Artikel filtreret på dato: Søndag, 27 maj 2018

Lørdag 2. juni er det 30 år siden dørene første gang blev åbnet til det storslåede kunst- og designmuseum Trapholt.

Dagen fejres med åbent hus for alle, officiel jubilæumsfejring, artist talks, omvisninger og åbning af Arne Jacobsens nyrenoverede sommerhus samt udstillingerne Side by Side Out Side, Maskernes Monument, Seeing Slowly og Trapholt Collect.

Da Trapholt i 1988 åbnede var det med visionen om at etablere et museum for de mange – ikke for de få. Og den vision lever videre i dag – også når der 2. juni inviteres til en begivenhedsrig festdag for alle i Trapholt parken og på museet.

-Trapholt er en vigtig del af Koldings 750 års nyere historie. Museet er et godt eksempel på en dynamisk og fremadskuende by, som både hylder fortiden og investerer i fremtiden. Vi ser det som en særlig opgave, at vi er et museum som når bredt ud, og ser de senere års store tilstrømning til udstillinger, feriearrangementer og Klub Trapholt som udtryk for, at det er lykkedes at skabe et museum for de mange og ikke de få, siger museumsdirektør Karen Grøn i en pressemeddelelse.

Overflødighedshorn af oplevelser

Dagen byder på en rigdom af events og begivenheder. Kl. 11 er der foredrag og lancering af Trapholts nye bog om Arne Jacobsens sommerhus, som åbnes for offentligheden kl. 14-17 med guidede ture.

Kl. 13 er de officielle jubilæumstaler ved kulturminister Mette Bock, borgmester Jørn Pedersen og bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, åbning af udstillingerne Side by Side Out Side, Maskernes Monument, Seeing Slowly og Trapholt Collect. Derefter afsløres vinderen af konkurrencen ’Skoleklasser designer fremtidens stol’, som er udvalgt af dommerpanelet borgmester Jørn Pedersen, rektor for Designskolen Kolding Elsebeth Gerner og museumsdirektør Karen Grøn.

Efter de officielle taler er der performance ved Nina Saunders og jubilæumskage til 1000 personer.

Derefter afsløres vinderen af konkurrencen ’Skoleklasser designer fremtidens stol’, som er udvalgt af dommerpanelet borgmester Jørn Pedersen, rektor for Designskolen Kolding Elsebeth Gerner og museumsdirektør Karen Grøn.

Kl. 14-16 er der en unik chance for at komme helt tæt på en perlerække af de største kunstnere og designere i Danmark, gennem artist talks med Isabel Berglund, Claydies, Ole Folmer Hansen, Karen Bennicke, Nadia Plesner, Louise Hindsgavl, Nina Saunders, Jesper Christiansen, Mie Mørkeberg og Julie Nord.

I samme tidsrum er der også omvisninger i det nyrenoverede Arne Jacobsens sommerhus, der genåbner i forbindelse med jubilæet. Siden december 2017 har huset gennemgået en større renovering tro mod de originale tegninger og møbleret præcis som Arne Jacobsens havde tænkt det.

Helt særligt byder Trapholt indenfor med ’behind the scenes’ ture i Villa Trapholt, der oprindeligt var beboet af Gustav Lind og Helene Elisabeth Hansen, som i sin tid donerede huset til Kolding Kommune og i dag huser administrationen.

Udgivet i Kolding