Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 19 Juni 2018

To tredjedele af virksomheden er nedbrændt.

Dagen efter den voldsomme brand hos autolakeringen Noerlak på Østermarksvej i Vamdrup, er ejeren Carsten Noer stadig rystet, men dog fattet, da Kolding Netavis møder ham på brandtomten tirsdag formiddag:

- Det er så slemt som det nu overhovedet kan blive. Over to tredjedele er totalt nedbrændt. Der står kun en gavlende tilbage med en eller to spær, som kan bruges igen. Resten er smeltet og ligger ved jorden, fortæller Carsten Noer til Kolding Netavis.

Ved øjesyn vidner det om, at det har været temmeligt varmt, mens branden stod på. Og alt er væk:

- Alt er væk i de tre sprøjtekabiner vi havde - alt er brændt. Det kunne ikke være værre, siger Carsten Noer.

Han vurderer, at der er sket skader for over 10 millioner kroner.

Vanskelig situation

Branden stiller Noerlak i en vanskelig situation:

- Vi arbejder på at finde nogle tilsvarende lokaler - nok på op til fem forskellige steder, forklarer Carsten Noer.

Det er lige nu planen, at Noerlak skal genopbygges:

- Men vi kender jo ikke situationen lige nu, hvordan vi kommer videre herfra. Vi har prøvet det før - og har rejst os igen. Og det er vi også fast besluttet på at gøre denne gang, slutter Carsten Noer.

Medarbejder forbrændt

En medarbejder fik andengradsforbrændinger på hænder og arme. Det skete i følge ejeren af Noerlak, da en gnist formentlig antændte noget fortynder. I følge Carsten Noer er medarbejderen kommet hjem fra sygehuset.

Brandårsagen er dog fortsat ukendt. Brandårsagen skal fastlægges af politiets brandteknikere.

Se video og billeder nedenunder...

Udgivet i 112
Tirsdag, 19 Juni 2018

Afbrændingsforbud ophævet

Forbuddet, der blev indført den 25. maj, er nu ophævet.

Trekantbrand har tirsdag ophævet afbrændingsforbuddet i Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen kommuner:

- Vi ophæver forbuddet, da det den seneste tid har regnet noget og tørkeindekset er faldet. Vi er gået fra 25-27 grader, tørt og solrigt vejr til nu omkring 16-20 grader og lidt fugt i luften. Men man skal da stadig være påpasselig, siger beredskabsdirektør hos Trekantbrand, Jarl Vagn Hansen, til Kolding Netavis.

Trekantbrand har stadig nogle krav til eksempelvis bål til sankthans på lørdag. Bålene skal være mindst 400 meter fra nåletræer og lyng, 30 meter fra bygninger med hårdt tag og 60 meter fra letantændelige marker. Desuden skal der være mindst 200 meter til det nærmeste stråtækte hus og til oplag af letantændeligt materiale.

Afbrændingsforbuddet blev indført den 25. maj, men er altså nu blevet ophævet.

Udgivet i Kolding