Artikel filtreret på dato: Fredag, 01 Juni 2018

Fredag, 01 Juni 2018

Internationalt Designmarked

Den 2.-3. juni lægger IBC Innovationsfabrikken i Kolding for anden gang ramme til UPC Omers Designmarked, der er en markedsplatform for upcoming designere.

Når Upcomers Designmarked, der blev etableret i 2014, åbner dørene i Kolding den første weekend i juni, kan de besøgende glæde sig til to hele dage sammen med passionerede iværksættere og deres smukke håndværk.

Siden det første marked har indehaveren Junette Bay sammen med sit team af engagerede frivillige udviklet markedet og dets tema fra gang til gang. På IBC Innovationsfabrikken er temaet ”Next Generation”, da en række udvalgte børn og unge mellem 8-18 år bliver tilbudt en gratis stand på markedet.

Målet med forløbet er, at børnene skal få et indblik i, hvad det kræver at blive designer eller iværksætter. Upcomers er efterhånden blevet en institution for entreprenante ”makers”. Det, som definerer en maker, er passionen for et materiale eller håndværk, kombineret med en ustoppelig skabertrang. En ”maker” kan være uddannet inden for arkitektur, design og kunst, men det kan også være en hobby, der har udviklet sig til et erhverv.

- Vi har mange deltagere, som er vokset fra Upcomers, fordi de simpelthen er blevet for store til at have en stand på vores marked. Den slags historier gør mig så glad og viser, at det er hele arbejdet værd, siger Junette Bay i en pressemeddelelse.

Tyske designere vil med

For at give publikum en ny oplevelse ved hvert nyt marked, er det vigtigt at der kommer nye med. Denne gang er 40 af de cirka 90 udstillere med på Upcomers for aller første gang.

Koldings ry som designby betyder, at der i år som noget nyt også kan opleves tyske udstillere på Upcomers Designmarked. Det sker i et samarbejde med Design Week Kolding og de tyske samarbejdspartnere i Interreg. A-projektet ”VekselWirk”, der har fokus på at støtte og udvikle iværksætteri, innovation og kreative virksomheder i Kiel, Lübeck, Roskilde og Kolding.

Upcomers Designmarked finder afsted den 2.-3. juni kl. 10-16 på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Det koster 30 kr. i entré, og børn under 12 år kommer gratis ind.

Udgivet i Kolding
Fredag, 01 Juni 2018

Comwell udvider i Kolding

Comwell har indsendt et forslag til kommunen på en udvidelse, der blandt andet rummer flere værelser og en forøgelse af de nuværende kongres- og restaurantfaciliteter.

Efterspørgslen på moderne, fleksible og store møde- og konferencefaciliteter er i disse år stigende. Med en central placering midt i landet er Kolding en attraktiv destination, når virksomheder i dag skal samle gæster fra hele landet. Derfor har Comwell netop indsendt et forslag til kommunen på en udvidelse af de nuværende rammer og faciliteter.

Flere møder og kongresser til byen

Koncernchef, Peter Schelde, ser frem til behandlingen af en kommende lokalplan, hvor Comwell gerne vil være med til at bidrage til at tiltrække flere møder, udstillinger og kongresser til byen og samtidig skabe flere arbejdspladser.

- Comwell har i mere end 30 år drevet konferencehotel i Kolding og er på mange måder en af koncernens spydspidser. Udviklingen er gennem en årrække gået i retning af, at møderne vokser, og der er behov for mere plads, ligesom konkurrencen med de større byer i provinsen er skærpet. Der stilles derfor højere krav til kapacitet, faciliteter og rammer. Vi er meget glade for det samarbejde, vi har haft med kommunen, siden vi åbnede Comwell Kolding i 1986. Så vi ser frem til en god dialog omkring vores ønsker til en kommende lokalplan, så vi dels kan stå stærkere i markedet og samtidig være med til at tiltrække flere møder og kongresser til byen, siger koncernchef Peter Schelde i en pressemeddelelse.

En udvidelse der rækker ud i fremtiden

Hvis udvidelsesplanerne bliver en realitet, vil Comwell Kolding have 300 værelser til rådighed mod 180 i dag. Samtidig vil den nuværende restaurantkapacitet blive fordoblet og konference- og kongresfaciliteterne forøget med op til 2.200 m2. Hotellets nuværende 180 værelser og øvrige faciliteter gennemgår en gennemgribende renovering.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, ser muligheder i Kolding som en stor konferenceby:

- Vi ser frem til at et udvidet Comwell får Kolding til at vokse som konferenceby. Vi kan jo se på tallene i de senere år, at flere og flere overnatter i Kolding, både konferencegæster og turister. Så lad os få succesen til at vokse, siger Jørn Pedersen.

En udvidelse af Comwell Kolding vil betyde 40-50 nye arbejdspladser. I dag beskæftiger hotellet 120 medarbejdere.

Udgivet i Kolding

Nu har Kolding fået deres helt egen lokalradio.

Fredag eftermiddag blev Koldings nye radio - Radio Viva - officielt indviet.

Borgmester Jørn Pedersen (V) holdt åbningstalen direkte i radioen - altså for åben mikrofon. Og radioen var officielt indviet, da borgmesteren efter talen startede musikken.

En af bagmændene bag Radio Viva, Ole Klinkby mener, at Kolding har brug for en ny radio:

- Kolding er et vækstområde - et stort område, hvor der sker mange ting. Vi vandt jo en masse FM-frekvenser ved radioudbuddet sidste år og nogle af dem synes vi skulle komme Kolding-området tilgode. De sidste tre år har Kolding ikke haft en lokalradio, fortæller Ole Klinkby til Kolding Netavis.

Hvad kan Radio Viva byde lytterne?

- Radio Viva er en radio, som du bliver glad i låget af at lytte til. Det bliver også en informativ radio, der vil fortælle, hvad der sker i Kolding, siger Ole Klinkby.

Interessante historier til lytterne

En af radioværterne er den kendte Kolding-stemme Brian Ebbesen. Han mener også, at koldingenserne skal have deres egen radio:

- Når lytteren tænder for radioen får de historier, som er interessante for dem. Hvis der er en mindre historie i Kolding kommer den ofte ikke med i de større medier. Men vi kan være der, hvor lytteren er - og hvor vores kunder er, fortæller Brian Ebbesen til Kolding Netavis.

Åbningen af Radio Viva blev fejret med åbent hus i lokalerne i Kolding Storcenter. Fredag aften fortsætter festlighederne med "Viva late night". Her kan du opleve L.I.G.A og Pauline på scenen på Storetorv fra klokken 19.

Du kan lytte til Radio Viva på FM 106,3 og 98,0 MHz samt på nettet, app, mobil, tablet og www.radioviva.dk.

Udgivet i Kolding