Artikel filtreret på dato: Torsdag, 31 maj 2018

Byggemarked- og tømmerhandelfirmaet, Davidsen, med domicil i Vojens, vælger tilsyneladende hurtigere total exit fra Vamdrup, end ellers bebudet.

For allerede på nuværende tidspunkt fortælles det, at den store webshop butik på Industrivej i Vamdrup er så godt som rømmet for alt. Det skriver Sebro Press.

Også selv om firmaet selv for kort tid siden gav udtryk for, at lukningen først ville ske omkring udgangen at året.

Godt nok er døren til det store udstillingsområde og kontorerne endnu ikke drejet om, men de ellers så attraktive udstillingslokaler står nu næsten gabende tomme hen. Varerne er åbenbart gradvist flyttet en ny webshop afdeling, som er indrettet ved firmaets hoved domicil I Vojens - eller til et nyt centrallager i landsbyen, Føvling, ved Rødding.

Davidsens exit fra Vamdrup har både vakt og forundring og skuffelse hos rigtigt mange af byens omkring 5000 indbyggere. Det skyldes ikke mindst, at da firmaet opkøbte de tidligere Optimera- bygninger på Bavnvej, blev der meldt klart ud, at der skulle der ligge et nyt Davidsen-byggemarked, og der blev sågar også bebudet omtrentligt åbningstid.

Og selv om etableringen for mange trak betænkelig længe ud, fastholdt firmaet hårdnakket, der ville komme et byggemarked på Bavnevej, og at det kun var spørgsmål om tid. I samme forbindelse oplyste firmaets, indehaver, Povl Davidsen, at webshoppen i Vamdrup havde fremgang og gik godt. Ikke et ord om lukning!
Men pludselig blev bøtten vendt. Og endda helt på hoveder.

I en kort overraskende meddelelse fra firmaets nye direktør, lød det nu, at et byggemarked i Vamdrup var opgivet, og at bygningerne på Bavnevej ville blive udbudt til salg. Og samtidig kom oplysningen om, at også webshoppen på Industrivej i Vamdrup vil blive lukket – men først omkring årsskiftet.

Udgivet i Vamdrup

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

En ny EU-dom tvinger nu luftfarsselskaberne til at give kompensation, hvis flyrejsen bliver forsinket eller helt aflyst i tilfælde af strejker.

Hidtil har selskaberne kaldt sådanne hændelser for ”ekstraordinære omstændigheder”, hvilket på almindeligt dansk har betydet, at de afviste at betale erstatning.

EU-domstolen har imidlertid kun fået en halv sejr, for der er naturligvis masser af ”ekstraordinære omstændigheder” tilbage, som kan trækkes op af hatten og smækkes på disken til forundring for sagesløse passagerer.

Der er også stadig lidt tvivl om, hvorvidt den nye EU-dom kan tolkes sådan, at den gælder for alle strejker eller kun, hvis ens fly er aflyst på grund af ulovlige strejker.

Der er således lang vej før, man som flypassager får erstatning for sin vare, hvis den ikke er, som man har aftalt. Flyforsinkelser må man også stadig acceptere helt op til tre timer, før de udløser en kompensation.

Udgivet i Læserbreve

Koret inviterer til ”Syng dig glad med Solong” lørdag den 3. november.

Den 5. februar tog fire sangglade koldingensere initiativ til at starte sangkoret Solong. Siden er det gået mere end stærkt, ja nærmeste flyvende. Det ene arrangement rundt om i Syddanmark afløser det andet, men nu har koret besluttet sig til at invitere koldingenserne til ”Syng dig glad med Solong” lørdag den 3. november i Kirkesalen i Sct. Jørgens Gård.

Aftenen i Kirkesalen starter allerede kl. 18. I billetten til 165 kr. er inkluderet en let tapasanretning. Da der til koncerten kun er plads til 100 gæster, opfordres interesserede til ikke at vente for længe med at sikre sig en billet, som kan købes på Sct. Jørgensgårds hjemmeside fra den 11. juni.

At Solong – opkald efter et ABBA-hits af samme navn, der også er blevet korets kendingsmelodi med ny dansk tekst – har fået så stor en succes, skyldes ikke mindst, at de 16 medlemmer har det klare mål, at publikum skal gå hjem i godt humør efter en festlig, fornøjelig og folkelig koncert.

Succesen skyldes dog også, at korets medlemmer har mange års erfaring fra andre korsammenhænge, så selv om Solong kun har få måneder på bagen, er der på ingen måder tale om nybegyndere – nærmest tværtimod. Det smitter også af på repertoiret, som omfatter både danske og engelske sange, og som også omfatter flere syng-med-potpourrier.

- Vores fornemste opgave er at give publikum en levende og glad oplevelse. Derfor omfatter vores repertoire også en lang række sange, som gæsterne kan nikke genkendende til og synge med på. Fra de koncerter, vi indtil nu har afviklet, ved vi, at fællessang aldrig går af mode, så vi gør alt for at skabe en stemning, så alle får rørt stemmebåndet, lyder det fra korets talsmand, Poul-Erik Hansen.

Koret tager gerne imod henvendelser fra f.eks. plejecentre, ældreklubber, virksomheder og private, der ønsker at få besøg af Solong. Det kan ske ved at kontakte Otto Skak på 2887 5050.

Udgivet i Kolding

Der sker virkelig noget på Kolding Lufthavn i Vamdrup.

Der skyder nye virksomheder op og bestående udvider.

I dag er der over 200 arbejdspladser i lufthavnen, hvor Danish Air Transport, DAT, topper. Formanden for fondsbestyrelsen, byrådsmedlem, Poul Erik Jensen, Vamdrup, betegner lufthavnen som et stykket guldrandet papir, skriver Sebro Press.

Fremgang i lufthavnen

Og der har netop været årsmøde i fondsbestyrelsen, og i denne forbindelse er årsrapporten for 2017 offentliggjort. Hvad angår flytrafikken, noteres der i årsrapporten om en solid fremgang på 10 procent. Fremgangen tilskrives alle typer trafik, men primært skoleflyvning fra Billund lufthavn.

Lufthavnen har i 2017 ansat og uddannet en ny AFIS operatør i flyledertårnet, og dermed er lufthavnschefen frigjort til andre opgaver, som udvikling og tiltrækning af virksomheder og trafik.

Kolding Lufthavn har ligeledes i 2017 indgået et samarbejde med Jobcenter Kolding, som betyder, at stedet nu er med i en klynge af virksomheder i Vamdrup, der skal hjælpe borgere i Kolding Kommune tilbage på arbejdsmarkedet igen fx efter fx længere tids sygdom.

Om udviklingen på erhvervssiden fortæller årsrapporten, at ingeniørfirmaet ON2A4 er begyndt indretningen af 1. salen på den nybyggede hangar, og at virksomheden, Dan-Glide snart er færdig med opførelsen af et nyt specialværksted fly.

Virksomheden flytter permanent til Kolding Lufthavn netop i morgen den 1. juni. Alle virksomheder i luthavnen er flyrelateret.

Økonomien

For økonomien ser det også ganske godt ud. Lufthavnen har siden 2011 haft overskud, og egenkapitalen er derfor siden vokset stødt. Af årsrapporten fremgår, at den ved årets afslutning udgjorde 1,808 millioner kroner mod 1.575.kroner året før:

- Der er intet facit for, hvor stor egenkapitalen bør være. Filosofien i fondsbestyrelsen er der dog, at kapitalen bør bruges til at forbedringer i lufthavnen, siger Poul Erik Jensen, formand for fondsbestyrelsen.

Kolding Kommune står bag fonden som ejer af Kolding Lufthavn i Vamdrup.

Udgivet i Vamdrup
Torsdag, 31 maj 2018

Karateguld til Kolding

Mille Fabricius vandt både guld og sølv i en vellykket afslutning på sæsonen.

Sæsonens sidste stævne, Gladsaxe Karate Cup, havde deltagelse af mere end 700 kæmpere.

Her vandt Mille Fabricius, med deltagelse i ni kampe, en sølvmedalje for seniorer, samt en guldmedalje for juniorer. Derudover sluttede Mille Fabricius i top 5 i disciplinen super kata, der er en åben kategori på tværs af alder og køn.

Til dagligt træner Mille Fabricius i Asia Sport Center, Kolding. Hun er optaget på talentholdet under Dansk Karate Forbund, hvor hun for nylig fik en fast plads på landsholdet.

Udgivet i Karate

En helt ny æra er på vej. Ny kapitalindsprøjtning fra investorerne og en helt ny ledelse skal sikre stabil økonomi i håndboldklubben. Fremover vil basen for KIF Håndbold kun være i Kolding.

KIF Håndbold skal være byens hold, og investorerne er klar med en helt ny plan, der effektivt skal sikre håndboldens fremtid i Kolding.

Det skriver KIF Håndbold Elite A/S i en pressemeddelelse.

Ny bestyrelse

Blandt ændringerne er en helt ny bestyrelse og ledelse af klubben. Det betyder dermed et farvel til den mangeårige direktør Jens Boesen, som selv har været med i arbejdet med at fremtidssikre klubben.

Det sker den 1. juli, hvor investorerne bag, forventer at kunne præsentere det nye hold der skal køre klubben videre.

En gruppe erhvervsfolk fra Kolding har haft et stærk ønske om at fastholde det fyrtårn, KIF Håndbold er for byen, hvilket sker med en markant kapitalindsprøjtning på 9 mio. kr., der gør, at klubben nu kan starte på en frisk med penge nok til at kunne drive et fornuftigt håndboldhold og med sportslige ambitioner.

Stor gæld eftergivet

En række af de tidligere investorer har også spillet en vigtig rolle i det nye håndbold setup. Samlet set har de eftergivet gæld for over 11 millioner kroner, så klubben nu kan tage fremtidsbrillerne på.

- Der har været et kæmpe forarbejde med at få den nye struktur på plads. Vi har simpelthen renset tavlen ren, så klubben kan koncentrere sig om at få ro på spillet og bygget en sponsorstrategi op. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger fra både nuværende og tidligere sponsorer, så det tegner godt, lyder det fra én af investorerne, direktør i Autocentralen, Anders Jensen, der også er en del af den nye investorgruppe.

Ændringerne betyder også at administrationen af KIF Håndbold flytter fra Pakhuset på havnen og tilbage til Sydbank Arena, så både ledelse og spillere også fysisk kommer under samme tag. Den nye bestyrelse blev efter generalforsamlingen konstitueret og består nu af Morten Bugge, Gunnar Fogt, Ole Stampe, Anders Jensen (næstformand) Brian Stein (formand).

Udgivet i Sport