Artikel filtreret på dato: Søndag, 10 Juni 2018

Arbejdsmarkedsudvalget har bevilget 250.000 kr. til at få Powerjobsøgerne til at etablere sig i Kolding. Netværket drives af frivillige for frivillige og har gode erfaringer med at få ledige i job.

Kolding bliver første by i Jylland, hvor netværket slår dørene op. Netværket har i forvejen 4 afdelinger på Sjælland, og nu skal de gode erfaringer overføres til Kolding.

Netværket har specialiseret sig i at skabe helt nye rammer for alternativ jobsøgning – metoden bygger på at bruge og vedligeholde kompetencer, der minder om at gå på arbejde og hvor der skabes en hverdag hvor kompetencerne udvikles og fællesskaber opbygges.

- Vores mål er at hjælpe ledige med at være endnu mere jobparate. Erfaringerne viser at deltagerne bevarer arbejdsglæden, og derfor naturligt kommer hurtigere i arbejde. Det giver værdi for både de ledige og for de virksomheder, der mangler arbejdskraft, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen, i en pressemeddelelse.

Malene Gregaard Wilsly supplerer:

- Alene sidste år fik Powerjobsøgerne 80 procent af de ledige til jobsamtale inden for de første tre måneder, og ca. 70 procent kom tilbage på arbejdsmarkedet inden for det første halve år.

En hjørnesten i indsatsen er at opdyrke netværk og samarbejde med det lokale erhvervsliv – et samarbejde som skal bruges til at formidle kandidater til ledige stillinger og til at skabe netværk for jobsøgerne. Dermed vil virksomhederne også opleve et nyt samarbejde med motiverede, lokale kandidater.

- Powerjobsøgerne byder ind med en anden tilgang end vores. Indsatsen er baseret på frivillighed blandt motiverede jobsøgere, som de kalder deres medlemmer. Blandt andet derfor, kan de skabe en helt anden ramme end vi kan som kommune. Og så er det altid spændende at se hvad det udvikler sig til når vi inviterer nye ind til samarbejde, fortsætter Poul Erik Jensen.

Malene Gregaard Wilsly, stifter af Powerjobsøgerne fortsætter:

- At have noget at stå op til om morgenen, at få brugt sine kompetencer og være en del af et netværk giver så meget på ”vedligeholdelseskontoen”, at jobsøgerne holder sig Jobparate. Det betyder at vores medlemmer er fulde af energi, selvværd og er parate til at starte i job i morgen! Det bliver spændende at komme med samarbejdet – både med jobcentret og de lokale virksomheder.

En typisk uge i netværket består af oplæg og workshops primært faciliteret af eksterne oplægsholdere, hvor fokus er på at udvikle den enkelte jobsøger. Desuden skal de ledige deltagere bruge deres faglige og personlige kompetencer til at udvide netværket med jobsøgere, opsøge rekrutteringspotentialer og mulige arbejdsgivere blandt det lokale erhvervsliv, sponsorer og oplægsholdere samt ved at drive den lokale afdeling.

Søndag, 10 Juni 2018

Konturen til det nye StudieRock

Linjerne til et helt nyt studiestartevent er ved at blive tegnet op. Den 7. september kan Koldings studerende for femte gang skyde studieåret i gang med en koncert i campusområdet.

Det er studerende fra byens fire videregående uddannelsesinstitutioner, der som noget nyt er involveret i planlægningen og afviklingen af studiestartkoncerten StudieRock. De studerende har blandt andet givet StudieRock et nyt navn for at markere, at det er et nyt koncept. Det nye navn er: Kontur – studiebyfestival.

- Vi vil med festivalen tegne konturerne op for et helt nyt studiestartarrangement i Kolding. StudieRock var et godt og veletableret event, men fordi arrangementet er tiltænkt de studerende, så er det essentielt, at vi følger med tiden. Derfor er det oplagt at involvere de studerende, så de kan være med til at formgive arrangementet, fortæller studiebykoordinator Malu Møller i en pressemeddelelse.

Det er Kolding Kommune, IBA Erhvervsakademi Kolding, Designskolen Kolding, UC SYD, Syddansk Universitet Kolding og Studieby Kolding, som står bag Kontur.

- Det er sindssygt spændende at være med til at udvikle og planlægge et musikarrangement af den størrelse. I arbejdsgruppen er vi studerende fra vidt forskellige studier. Der opstår altså en helt vild synergi, når mennesker med så forskellige baggrunde arbejder sammen, siger Maja Husted Nielsen, som læser international virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet.

Kontur – studiebyfestival handler ikke bare om musik, men har i høj grad fokus på at udvikle det fælles studiemiljø på tværs af uddannelsesinstitutionerne.

- Det er ret unikt, at Kolding har så mange videregående uddannelser. Det skal vi simpelthen udnytte, hvilket vi gør ved at gå sammen om at skabe det nye koncept for studiestartskoncerten. I år skruer vi også endnu mere op for fællesskabende aktiviteter. Programmet starter allerede kl. 15.00 og byder ud over koncertoplevelser også på streetfood, installationskunst og hyggelige loungeområder, forklarer Malu Møller.

Kontur er gratis og alle er forsat velkomne til at deltage til arrangementet. Arrangørerne vil inden længe offentliggøre artister.

Fakta om Kontur

• Kontur er en gratis endagsfestival
• Pladsen er åben for alle
• Festivalen foregår på campusområdet ved SDU
• Det er tilladt at medbringe egne drikkevarer
• Det er Kolding Kommune, IBA Erhvervsakademi Kolding, Designskolen Kolding, UC SYD, Syddansk Universitet Kolding og Studieby Kolding, som står bag Kontur.
• Læs mere på www.studiebykolding.dk

Udgivet i Kolding

Pengene går til et godt formål.

Kolding Guardians spiller amerikansk fodbold og den 30. juni skal klubben spille sæsonens sidste kamp mod Midwest Musketeers. Det sker på hjemmebanen i Kolding.

Klubben håber, at mange vil komme og se kampen. Og samtidig med, at du kan se amerikansk fodbold, så går indtægter fra entréen til et godt formål:

- Alle entreindtægter vil nemlig denne dag gå til Make a Wish Danmark. der har til formål at opfylde ønsker for børn med livstruende sygdomme, fortæller næstformand i Kolding Guardians, Lennard Thobiasen Hage, til Kolding Netavis.

Kampen spilles den 30. juni på hjemmebanen Guardian Field. Det er på atletikbanen bag Bakkeskolen på Seestvej i Seest.

Banen er åben fra klokken 13 og det koster 20 kroner at se kampen.

Udgivet i Sport