Artikel filtreret på dato: Onsdag, 26 December 2018

Onsdag, 26 December 2018

Du kan ikke lønforsikres

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Kolstrup Bygade 4, 6070 Christiansfeld.

Den melding kan rigtig mange danskere se frem til at få, hvis ikke der bliver reguleret på reglerne.

Hele pensionsdebatten kører for fuld skrue, og flere og flere deler heldigvis efterhånden min holdning, nemlig at håndværkere og andre der har haft et hård fysisk arbejde, skal kunne gå tidligere på pension, end akademikeren der har bruger sin ungdom på skolebænken, og arbejdsliv bag skrivebordet.

Der skal dog også tænkes på lønforsikringsreglerne for fremtidens senior arbejdsstyrke, for som det ser ud i dag, kan man de fleste steder kun lønforsikre sig selv til man er fyldt 60, og endda kun tegne forsikringen til man er sidst i halvtredserne, det står i skærende kontrast til den stigende pensionsalder der er lagt for døren.

Jeg skal selv arbejde til jeg er 73 år gammel før jeg kan gå på folkepension, jeg siger ikke at det er unfair, men som faglært håndværker holder jeg ikke så længe, og hvis jeg gør, hvad så når jeg bliver afskediget i alder af 70, fortjener jeg så ikke som minimum at kunne have tilkøbt en forsikring, der sikrer mit indtægtsgrundlag?

I Danmark fastsættes pensionsalderen hvert femte år, næste gang er i 2020. Min opfordring må være, at man ikke ”bare” hæver alderen igen, men derimod at hele pensionsområdet gentænkes og omdefineres, så der blandt andet kigges på erhverv, uddannelse, anciennitet på arbejdsmarkedet og alder, samtidig med at a-kassernes og forsikringsselskabernes tilbud på området, tilpasses virkeligheden.

Udgivet i Læserbreve

Slut musikåret 2018 af med manér til det traditionsrige Årets Rock på Kolding Bibliotek.

Finn P. Madsen inspirerer til nye musikoplevelser, når han fortæller om årets bedste rockudgivelser fra 2018 og spiller smagsprøver derfra. Arrangementet foregår på et niveau, hvor alle kan være med! For alle med interesse i ny, fed rockmusik.

Finn P. Madsen er musik- og radiojournalist og har igennem mange år været anmelder for GAFFA. Til Årets Rock afspilles musikken udelukkende på vinyl. Derfor bliver Finn assisteret undervejs af Christian Winther fra pladebutikken Jungle Records.

Årets Rock foregår den 9. januar klokken 19.00-20.30 i Bryggeriet, som er Kolding Biblioteks nye musikområde. Billetten koster 50 kroner og kan købes på www.koldingbib.dk.

Udgivet i Kolding