Artikel filtreret på dato: Mandag, 18 Juni 2018

Dommen blev afsagt mandag eftermiddag.

To håndværkere på henholdsvis 25 og 30 år er mandag blevet idømt otte måneders  ubetinget fængsel for mishandling og vold mod en lærling i et byggefirma i Kolding, skriver jv.dk.

To medgerningsmænd på 32 og 36 år, der er udenlandske statsborgere, blev udvist betinget med en prøvetid på to år, skriver avisen.

I følge Fagbladet 3F var de fire yngre håndværkere tiltalt for at have mishandlet og udøvet vold mod en tidligere lærling i 2016.

Under retssagen har det været fremme, at lærlingen flere gange i 2016 blev fastholdt og fik derefter presset et kosteskaft op i endetarmen.

Dommer var enig i brutal og rå vold

Dommer Peter Ulrik Urskov og de to domsmænd gav anklageren ret i, at der havde fundet brutal og rå vold sted over flere gange. Han fremhævede detaljerne i den video, som en af de tiltalte havde filmet, og som var et afgørende bevis i sagen:

- Det, der foregår, er efter rettens opfattelse langt langt over, hvad man kan definere, at en person kan acceptere, sagde dommeren i følge Fagbladet 3F.

Lærlingen fik tildelt en erstatning på 10.000 kroner.

Den ene af de to mænd, der fik otte måneders ubetinget fængsel, ankede dommen på stedet.

Udgivet i Kolding

Branden i Vamdrup er under kontrol, oplyser politiet.

Branden i maler- og lakvirksomheden Noerlak på Østermarksvej i Vamdrup er nu under kontrol, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Branden startede kort efter klokken 15 og udviklede en kraftig røg.

Udvikler fortsat røg

Branden udvikler dog forsat røg, hvilket kan påvirke borgere i området øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i den nordøstlige del af Vamdrup by, oplyses det i en afvarslende beredskabsmeddelelse.

Politiet opfordrer til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området.

En person er kommet til skade. Personen har forbrændt begge hænder, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Der var mandag eftermiddag et kæmpe opbud af redningsmandskab. Der var tilkaldt brandkøretøjer fra Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Jels, Skodborg og Stepping.

Det er elleve år siden samme virksomhed blev ramt af storband, og hvor hele virksomheden blev ødelagt. Hvor galt det er gået denne gang vides ikke endnu, skriver Sebro Press.

Brandårsagen er endnu ukendt.

 

Udgivet i Vamdrup

En autolakering står i flammer på Østermarksvej i Vamdrup.

Branden brød ud kort efter klokken 15.

Adskillige politibiler og mange brandkøretøjer er på stedet.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Men politiet advarer borgere i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og derfor opfordres borgerne til at lukke vinduer og døre.

Meddelelse udsendt

Kort før klokken 17 blev der udsendt en beredskabsmeddelelse. Den lyder således:

Der er udbrudt brand i maler- og lakvirksomheden Noerlak, Østermarksvej 7-11, 6580 Vamdrup. Branden udvikler sig med kraftig røgudvikling i nordøstlig retning fra brandstedet. Branden udvikler røg, der kan være sundhedsskadelig ved indånding. Advarslen vedrører borgere i området øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i den nordøstlige del af Vamdrup by. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.

Der er et kæmpe opbud af redningsmandskab. Der er tilkaldt brandkøretøjer fra Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Jels, Skodborg og Stepping. Politiet beder bilister om at give plads til udrykningskøretøjerne.

Det er elleve år siden samme virksomhed blev ramt af storband, og hvor hele virksomheden blev ødelagt. Hvor galt det er gået denne gang vides ikke endnu, skriver Sebro Press.

Opdatering

Sydøstjyllands Politi oplyser:

I forbindelse med brand i maler- og lakvirksomhed anmeldt kl. 15.08 har Sydøstjyllands Politi udsendt en Beredskabsmeddelelse. Den vedrører personer, der opholder sig i området: Øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og personer i området bør søge indendøre og lukke døre og vinduer.

Sydøstjyllands Politi henstiller i øvrigt til, at man ikke søger mod stedet, af hensyn til risikoen for indånding af røg, samt af hensyn til slukningsarbejdet. På nuværende tidspunkt er der oplysninger om en enkelt tilskadekommen, der har forbrændt begge underarme.

Branden er under kontrol, men der vil foregå slukningsarbejde på stedet i flere timer fra nu.

Vi opdaterer om branden....

Se billeder og video nedenunder...

Udgivet i 112

En opsigtsvækkende sag slutter mandag.

Sagen om en lærling, der blev mishandlet af fire håndværkere i et byggefirma, afsluttes i dag, mandag, hvor der afsiges dom. Det sker ved Retten i Kolding, skriver Fagbladet 3F.

De fire håndværkere er tiltalt for rå vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling efter paragraf 245, stk. 1 i straffeloven, der kan give op til seks års fængsel. To af håndværkerne er desuden tiltalt for at have udsat den unge mand for et andet seksuelt forhold end samleje. Tiltalen er rejst efter paragraf 216 i straffeloven - den såkaldte voldtægtsparagraf - der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Under retssagen har det været fremme, at lærlingen flere gange i 2016 blev fastholdt og fik derefter presset et kosteskaft op i endetarmen.

Mandag falder der dom i sagen.

 

Udgivet i Kolding