Artikel filtreret på dato: Søndag, 23 December 2018

Erstatningen for ventesalen er fundet.

Vamdrup har fået en ny ”banegård”. DSB har opsat et nyt ventehus på perronen ved spor 1. Det er sket som erstatning for ventesalen på den oprindelige banegård, skriver netavisen Sebro Press.

Samtidig har DSB aflåst ventesalen til den oprindelige banegård, der som tidligere omtalt i netavisen står til snarlig nedrivning.

Det nye ”ventehus” er opført i glas og stål med halvtag og er åben ud mod sporene. Det er tilsyneladende en slags standardtype, som DSB anvender på flere stationer og perroner landet over. Det vides ikke om huset skal forblive, eller det skal erstattes med noget bedre, når den snart forhenværende banegård er forsvundet fra jordens overflade.

Udgivet i Vamdrup

98 % af danskerne fejrer jul i år, og folk i 50'erne er ofte juleværter. Folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i mindre byer har kortest. Fire ud af ti danskere er allerede fremme, da julen holdes hjemme, viser YouGov-måling for Home.

’Driving home for Christmas’ eller bare køre for at fejre jul. Seks ud af ti danskere er på farten op til juleaften, viser en spørgeundersøgelse fra analyseinstituttet YouGov for Home.

23. december er en af årets største julerejsedage. Ejendomsmæglerkæden Home har fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie eller venner i år.

Først og fremmest svarer et stort flertal, at de holder jul i år – nemlig 98 % af de adspurgte – viser den repræsentativ spørgeundersøgelse blandt 1006 voksne danskere.

54 % er på farten i julen – flest (15 %) har op til 10 kilometer. 12 % rejser over 100 kilometer. I gennemsnit kører danskerne 83 kilometer. Her er dem, der holder jul uden for landets grænser ikke regnet med. Det gør 3 %. Med tæller heller ikke dem, der holder juleaften hjemme.

Folk i 50'erne er ofte juleværter

Mange danskere – 44 % - kan nemlig lade julefreden sænke sig uden at flytte sig. Det er især de 50-59 årige, der har mest overskud - eller plads - til at påtage sig juleværtsskabet. Her er andelen oppe på 52 %.

- Mange unge og par, der ikke har fået børn endnu, tager hjem til jul – sikkert både fordi der er god plads, og fordi det dufter og smager af den helt rigtige jul, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Der er en tendens til, at folk i hovedstadsområdet kører længst, mens folk i de mindre byer har kortest til jul. Det viser sig også ved, at flere i de mindre byer og på landet holder julen hjemme, mens færre i de store byer er juleværter.

- Det passer meget godt med, at de store byer - og især København - trækker folk til fra hele landet, når unge skal studere eller finde job, og derfor slår sig ned, siger Michael Dalsager.

1 % svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet, hvor langt de skal køre.

 

Udgivet i Syddanmark
Søndag, 23 December 2018

Syng 2019 ind på biblioteket

Deltag i det traditionsrige Månedens Sange på Kolding Bibliotek.

Du kan være med, når biblioteket i Kolding inviterer til åben og gratis fællessang. For tredje år i træk mødes man en gang om måneden i vinterhalvåret og synger sammen.

Torsdag den 3. januar er det formanden for foreningen Litteratur6000, Kirsten Lorentzen, der står for at vælge og introducere de sange, vi skal synge. Bente Ibenfeldt akkompagnerer på flygel.

Månedens Sange finder sted torsdag den 3. januar klokken 17.00-17.45. Arrangementet er gratis og finder sted fra klokken 17-17.45. Det kræver ikke tilmelding, at være med og alle er velkomne.

Udgivet i Kolding