Artikel filtreret på dato: Mandag, 11 Juni 2018

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 15. juni går det løs igen.

I Kolding og resten af Danmark kan børnene igen i år deltage i konkurrencen om at læse og vinde, oplyser Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

Konceptet er enkelt: Fra 15. juni til 25. august 2018 kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og man kan aflevere sin anmeldelse enten på biblioteket eller online på biblo.dk. Har man lyst, kan man også lave sin boganmeldelser som video.

Fastholder lysten til at læse

Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.

- Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde, fortæller Siri Bennekou, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017.

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Afleverer man tre anmeldelser på Kolding Bibliotek, kan man vælge sig en gratis bog i det store bogskab.

Børnene deler læseoplevelser

Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier.

Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre børn og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Fakta

- Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.


- Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.


- Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger knap 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.


- Sponsorer: Præmier sponsoreres af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Carlsen og Tellerup.

Udgivet i Kolding

Nu præsenteres planerne for oplevelser langs Troldhedestien.

Siden 2016 har Kolding Kommune i samarbejde med borgere, arkitekter og fagpersoner arbejdet på at udvikle mødesteder og oplevelser for alle langs Troldhedestien i Kolding.

Nu er der kommet så meget kød på projektet, at kommunen er klar til at præsentere de kommende planer for naboer og andre interesserede. Det sker i det grønne i næste uge, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Efter workshops, brugerundersøgelse og test af forskellige elementer er vi nu næsten klar til at sætte byggeprocessen i gang. Men først vil vi naturligvis gerne vise naboer og andre interesserede de endelige skitser og fortælle om den kommende byggeproces. Det gør vi på tre møder, hvor vi på de tre stationer – Dybvadbro Station, Bramdrupdam Dam og Skovløberhuset – fortæller og svarer på spørgsmål, fortæller projektkoordinator Johanne Methmann Tarpgaard i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, rigtigt mange har lyst til at kikke forbi og høre nærmere. Folk kan bare komme og gå, som det passer dem ved de tre møder – og som en ekstra bonus har vi is med til de første 50 gæster på hver station, tilføjer Johanne Methmann Tarpgaard.

Om projektet

Det kommende år vil Troldhedestien blive udbygget med nye mødesteder ved Skovløberhuset, Bramdrupdam dam og Dybvadbro station. Naturstien på den tidligere jernbanestrækning skal være et attraktivt tilbud til alle borgere – også mennesker med fysiske og psykiske udfordringer, der ikke bruger området særligt meget i dag.

Ønsket er at styrke social inklusion og sociale relationer for mennesker med vidt forskellige forudsætninger i området langs Troldhedestien.

Projektet til godt 11 mio. kr. Projektet gennemføres med støtte fra Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet samt Kolding Kommune.

Her holdes møderne

Mandag den 18. juni: Dybvadbro station
Tirsdag den 19. juni: Bramdrupdam dam
Torsdag den 21. juni: Skovløberhuset
Alle dage kl. 16-18.

Udgivet i Kolding

Den traditionsrige cykelevent for hele familien, BlueBiking, ruller i år for fjerde gang.

Den 1. september kan både børn og voksne vælge mellem fire forskellige ruter rundt i Koldings smukke natur. Også i år går deltagergebyret ubeskåret til et velgørende formål, men som noget nyt, kan deltagerne og andre interesserede bestemme hvilket, skriver BlueKolding i en pressemeddelelse.

Sidste år fik børneafdelingen på Kolding Sygehus overrakt en check på 11.750 kroner af arrangørerne bag BlueBiking. Beløbet var det ubeskårne indsamlede beløb fra deltagerne i 2017-udgaven af BlueBiking. Også i år samler den traditionsrige cykelevent for hele familien ind til et velgørende formål.

Afstemning om hvem pengene skal gå til

Dette års BlueBiking ruller den 1. september, oplyser arrangørerne, BikeRiders.dk og BlueKolding. Som noget nyt kan deltagere og andre interesserede denne gang være med til at afgøre, hvilket velgørende formål, der skal samles ind til.

BikeRiders.dk og BlueKolding har nomineret tre mulige modtagere, der alle har det til fælles, at de gør noget godt for børn i Kolding.

De nominerede er:

Julehjælp Kolding, der hvert år hjælper trængte børnefamilier i Kolding med at få en god Juleaften.

Red Barnet, Kolding afd., der gennemfører en lang række konkrete projekter for udsatte børn og unge i området.

Børneafdelingen på Kolding Sygehus, der udover at behandle syge børn gør meget for at gøre indlæggelsen til en bedre oplevelse for både børn og deres familier.

Frem til den 10. juli kan man stemme på sin favorit. Man behøver ikke deltage i selve cykeleventen for at stemme. Afstemningen foregår nemlig på de to Facebook-sider BlueBiking og BlueKolding, som er offentligt tilgængelige.

Fire ruter – noget for alle

De fire BlueBiking-ruter har alle start ved BlueKolding i Kolding Åpark 3 og snor sig gennem den smukke natur omkring Kolding. Der er to ruter for mountainbikes, én for racercykler og én rute, hvor alle slags cykler kan deltage inkl. el-cykler.

15 km: Til Renseanlægget på Stenderupvej i Agtrup og gennem skoven til Agtrup Midtskovvej, videre til Fjordstien over Rebæk tilbage til Kolding Åpark. Der er et ophold på renseanlægget, hvor deltagerne får lidt at vide om, hvad der sker på anlægget.

25 km:En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien i Marielundskoven. Der bliver et stop på ruten, hvor en stedkendt vil fortælle lidt om området og historien.

35 km: En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien. Forbi shelterpladsen og slusehuset ved Ferup sø. Der bliver et stop på ruten, hvor en stedkendt vil fortælle lidt om området og historien. Turen går via Vonsild tilbage til Blue Kolding50 km: En superflot rute for racercykler, som i år vil være afmærket. Ruten vil også kunne hentes på BlueBikings Facebook-side af deltagerne og lægges på Garmin. Der er præmier til de tre hurtigste tilbage i mål.

Priserne for at deltage er 50,- for 15 km, 75,- for 25 km, 100,- for 35 km og 150,- for 50 km på racercykel. Pengene går ubeskåret til det velgørende formål, som vinder afstemningen.

Efter cykelturen er der pølser og drikkevarer hos BlueKolding i Kolding Åpark 3.

Du kan læse mere om arrangementet i gruppen BlueBiking på Facebook og på www.BikeRiders.dk, hvor du også kan købe billet og tilmelde dig løbet.

Udgivet i Kolding