Artikel filtreret på dato: Torsdag, 14 Juni 2018

Nu skal der også slukkes brande over kommunegrænsen.

Der er forandringer på vej i Trekantbrand, der dækker kommunerne i Kolding, Vejen, Middelfart, Fredericia, Vejle og Billund.

Sebro Press oplyste tidligere i år, at Trekantbrand ikke fulgte lovgivningen og lod ikke "nærmeste" brandstation rykke ud til brand - også selv om det er over kommunegrænsen.

Men det skal der nu rettes op på, skriver TV Syd.

Tv-stationen oplyser desuden, at det seneste eksempel med, at brandvæsnet ikke vil krydse kommunegrænsen, atter udspillede sig onsdag kort før klokken 13. Her var der en naturbrand i Vejen Kommune. Branden opstod blot en kilometer fra brandstationen i Lunderskov, men det var en tankvogn fra Brørup - godt 20 kilometer fra brandstedet, der blev tilkaldt.

Ledelsen bliver halveret

Nu bliver ledelsen i Trekantbrand halveret - fra 12 til seks.

- Medarbejderne har fortalt os, at der var for langt til toppen, når der skulle tages beslutninger. Det har vi lyttet til, siger Jarl Vagn Hansen til TV Syd.

Han har været beredskabsdirektør siden 1. marts i år.

Trekantbrand vil desuden nå et andet af deres mål - nemlig serviceniveauet, der ikke er nået dertil, hvor man vil have det.

Trekantbrand har omkring 500 ansatte på fuldtid og deltid, der slukker brande i de seks kommuner.

Udgivet i Kolding
Torsdag, 14 Juni 2018

Ungeråd på vej

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

På Danmarks største vælgermøde for unge markerede de unge, at de ønsker mere indflydelse og mangler et talerør til politikerne. Det har jeg også efterlyst længe Fx grotesk at vi har et fælles elevråd - som vi aldrig er i dialog med.

Nu er processen igang og de unge er i arbejdstøjet i færd med at komme med deres bud på hvordan et Ungeråd kan etableres, hvordan det skal organiseres, hvem der skal repræsenteres, hvordan aktiveres det og i det hele taget sikre det bliver mange unges råd.

Demokrati for unge er helt centralt - dels fordi vi reelt gerne vil have deres meninger, ideer og input og dels som led i en demokratisk dannelse. De skal opleve at demokratiet dur!

Vi lytter og er klar til at byde ideerne velkommen fra høringsret til indstillingspligt fra dialogmøder til budget til Ungerådet - men mest af alt reel indflydelse. Vi vil have verdens bedste folkeskole, vi vil være studieby i særklasse, vi vil være attraktiv by at være ung i og vi vil rigtig rigtige meget mere for de unge - og dét skal vi bruge de unge aktivt til at skabe.

Vi skal have høje ambitioner og tage børn og unge alvorligt. Det er demokratiets byggesten og demokratisk dannelse i praksis.

Udgivet i Læserbreve
Torsdag, 14 Juni 2018

Festival på slottet

Endagsfestivalen, Come2Live, der finder sted på Gram Slot 1. september, har skrevet endnu et navn på plakaten over kunstnere, der går på scenen denne dag.

Det er den nordjyske sanger og sangskriver Laura Mo, der med sit hit, Steppebrand, er gået direkte ind i mange danskeres hjerter.

Laura Mo har virkelig startet en Steppebrand med sit helt unikke udtryk, og har fået sit definitive gennembrud med netop sangen Steppebrand, der siden februar har været blandt de absolut mest spillede DR P4 hits.

Original sangskriver

Laura Mo præsenterer en sand buket af sine originale og medrivende sange på Come2Live Festivalen 2018 – alle bundet sammen af hendes sublime storyteller entertainment..

- Det er meget glædeligt, at Laura Mo også er at finde på listen over kunstnere, der underholder på festivalen, Come2Live. Hendes tekster har kant og nerve, ligesom hendes stemme er helt, helt sin egen. Hun er et rigtigt godt og spændende supplement til de andre mere etablerede navne, publikum kommer til at høre, fortæller Sanne Brodersen, Gram Slot.

Ud over Laura Mo kan publikum se frem til at høre Poul Krebs og Dodo and the Dodos på denne éndagsfestival, der udover at have musik på programmet også har en bred pallette af sønderjyske madoplevelser og naturligvis også lokale sønderjyske drikkevarer.
Der er med andre ord lagt op til, at årets Come2Live bliver startskuddet på en sønderjysk mad- og musikfestival for et publikum, der er til god dansk rock og pop musik, mad og drikke i smukke, historiske omgivelser.

Billetter til festivallen kan købes på:www.gramslot.dk eller på www.billetsalg.dk.

Udgivet i Syddanmark
Torsdag, 14 Juni 2018

Nye projekter i Vamdrup

Vamdrup Byforum holdt i sidste uge deres første møde efter generalforsamlingen, bestyrelsen blev konstitueret og en lang række arbejdsopgaver blev delt mellem bestyrelsesmedlemmerne.

Første punkt på dagsordenen var konstituering og fordelingen af pladser i bestyrelsen forløb gnidningsløst. Helge Paulin fortsætter som formand for foreningen. Ligeledes fortsætter Tanja Marek som næstformand og Katja Hartvig som sekretær. Menige bestyrelsesmedlemmer er derfor: Anne Mette Henriksen, Anita Enevoldsen, Nicolai Olesen, Niels Thomsen og Sigfred Søndergård, skriver Vamdrup Byforum i en pressemeddelelse.

Efterfølgende skulle de mange opgaver der ligger i bestyrelsen fordeles på bestyrelsesmedlemmerne.

Der arbejdes fortsat på at færdiggøre det sidste af projekterne der blev igangsat i 2017, nemlig et informationsskilt ved biblioteket, som især besøgende i byen vil få stor gavn af. Det forventes færdigt efter sommerferien. Det laves for penge fra Centerbypuljen 2017, mens pengene for 2018 går til detailplanlægning af planerne for Kinotorv.

Der er lavet et midlertidigt torv foran Kino, som afventer igangsætningen af en mere permanent løsning. Det er fastlagt, hvordan det kommende torv skal se ud, og der er både tænkt på scene, opholdssteder og nem adgang til Kino. Et ønske er også at få igangsat noget lyskunst, både i tunellen i Østergade og på gavlen ind til Østergade 10.

De gamle stationsbygninger

Der blev også talt om, hvorvidt Byforum kan komme med forslag til hvad der skal være i de gamle stationsbygninger, og så blev der snakket trafiksikkerhed og sti langs Kongeåen.

Byforum har tidligere fortalt om, at de gerne vil samarbejde med de unge mennesker i byen, evt. via skole eller UngKolding.dk. Dette for at få deres input til, hvor de gerne vil opholde sig i byen. Der skal også snakkes om området bag skoletandlægen på Herredsvej, det vil ske i samarbejde med skolen.

Der blev også snakket om endnu et å-sted ved Vamdrup Å, lige som et nyt projekt er sat i søen hos Kolding Kommune, nemlig omkring legepladsen på Torvet.

Bestyrelsen fik også vendt julemessen, affaldsindsamling 2019, samarbejdet med Lokaldemokratiudvalget, BlueKolding og en kommende helhedsplan for Arena Syd.

Udgivet i Vamdrup

Det første kuld EUX-elever fra Hansenberg er klar til at flyve fra reden. Fredag den 15. juni får seks tømrerelever studenterhuer på, og Joachim S. Jørgensen er den første i rækken.

Han har arbejdet for det siden 2014, og fredag kan Joachim S. Jørgensen fra Bølling ved Egtved høste frugten af sin store indsats.

Som den første elev nogensinde på Hansenberg får han nemlig EUX-studenterhuen på hovedet. Når svendebrevet efter planen er i hus til september, er han dermed tømrer med EUX, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

- Mulighederne med en EUX er mange, og man får virkelig noget for sine skolepenge. Jeg føler også, at man som EUX'er er mere målrettet. Vi ved, hvorfor vi har valgt uddannelsen. Vi går i skole for at lære noget, og derfor gør vi også noget ud af det, siger Joachim S. Jørgensen.

EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så eleverne får studiekompetence på niveau med en 2-årig gymnasial uddannelse - og dermed adgang til videregående uddannelser.

Viden og kompetencer

Og Joachim S. Jørgensen drømmer netop om at læse videre:

- Som den eneste på mit hold har jeg valgt matematik på A-niveau. Dermed har jeg mulighed for at gå direkte videre til uddannelsen til bygningsingeniør eller bygningskonstruktør.

I første omgang vil Joachim S. Jørgensen imidlertid ud at arbejde med sit fag for at få yderligere erfaring, for han er stolt over, at han også snart er udlært tømrer:

- Jeg vil helt klart anbefale EUX til andre, for den styrker en på alle mulige måder. Man får en masse teknisk baggrundsviden om, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi går rundt og bygger. EUX er ikke en halv løsning - tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer. Og det giver stolthed at komme ud med et bevis på, at man kan noget specifikt, forklarer Joachim S. Jørgensen og tilføjer:

- Vi bruger lidt længere tid på skolen, så vi når også at skabe nogle bånd. Det sociale sammenhold i vores klasse har været eminent, og det har fået mig til at hænge i. Jeg har både glædet mig til at komme på skole og til at komme ud på lærepladsen igen.

Joachim S. Jørgensen er i lære hos Snedkergården A/S i Brørup.

Det er fredag klokken 8.30, at Joachim S. Jørgensen skal ind til det grønne bord, mens familien spændt venter uden for døren.

Udgivet i Kolding