Artikel filtreret på dato: Lørdag, 02 Juni 2018

Boldklubben Munkevænget IF i Kolding samlede store mængder skrald ind langs Vejlevej i Kolding og var dermed med til at teste et nyt koncept under Hold Danmark Rent.

Humøret var højt da 17 unge foldbolddrenge fra Munkevænget IF i Kolding den 22. maj gik langs Vejlevej med sække og snappere for at samle affald. Det gjorde de som led i test af konceptet Ren Natur under ledelse af Hold Danmark Rent.

Det skriver Hold Danmark Rent i en pressemeddelelse.

Henkastet affald som cigaret skodder, tomme dåser og efterladt to-go emballage er et stadigt stigende problem. Men et nyt koncept under ledelse af organisationen Hold Danmark Rent skal gøre op med det lokalt henkastede affald i et såkaldt sponsorkoncept med navnet Ren Natur.

Konceptet er blevet til i et samarbejdet mellem Hold Danmark Rent, Næstved, Vordingborg, Kolding og Aarhus kommune samt McDonald’s.

Støtter renholdelsen af dansk natur

Konceptets formål er at støtte renholdelsen af den danske natur via et noget-for-noget princip, hvor lokale foreninger, mod at lære om og samle henkastet affald op, vil modtage sponsorstøtte. Dette sker i samspil med et bredt udsnit af det lokale forenings- og fritidsliv, den kommunale driftsafdeling og det lokale erhvervsliv. Et lignende koncept er ikke set i Danmark tidligere, – altså en nyskabelse.

Munkevænget IF er med i testprojektet i Kolding kommune og det glæder foldboldtræner Ermin Sehovic, at netop hans klub blev udvalgt til at deltage.

- Mange af drengene var overraskede over, hvor meget affald der lå langs vejen, og det har fået dem til at tænke sig ekstra meget om næste gang de overvejer at smide skrald i naturen. Sponsorpengene skal gå til et nyt fodboldspillesæt, som drengene har efterspurgt i lang tid, siger Ermin Sehovic.

Ud over Munkevænget IF deltager følgende foreninger i testen i Kolding kommune: Hejlsminde Bådelaug, Mødrehjælpen i Kolding samt KFUM Spejderne i Vamdrup.

Flere indsamlingsaktiviteter har allerede fundet sted, men flere gennemføres i løbet af juni måned.

Både lokal og national sponsor støtter projektet

Der er både en lokal og en national sponsor med i testen af det nye koncept i Kolding. Lokalt støttes testen af dagligvarebutikken Spar på Nr. Bjertvej, mens McDonald’s Danmark er hovedsponsor for testen i de 4 deltagne kommuner.

Den lokale franchisetager i McDonald’s i Kolding, Peter Larsen, glæder sig over at være med til at støtte Ren Natur og foreningerne, der samler affald ind lokalt i kommunen.

- Jeg er meget begejstret for, at McDonald’s støtter dette projekt. Særligt fordi en af McDonald’s grundværdier er at give noget tilbage til det lokalsamfund, vi er en del af, og Ren Natur er en måde hvorpå, vi kan give noget tilbage til både Kolding og dens borgere, siger Peter Larsen.

Udgivet i Kolding

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Europa-Parlamentet har netop godkendt en rapport, der omtaler midlertidig grænsekontrol som ulovlig. Parlamentet mener, at grænsekontrol er i strid med Schengen-reglerne.

Lande som Østrig, Tyskland, Frankrig og sågar dukselandet Sverige indførte ellers i 2016, på grund af flodbølgen af immigranter, en midlertidig grænsekontrol, men parlamentet mener altså, at alle disse lande handler i strid med reglerne.

Den juridiske udredning skal jeg ikke blande mig i, jeg vil blot i al stilfærdighed minde om, at regler bør laves om, hvis de er i strid med sund fornuft - og det gælder i særdeleshed her.

Danmark - og de øvrige lande - har nemlig stor gavn af den ekstra sikring en grænsekontrol giver. Både i forhold til terrortruslen, som Europa-Parlamentet åbenbart er aldeles ligeglad med, men så sandelig også i forbindelse med anden grov, grænseoverskridende kriminalitet.

Danmark har, siden grænsekontrollen blev indført, afvist 5150 personer direkte på grænsen og heriblandt altså forbrydere af værste skuffe, samt naturligvis en stor gruppe økonomiske plattenslagere. Denne gruppe kommer oftest fra Afrika og Mellemøsten, altså fra lande hvor det har vist sig næsten umuligt og mere end svært at få integrationen til at virke.

Grænsekontrollen er derfor af mange gode grunde simpelthen nøglen til beskyttelsen af Europa og Danmarks borgere mod vold, voldtægt, hjemmerøverier og sågar terror samt naturligvis mod udhuling af vores velfærdssystem.

Men den slags er Europa-Parlamentet åbenbart fløjtende ligeglad med, her fortsætter man ufortrødent og ude af trit med befolkningernes interesse en dagsorden, der hører fortiden til.

Jeg vil fortsætte min kamp i parlamentet for et Europa med god solid kontrol på de ydre såvel som de indre grænser.

Udgivet i Læserbreve