Artikel filtreret på dato: Lørdag, 16 Juni 2018

Lørdag, 16 Juni 2018

Voldsomt vejr på vej

Et voldsomt uvejr er på vej mod Danmark.

Lørdag er der risiko for voldsomt vejr i Kolding, Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld. Det advarer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om.

DMI har udsendt en advarsel om risiko for kraftig regn og torden. Det gælder blandt andet her i området.

Varslet gælder lørdag fra klokken 14 og frem til midnat.

Disse farer lurer ved voldsomt vejr

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter på seks timer og regnen kan være ledsaget af torden.

Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed. Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Udgivet i Kolding

Holmstaden - det der skulle have været Koldings nye shoppingcenter - er kuldsejlet, skriver jv.dk.

Planen om 59 butikker og 100 boliger på Riberdyb/Holmsminde i Kolding bliver dermed ikke til noget. I hele syv år har Nordic Design Village A/S arbejdet med projektet. Men nu er fristen udløbet. Det skete den 12. juni, skriver avisen.

Et kig på den 27.000 kvadratmeter store grund vidner om, at der stadig kun er parkeringspladser.

Direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village, som stod bag projektet, sagde til avisen for et par måneder siden, at han forventede at have landet de nødvendige aftaler i løbet af tre uger.

Handlen ophæves på byrådsmøde

Men i følge jv.dk ophæves handlen efter al sandsynlig på et byrådsmøde den 26. juni.

Borgmester Jørn Pedersen (V) har ikke mange kommentarer til udviklingen i det kuldsejlede outletcenter:

- Nu er der tale om en lukket sag om en ejendomshandel, så jeg kan ikke sige noget. Jeg kan kun sige, at vi har en dialog i gang, og at jeg forventer, at vi har en sag på byrådets sidste møde inden sommerferien, siger Jørn Pedersen til jv.dk.

Nordic Design Village har endnu ikke opgivet planerne. Der arbejdes på forskellige løsninger, fortæller direktør Carsten Kjærgaard fra Nordic Design Village til mediet.

Udgivet i Kolding

Grøn temadag med tips og tricks, hygge og havestemning.

Kolding Kommune inviterer til ”rivegilde” af den hyggelige slags på det grønne areal mellem Designskolen og Kolding Å i Kolding midtby. Arrangementet, som byder på grønne tips & tricks samt hygge og havestemning, henvender sig til alle – med eller uden egen have – som interesserer sig for planter og blomster.

- Med dette lille hygge-arrangement, placeret midt i byhaveforeningen ”6000 Planter”, håber vi, at flere får øjnene op for byhave-tanken, som stadig er meget ny i Kolding. Vi vil gerne hjælpe med at sætte nye byhaveprojekter i gang rundt i kommunen, og vi kan ovenikøbet tilbyde en lille sum penge til dem, der kunne have lyst til at gå i gang, fortæller tovholder på byhavepuljen Karin Raaby fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Ved tirsdagens møde kan du møde initiativtagerne til en nystartet haveforening i Lunderskov, som kikker forbi for at fortælle, hvordan det har været at komme i gang med både at rekruttere medlemmer, inddrage borgerne i lokalområdet og søge støtte via byhavepuljen.

Tips og tricks til haven

Udover info om byhaver og havepulje kan du få tips og tricks til køkkenhaven, lave sjov pileflet, få hjælp fra Repair Café til at gøre trætte havemøbler glade igen, tage spandevis af gratis kompost-orm med hjem, få idéer til at klimatilpasse egen baghave eller få hjælp til at lave en byhavekasse.

I sofahjørnet med genbrugssofaer fra RE:USE serveres kage, kaffe, te og saft. Det hele er gratis, men husk evt. en lille spand til en skovlfuld kompost-orm.

Det foregår tirsdag den 19. juni mellem klokken 15 og 18 ved Ågade i Kolding.

Udgivet i Kolding