Artikel filtreret på dato: Onsdag, 05 December 2018

Som projektleder i Bevæg dig for livet er Anette Hvidtfeldt klar til at tage anførerbindet på og gøre sit til, at endnu flere borgere i Kolding oplever glæden og fællesskabet ved at bevæge sig.

Kolding Kommune har pr. 1. januar 2019 indgået en 5 årig aftale med DGI og DIF om at blive visions-kommune i ”Bevæg dig for livet”. En ”Bevæg dig for livet” visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder på, at få flest mulige borgere til at være idrætslige aktive via indsatser på alle forvaltningsområder.

Der er således tale om en bred indsats, som involverer hele kommunen. Målet i Kolding Kommune er at få ca. 6.500 flere borgere op af sofaen og ud og at bevæge sig, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er den indsats Anette Hvidtfeldt er klar til at trække i førerselen for at indfri. Anette er 50 år og har siden sin uddannelse som Bac. Scient i Idræt fra Københavns Universitet bevæget sig fra at undervise i gymnasiet til udviklingskonsulent og projektleder indenfor idræts-, undervisnings- og erhvervslivet.

Med sig i rygsækken har Anette bl. a. erfaring fra projekter med fastholdelse af teenagepiger i foreningsidrætten, læring i folkeskolen og overvægtige børn. Anette Hvidtfeldt er lykkedes med at omsætte alverdens ideer til projekter, events og aktiviteter ved at kombinere viden og strategi
med entreprenørskab, praktisk forståelse og til tider utraditionelle tilgange og metoder.

- Jeg tror oprigtigt på, at forenings- og fritidslivet besidder et endnu uudnyttet potentiale til at få endnu flere danskere i alle aldersgrupper til at blive mere fysisk aktive og dermed opnå større sundhed, livskvalitet og livsglæde. Dette kombineret med, at være en del af en kæmpe fællessatsning med et særdeles meningsfyldt formål, motiverer i den grad min indre ildsjæl, fortæller Anette, der ligeledes kender til foreningslivet indefra.

Erfaringen tæller lige fra formelle bestyrelsesposter i foreningsverdenen, som initiativtager til at skabe et godt ungemiljø i Børne/ungeafdelingen i Boldklubben Marienlyst samt som medlem af Advisory Board for Right To Dream i Ghana/Farum.

Anette Hvidtfeldt glæder sig rigtig meget til at starte i stillingen som projektleder i Fritid og Idræt, og som spilleren på midten være med til at binde DGI, DIF, kommunens forvaltninger, foreninger, aftenskoler og frivillige sammen i arbejdet frem mod målet om at hæve antallet af fysisk aktive med 6500. Det vil Kolding Kommune blandt andet gøre ved at styrke og udbygge foreningslivet, ved at facilitere samarbejder mellem forskellige aktører på tværs af forvaltninger, skabe bedre muligheder for at rekruttere flere frivillige samt udnytte faciliteterne i kommunen bedst muligt.

Det er ambitiøse mål og visioner, men det er blot med til at motivere Anette, der er bevidst om, at der skal løftes i flok:

- Relations arbejde, samarbejde og netværksdannelse har altid været en væsentlig del af mit arbejde, som jeg gennem årerne har oparbejdet en bevidst viden og erfaring i, hvordan gøres mest effekt, - og respekt fuldt. Jeg er meget fascineret og optaget af, hvordan der skabes samspil og synergi mellem forskellige interessenter, således at det udvikler vækst, værdi og ejerskab for alle involverede.

Anette Hvidtfeldt er bosat i Odense sammen med hendes mand og deres tre drenge. Foruden fysisk aktivitet i form af primært løb og cykling, ynder Anette at rejse bl.a. til Lanzarote, hvor hun i en årrække var instruktør og sportsdirektør.

Anette er ansat fra 1. januar 2019.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 05 December 2018

Ulovlig brugerbetaling stoppet

Kolding Kommune tager penge for ældres ophold på aflastningspladser, og det har SF netop fået Kammeradvokatens ord for, at det må man ikke. Det glæder SF´s medlem af seniorudvalget, Karina Lorentzen, som tidligere har rejst sagen i Kolding Kommune.

136 kroner om dagen – eller 4.080 kroner om måneden.

Så meget skal en ældre medborger i Kolding Kommune betale, når han har brug for en midlertidig døgnbehandlingsplads efter et hospitalsophold. Men SF har netop fået Kammeradvokatens ord for, at det er ulovlig brugerbetaling, fordi sådan en plads træder i stedet for et hospitalsophold. Det glæder folketingskandidat og medlem af seniorudvalget, Karina Lorentzen, SF.

- Da jeg blev valgt til byrådet, var det den første sag jeg tog op, fordi jeg ville afskaffe brugerbetalingen. Vores ældre medborgere, som typisk ikke har meget at leve for, skal ikke fravælge at få hjælp, fordi de ikke har råd. For mig handler det om, at sundhed ikke må afhænge af pengepungen, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg frygtede, at det ville blive konsekvensen, fordi sygehusene i dag udskriver tidligere end før, og især de ældre er for syge til at komme hjem, men også for raske til at blive på sygehusene. Det betyder, at en del af dem er tvunget til en midlertidig plads med egenbetaling eller tage hjem til en måske svækket ægtefælle, fordi økonomien ikke strækker til andet.

SF har på Christiansborg haft bl.a. sundhedsministeren i samråd om brugerbetalingen indtil flere gange om sagen – senest i november. Og nu har SF altså fået Kammeradvokatens ord for, at det er ulovligt. SF ønsker, at kommunerne tilbagebetaler pengene til de berørte, og derfor rejser Karina Lorentzen atter sagen i udvalget for at få kommunen til at handle på den.

Kolding Kommune er blot en af flere kommuner, der opkræver betaling.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 05 December 2018

-Jeg er rystet

Læserbrev af Andy Pedersen, medlem af Radikale Venstre Kolding, Taksvej 19, 6000 Kolding.

Lige som jeg troede, at jeg havde set det værste i havne-debatten, blev jeg straks klogere. En tidligere byrådskandidat for Dansk Folkeparti foreslår nu, at vi skal have en folkeafstemning om havnens fremtid. Jeg er ganske enkelt rystet.

Har vi ikke snart blæst den her fjer op til en kæmpe landbrugspark som ikke har set mage syd for Kongeåen? En folkeafstemning vil være rendyrket populisme. Vi kan ikke afholde folkeafstemninger, hver gang mere end to håndfulde borgere og Elvis Comic er mod et visionært tiltag i byrådet og udtrykker det i lokalspalterne – det vil være umyndiggørelse af vores byrådspolitikere.

Hvad er meningen med et byråd, hvis vi nu skal til at stemme om tiltag, der er større end anlæggelsen af lyskryds her og en ekstra hjemmehjælper der? Man skulle tro, at vi havde større og vigtigere ting at give os til i Kolding Kommune end at opstille et politisk cirkus som det her.

Så hånden på hjertet: Stop nu det politiske pjat omkring havnedebatten. Vi har ikke den ønskede befolkningstilvækst og jeg kan godt forstå, hvis den politiske kreds i Kolding fremstår en smule latterlige i øjnene på andre kommuners borgere efterhånden.

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 05 December 2018

Kortsigtet planlægning

Læserbrev af Hans Holmer (SF), medlem af byrådet og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

I SF har vi stemt imod at investor kan bygge et 10 etagers højhus på ”Cirkuspladsen” mellem Tvedvej og Kløvervej, tæt på det kommende Marina City projekt. Det er et område der i dag er lagt ud som et grønt areal.

Vi mener, at sådan et højhusbyggeri på et værdifuldt grøn område skal ses i en større helhed i forhold til Marina City, naturen, havnen, infrastrukturen og Kolding by. Det er en kortsigtet planlægning og fortjeneste at sælge en del af cirkuspladsen uden at der er tænkt ind i en større sammenhæng.

Det er os som politikker som har visionerne for byudviklingen i Kolding kommune. Vi skal ikke lade os styre af ”tilfældige” investorer der ønsker at bygge på de få grønne frimærker, som vi har tilbage i Kolding.

Grønne områder og vild natur er noget af det mest eftertragtede vi har tilbage. Specielt for folk som bor i tætbebygget byer. Alle mennesker har brug for grønne åndehuller hvor man kan stresse af og finde tid til fordybelse.

Derfor vil en virkelig fremtidig investering i Kolding være at have en byplanlægning hvor vi udvider, udvikler og sikre de få grønne områder vi har dag, så de også eksistere ud i fremtiden. Det vil i sandhed være en politisk vision og samtidig en god investering for Koldings fremtid.

Udgivet i Læserbreve

Hvor hurtigt smelter et isbjerg på 30 ton?

Det spørgsmål stiller BlueKolding til dette års Light Festival for at sætte fokus på klimaforandringerne, og alle er inviteret til at gætte med. Det 30 ton tunge isbjerg kommer til at ligge hos BlueKolding i Kolding Åpark fra Light Festivalen begynder, og indtil det er smeltet. Den, der gætter datoen for, hvornår det er helt væk, kan vinde en uge i en lækker, klimavenlig bil fra P. Christensen i Kolding. Det skriver BlueKolding i en pressemeddelelse.

Vi hører det efterhånden tit, og vi ved også godt, det er alvor. Isbjergene smelter, vandstanden i have og fjorde stiger, og regnen falder stadigt kraftigere og oftere. Alligevel er det som om, det er lidt svært at forholde sig til “de der klimaforandringer.”

Klimaforandringerne er virkelighed

Men klimaforandringerne er virkelighed, og de medfører allerede oversvømmelser og ødelæggelser – også i Kolding. Derfor arbejder BlueKolding intensivt sammen med Kolding Kommune for at klimatilpasse Kolding og sikre, at huse, haver og veje ikke bliver ødelagt af de stigende vandmængder.

- Men vi arbejder ikke kun med konsekvenserne af klimaforandringerne. Vi gør også, hvad vi kan for at hjælpe med at bremse dem ved at minimere vores CO2-udledning mest muligt, fortæller direktør i BlueKolding, Per Holm.

- Det gør vi blandt andet ved hele tiden at finde nye måder at udnytte ressourcerne i spildevandet på, så vi kan bruge spildevandet til at producere klimavenlig energi, inden vi renser det og leder det tilbage i naturen, fortsætter han.

Og det vil BlueKolding gerne benytte Kolding Light Festival 2018 til at fortælle om og samtidig sætte fokus på klimaforandringernes alvor.

30 ton is – og varm kakao

Under festivalen kan gæster hos BlueKolding høre mere om, hvordan selskabet både udnytter varmen og bevægelsen i spildevandet til at producere varme og el. Og så kan man beundre det 30 ton tunge isbjerg, der ligger hos BlueKolding – så længe det varer.

- Nogle gange er man nødt til at gøre noget lidt ekstremt for at overbevise både sig selv og andre om alvoren. Vi har valgt at illustrere alvoren i klimaforandringerne ved at teste, hvor længe et isbjerg på 30 ton er om at smelte, fortæller Per Holm.

Isbjerget kan beundres under hele Light Festivalen fra torsdag til lørdag kl. 17-21. Samtidig er der mulighed for at deltage i konkurrencen om en uge i en klimavenlig bil fra P. Christensen i Kolding. Vinderen findes blandt dem, der gætter datoen for, hvornår isbjerget er smeltet helt væk.

Derudover er der både lys og lyd, som fortæller om klimaforandringerne og plancher, som fortæller om nogle af BlueKoldings klimavenlige projekter.

- Og så kan man selvfølgelig sætte sig og nyde en kop varm kakao eller en kop kaffe, mens man bliver lidt klogere. Fuldstændig som vi plejer, slutter Per Holm.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 05 December 2018

Fællessang på Kolding Bibliotek

Du kan deltage i det traditionsrige "Månedens Sange" på Kolding Bibliotek.

Vær med, når biblioteket i Kolding inviterer til åben og gratis fællessang. For tredje år i træk mødes man en gang om måneden i vinterhalvåret og synger sammen.

Denne eftermiddag er det ungdomspræst Benjamin König, der står for at vælge og introducere de sange, vi skal synge. Bente Ibenfeldt akkompagnerer på flygel.

Månedens Sange finder sted torsdag den 13. december klokken 17.00-17.45 på Kolding Bibliotek. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Alle er velkomne.

Udgivet i Kolding