Artikel filtreret på dato: Søndag, 16 December 2018

Søndag, 16 December 2018

Kolding får ny køkken- og badbutik

AUBO Køkken & Bad fortsætter udvidelsen af forhandlernettet i Danmark. Denne gang bliver det Kolding, der får glæde af det vestjyske udvalg inden for køkken, bad og garderobe.

AUBO Køkken & Bad er efterhånden repræsenteret i en lang række danske byer fordelt over hele landet, og snart kan den vestjyske køkkenproducent krydse endnu en by af på landkortet. I starten af det nye år åbner således en spritny AUBO-butik i Kolding – nærmere bestemt på Albuen 5C. Åbningen af endnu en AUBO butik er et naturligt skridt i virksomhedens vækstrategi, lyder det fra hovedkontoret i Aulum.

- Det er med stor glæde, at vi står på tærsklen til at åbne endnu en butik med alt, hvad AUBO står for. Lige fra den høje kvalitet og det lækre design til den kompromisløse kundeservice. Vi har fundet den helt rigtige lokation i Kolding og krydret det med driftige og hårdtarbejdende folk, der passer perfekt i AUBO-ånden, til at styre biksen. Det er endnu et naturligt skridt og helt i tråd med vores vækststrategi, at hele Danmark skal nyde godt af AUBOs produkter og høje serviceniveau, siger salgschef hos AUBO, Jørgen Kjemp Jensen, i en pressemeddelelse.

Familieforetagende i Kolding

På Albuen 5C i Kolding bliver der i disse dage arbejdet på højtryk. Det er lige her, at den nye AUBO-butik begynder at tage form. Det siger butiksindehaver Henning Brodersen, der selv kommer fra byen, og som kommer til opgaven med solid ballast i rygsækken.

Han har således mange års erfaring fra køkkenbranchen som både sælger og montør, og nu er han klar til at kaste sig ud i et nyt eventyr sammen med AUBO og ikke mindst en anden særlig person:

- Jeg valgte at blive AUBO-forhandler på grund af kvaliteten, der gennemsyrer produkterne. Jeg har selv monteret et utal af køkkener, og kommer man ud til et køkken, der er 20 år gammelt, så er AUBO klart et af de bedste. Kvalitet og langtidsholdbarhed er nøgleordene. Vi er ved at færdiggøre de 500 m2 butik med en masse modeller lige fra den ene ende af prisklassen til den anden - og med alt fra køkkener til boligforeninger til hr og fru Danmark. Jeg har valgt at tage min datter med i butikken, fordi vi supplerer hinanden godt og for også at ramme det lidt yngre segment. Hun er markedsføringsøkonom, og har sit eget firma, men har valgt at tage springet over i butikken sammen med mig. Sammen glæder vi os helt vildt til at vise koldingenserne, hvad AUBO har at byde på, siger Henning Brodersen.

Den nye AUBO-butik i Kolding åbner den 5. januar.

Udgivet i Kolding
Søndag, 16 December 2018

Hurtigere end flyturen

Læserbrev af Bo Vesterlund (SF), Kandidat til Europaparlamentet, Rosenholm 18, 6000 Kolding.

Moderne tog kan fare afsted med over 300 km/t.

Hvorfor tager rejser så – på nogle strækninger i Europa- længere tid med tog end med fly?

Det skyldes jo nok at nogle tog slet ikke er højhastighedstog; og på nogle strækninger er skinnerne slet ikke højhastighedsskinner.

Landenes forskellige regler og krav til tog og togsignaler gør at de højhastighedstog, vi heldigvis har, ikke kan køre i alle landene, så man må skifte til langsomme tog. F.eks. kan højhastighedstog fra Berlin ikke krydse grænsen til Frankrig.

Eurostar-toget kører London - Bruxelles eller London – Paris på 2 timer (mod tidligere 5 timer). Det er hurtigere end en tilsvarende flyrejse. Derfor er passagertallet blevet tredoblet. Men det er et af de få højhastighedstog som krydser landegrænser.

EU må koordinere togtrafikken bedre så landenes forskelligheder udjævnes, og EU må forske i/udvikle fælles standarder for landenes tognet. Fra 2000 – 2017 blev højhastighedstognettet udvidet fra ca. 3000 – 9000 km., og EU-kommissionen vil 3-doble længden inden 2030. Financieringen er dog ikke på plads.

Men det drejer sig ikke blot om mere fart på togene. Det drejer sig også om mere fart på den grønne omstilling.

Udledningen af CO2: luftforurening, temperaturstigning, vandstandsstigning hænger meget sammen med vores prioriteringer indenfor person- og godstrafik. Mens flytrafik udleder 153 g. CO2 pr. passagerkilometer, udleder togtrafik kun 17 g..

Men så er det jo meget skævt at der betales CO2-afgift for ikke-forurenende togrejser, mens der ikke betales co2-afgift for meget forurenende flyrejser!

Nogle lande har indført afgift på flyrejser. I Sverige betales 60 kr. for rejser i EU og 250 kr. for rejser udenfor (op til 6000 km.)

I SF er vi tilhængere af CO2-afgift på flyrejser som dog ikke skal være så høj at folk med normal indkomst ikke har råd til en flybillet. Og pengene fra CO2-afgiften kan vi jo passende bruge på forskning i omstilling til grøn trafik på et mere sammenhængende europæisk tognet.

Cykler kan tages med i togene. Men skal det være let, skal koordineringen af landenes regler øges. EU må motivere lande, der ikke samarbejder, til at gøre det.

Udgivet i Læserbreve