Artikel filtreret på dato: Fredag, 25 maj 2018

Et enstemmigt bedømmelsesudvalg har peget på Jakobsen og Blindkilde som vinder af totalentreprisekonkurrencen for udvidelsen af Dalby Skole og idrætsforeningen Dalby GF.

Med i vinderprojektet er desuden tegnestuen NOVA5 som arkitekter og ingeniørfirmaet OBH Rådgivende Ingeniører.

Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Dalby Skole mangler plads og skal udbygges med nye lokaler for indskolingen og mellemtrinnet. Skolen udvider desuden med en helt ny afdeling for 7.-9. klassetrin. I alt får skolen knap 3.000 ekstra kvadratmeter. Derudover får Dalby GF nye klublokaler.

Kolding Kommune udskrev i februar en totalentreprisekonkurrence for den omfattende opgave, hvor fem totalentreprenører blev prækvalificeret og fire endte med at indsende forslag til konkurrencen.

Efter votering i bedømmelsesudvalget er vinderen af konkurrencen netop udpeget. Det bliver entreprenørvirksomheden Jakobsen og Blindkilde A/S, der skal stå i spidsen for opgaven i samarbejde med arkitekter fra NOVA5 og OBH Rådgivende Ingeniører.

- Vi har fået fire gode forslag, men med et vinderprojekt, der skiller sig klart ud som det bedste på alle parametre. Med det får vi opfyldt alle vores krav til lokaler, funktionalitet, arkitektur, miljø- og energimæssige forhold, indeklima og drift. Udvidelsen af Dalby Skole er længe ventet og med udpegningen af vinderprojektet tager vi et stort og vigtigt skridt videre i processen, siger Kristina Jørgensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Forventningen er, at 1. spadestik til byggeriet kan tages i begyndelsen af 2019, og at byggeriet står færdigt til det nye skoleår i 2020.

Forbilledligt samarbejde

Med udvidelsen får skolen nye faglokaler for musik, billedkunst og madkundskab, og de eksisterende lokaler til naturfagsområdet bliver renoveret og opdateret.

Derudover bliver Dalby GF en del af den nye tilbygning for udskolingen med blandt andet nye omklædningsfaciliteter.

- De nye klublokaler for Dalby GF er en væsentlig del af projektet, og kommer til at hænge sammen med hallen. Samarbejdet mellem skolen og Dalby GF har været forbilledlig, og der er ingen tvivl om, at de nye lokaler bliver en stor gevinst for lokalsamfundet i Dalby, siger Søren Rasmussen, formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

Som en del af projektet bliver der også etableret ca. 160 ekstra p-pladser og nye grønne udearealer, der skal binde de eksisterende og nye bygninger sammen og give plads til nye aktivitetsmuligheder.

Udgivet i Kolding
Fredag, 25 maj 2018

Nu er der krolf for alle

Krolf for alle i Ødis.

Krolfklubben i Ødis Kroge inviterer til Krolf for alle søndag den 3. juni fra kl. 10:00 til 13:00. Det foregår på banerne ved Ødis Hallen ned mod søen, Steppingvej 14, hvor der vil være lejlighed til at prøve spillet og få en lille sludder.

Det skriver Sebro Press.

Grillen vil være tændt og vi giver en pølse og en øl/vand efter spillet i vores pavillon. Der er udstyr og instruktører, så kom og prøv det hyggelige spil - det er fornøjeligt og ganske gratis.

Alle kan være med, så det er et rigtigt familiespil. Fra man kan gå til man ikke kan gå. Ingen tilmelding – I kommer bare, lyder det fra krolfklubben.

Du kan læse mere på  klubbens hjemmeside.

Udgivet i Vamdrup

Mekdes er en 19-årig sangerinde fra Kolding.

Med sin unikke, neo-soulede og internationale lyd er hun klar til at bryde lydmuren med det opløftende sommerhit “Right Direction”, skriver sangerindens management i en pressemeddelelse.

- Denne sang betyder rigtig meget for mig, fordi den handler om at være sammen med alle mine gode venner, og den sommervibe vi altid får når det bliver godt vejr udenfor og at virkelig nyde livet og være i nuet, siger Mekdes i pressemeddelelsen.

Mekdes har sunget og skrevet musik stort set hele sit liv. Hun lever og ånder for musikken og finder sin inspiration blandt andre hos Dua Lipa, NAO, Demi Lovato, Jorja Smith og Kehlani.

Sagde nej tak til stort pladeselskab

Mekdes sagde nej tak til et tilbud fra pladeselskabet Warner Music, der er et af Danmarks største pladeselskaber.

Hun har i stedet valgt et nystartet uafhængigt pladeselskab, fordi den kunstneriske frihed er rigtig vigtig for hende. Her kan hun være med i hele processen og sætte sit eget personlige præg på numrene.

Mekdes finder ofte inspiration på sine mange busture på vej hjem fra skole, hvor hun indspiller hook’s og melodilinjer direkte ind på hendes telefon.

Hooket fra Right Direction er skrevet på samme spontane måde i bussen på en solrig dag i april. Denne stemning mærkes tydeligt i nummeret gennem dens enkle men iørefaldende hook og sorgløse, opløftende lyrik.

Hør sangen her.

Udgivet i Kolding

Akutsygehuset i Kolding er nu helt færdigt, og det syddanske regionsråd sender besked til ministeriet om, at det milliard-dyre projekt er gennemført inden for den aftalte tid, økonomi og kvalitet.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark sender nu det endelige anlægsregnskab for de 993 millioner kroner, der har kostet at udbygge sygehuset i Kolding til akutsygehus, til Sundheds- og ældreministeriet.

Gennemført inden for aftalt tid

Sygehuset er helt færdigt, og anlægsregnskabet viser, at projektet er gennemført inden for den aftalte tid, økonomi og kvalitet.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er stolt af, at regionsrådet nu kan sætte flueben ud for det første af de tre store kvalitetsfondsprojekter i regionen:

- Jeg er stolt over, at vi er kommet sikkert i havn med dette kæmpeprojekt. Vi står nu med et moderne sygehus i absolut topklasse. Og vi står med det sygehus, vi hele tiden har drømt om og planlagt efter. Og her ved målstregen kan vi konstatere, at vi er i hus med et projekt til aftalt tid, økonomi og kvalitet. Og det er langt fra en given ting i så kæmpestort et projekt.

Udgivet i Kolding