinale i begge turneringer som bedste resultat.

Bo Spellerberg har også spillet 245 landskampe.

Ny karriere i Schweiz

Nu runder Bo Spellerberg så karrieren af med et udlandseventyr i alpelandet Schweiz.

- Jeg har hele tiden forestillet mig at skulle slutte af i KIF og aldrig overvejet at spille for en anden dansk klub. Så jeg havde egentligt regnet med at slutte af i KIF. Samtidigt har der nu altid været noget af mig der har tænkt at det kunne være sjovt at prøve et par år i et land med høje bjerge. Der har dog været langt fra tanke til handling. Der har skulle noget ekstraordinært til for at forlade KIF, et sted der har givet mig så mange oplevelser og fornøjelser. Først og fremmest venter der nu en kæmpe udfordring i Otmar st. gallen. Så det bliver en kæmpe opgave og der bliver mange nye ting at forholde sig i den nye liga og holdkolleger, siger Bo Spellerberg i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Forhåbentlig en opgave der ikke bliver alt for stor. Samtidigt står KIF også overfor en genopbygning med et lidt lavere ambitions niveau efter en svær periode. I forbindelse med vi blev til København flyttede jeg med og nu er det så retur igen. En fuldt forståelig beslutning, men også en lille træningsmæssig udfordring for mig med 230 km til træning. I en alder af snart 39 år og en dertil spændende udfordring så tippede det i denne omgang til Schweiz fordel - i hvert fald i to år, så er jeg klar til at komme hjem og spille CL, slutter Bo Spellerberg.

Til efteråret starter nye oplevelser for Bo Spellerberg i den schweiziske liga.

Udgivet i Sport

Det blev en dyr onsdag på motorvejen ved Kolding for en udenlandsk lastbilchauffør.

Tungvognscenter Syd var onsdag på kontrol i Kolding-området, hvor lastbiler blev tjekket, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det blev en dyr oplevelse for en slovensk lastbilchauffør. Han havde manipuleret med det såkaldte AdBlue-anlæg på sin Euro 6 lastbil. Anlægget er med til at holde skadelige gasser fra udstødningen nede.

I følge Sydøstjyllands Politi er det den første sag med Euro 6 lastbiler. Manipulationen kostede chaufføren en bøde på 22.500 kroner. Desuden blev lastbilen eskorteret til et autoriseret værksted. Her blev lastbilen repareret for 27.000 kroner.

Den slovenske vognmand har erkendt sigtelsen.

Forurener mere end 60 ikke-manipulerede lastbiler

Laboratorietest af manipulationer foretaget på Euro 6 lastbiler viser, at én manipuleret lastbil forurener mere end 60 ikke-manipulerede lastbiler.

Euro-betegnelsen er en miljø-klassificering som et givent køretøj skal overholde. Euro 6 er den seneste, og har været gældende siden 2013.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 21 Juni 2018

Sankthans ved Slotssøen

Også i år kan du være med til sankthansbålet ved Slotssøen.

Slotssøbadet arrangerer traditionen tro sankthansfest for hele Kolding. Det sker den 23. juni ved Slotssøen.

Denne gang indbyder Slotssøbadet til gratis livemusik på scenen, hvor det landskendte band YoYo byder op til dans.

Slotssøbadet har opsat bålfade langs med Slotssøen, så alle børn får mulighed for at bage snobrød og hygge sig i de fantastiske rammer tæt på slottet.

Borgmesteren holder båltale

Årets båltale holdes i år som sidste år af borgmester Jørn Pedersen. Borgmesteren har således fået genvalg.

I år vil der også være mulighed for at få en VIP oplevelse – idet Slotssøbadet tilbyder at man kan leje sin egen lille pavillion, der inkluderer mad. Så hvis vejret driller, er man alligevel sikret en tør oplevelse. Og der er mulighed for at købe ”Sommer ved Søen”-pølser, fadøl og meget andet hele aftenen.

Det er gratis, at deltage i arrangementet, der foregår lørdag den 23. juni fra klokken 17.30 og frem til midnat.

Udgivet i Kolding

40 procent af Koldings kvinder tilhører plus size-segmentet. Zizzi i Kolding Storcenter lancerer derfor ny sportskollektion.

Kvinder med kurver, der gennem mange år har måttet nøjes med et begrænset udvalg, får nu mulighed for at shoppe sportstøj hos Zizzi i Kolding. Plus size-brandet har netop lanceret kollektionerne Active og Swim, der skal inspirere og give selvtillid ved at fremhæve det frodige og feminine, skriver Zizzi i en pressemeddelelse.

I følge butikkens leder giver især den nye sportskollektion kunderne mulighed for at vælge tøj, der matcher deres personlige stil.

- Omkring 40 procent af byens kvinder hører til plus size-segmentet, og hidtil har mange måttet nøjes med at tage, hvad de nu kunne passe. Active- og Swim-produkterne er designet til, at kvinden skal lade sig inspirere og føle sig selvsikker ved at vise sine former, og ikke mindst på Active-kollektionen oplever vi en stor efterspørgsel, forklarer Iben Bojsen, der er Store Manager hos Zizzi i Kolding Storcenter.

Mulighed for at være den, man er

Folk, der bruger de mest almindelige størrelser, går ud fra, at de kan få tøj, der passer ens stil, men sådan er virkeligheden ikke altid for plus size-forbrugeren. I Kolding Storcenter oplever man netop, at den diversitet i markedet, der giver kunderne frihed til at vælge, har været en mangelvare.

- Mange tager for givet, at hvis man er plus size, er man ikke aktiv, og det passer selvfølgelig ikke. Og det er jo netop essensen af Active- og Swim-kollektionerne – vi ønsker at give vores kunder et bredere udvalg og friheden til at være dem, de er, siger Iben Bojsen.

Active fås hos Zizzi i Kolding, mens Swim udelukkende kan købes på nettet.

Udgivet i Kolding