Artikel filtreret på dato: Torsdag, 13 December 2018

Torsdag, 13 December 2018

Bil fundet i Kolding Havn

Bilen blev fundet i havnen torsdag eftermiddag.

En bil er torsdag eftermiddag fundet på bunden af Kolding Havn ved Kolding Lystbådehavn på Jens Holms Vej. Sydøstjyllands Politi oplyser om fundet på Twitter.

I følge jv.dk var det dykkere fra Søværnet, der fandt bilen i havnen.

Kolding Netavis kan torsdag aften ved selvsyn oplyse, at Hjemmeværnet, Søværnet og politiet er massivt til stede.

Jv.dk gisner om, at der kan være tale om den drabsmistænkte Bent Ovesens bil. Bent Ovesen er også efterlyst i forbindelse med drabet på sin 61-årige hustru. Hun blev i oktober sidste år fundet dræbt i parrets hjem på Christiansøvej.

Politiet vil over for avisen ikke bekræfte, hvorvidt det er Bent Ovesens Ford Mondeo, der er fundet i Kolding Havn.

Bilen vil formentlig blive hævet op fra havnen fredag.

Udgivet i Kolding

Der var hverken røg eller ild, da TrekantBrand’s station Vamdrup forleden rykkede ud til Kongeåens Børnehave i Vamdrup - og heldigvis for det.

Der var der tale en blind alarm, sat i gang af stedets automatiske brandalarmerings system – også kaldet ABA, skriver netavisen Sebro Press.

Men udrykningen endte med at blive en stor oplevelse for børnene. For straks efter det var konstateret, at der ingen fare var, så vakte brandbilerne med deres blå blink og brandmændene børnenes helt store interesse. Og takket brandmændene, så fik de små poder en stor oplevelse ud af det.

Kom tæt på brandbilerne

De lod nemlig brandbilerne blive lidt på stedet lidt længe end sædvanligt. Og det betød, at flest mulige af de små poder - sammen med deres ledere - kunne komme rigtigt tæt på brandbilerne og deres besætninger.

Og en sådan oplevelse er jo ikke hverdagskost i børnehave. De små stod lige ligefrem i kø ved bilerne - og mange af dem fik også oplevelsen, at blive løftet op i dem, så de også kunne se og opleve hele tæt på inde fra. Og begejstringen hos var stor.

Og så kan vi da tilføje, at da brandalarmen i børnehaven gik i gang, tog det ikke mange minutter, før lederne havde fået alle børnene bragt i sikkerhed uden for bygningerne – en handling lige efter bogen.

- Da vi ankom til stedet, var alt under kontrol. Alle børn og ledere stod forsamlet i god ro og orden på pladsen uden for bygningerne, og lederne kunne meddele til os, at der ikke befandt sig mennesker i bygningerne. Flot, flot, lød det også rosende fra en af brandmændene.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Vamdrup

I Kolding Kommune har 32.157 familier bil. Selvom det ofte er bedre for klimaet og pengepungen at vedligeholde end udskifte, viser ny undersøgelse, at 39 procent af regionens bilejere ikke bruger rustbeskyttelse.

Stik imod den gængse opfattelse er det bedre for klimaet at vedligeholde og beholde vores gamle biler end at udskifte dem med nye og mere brændstofeffektive køretøjer. Selvom rustbeskyttelse ifølge eksperter er den bedste vej til at sikre bilen et langt liv, viser nye tal imidlertid, at næsten fire ud af ti af regionens bilejere ikke har rustbeskyttet deres biler, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik beholder vi bilerne kortere end tidligere – en udvikling, der ikke gavner klimaet. Den mængde CO2, der bliver brugt i produktionen af moderne biler, er nemlig op til fem gange højere end den årlige udledning fra en gennemsnitlig bil.

– Produktionen af en ny bil koster isoleret set mellem 10 og 15 tons CO2, når vi medregner hele forsyningskæden. Til sammenligning udleder en typisk bil omkring 3 tons om året. Man skal dermed køre rigtig mange kilometer årligt eller have en bil med virkelig dårlig brændstoføkonomi, før det med klimabrillerne på kan svare sig at købe en ny bil. Derfor opfordrer vi alle til at vedligeholde bilen så godt som muligt, forklarer Torben Chrintz, der er videnskabelig klimarådgiver i den grønne tænketank Concito.

Han pointerer, at man som tommelfingerregel skal køre mere end 25.000 kilometer om året og samtidig have en bil, der kører mindre end 14 kilometer per liter brændstof, før det giver mening at købe en ny bil for klimaets skyld.

Flertallet har ingen rustbeskyttelse

Analyseinstituttet YouGov har netop foretaget en undersøgelse på vegne af Dinitrol angående undervognsbehandlinger, som er med til at forlænge bilers levetid. Undersøgelsen viser, at 39 procent af bilejerne i Region Syddanmark ikke har givet deres bil rustbeskyttelse. I Kolding Kommune, hvor 32.157 familier ifølge Danmarks Statistik har bil til rådighed, er klimapotentialet således til at få øje på.

Ifølge Ejvind Winther, der ejer Dinitrol Center Kolding, kunne vi skære markant ned på den samlede CO2-udledning, hvis flere beskyttede deres bil mod rust. Lige nu er tendensen nemlig, at vi skifter bilerne ud hurtigere end før. Ud over længere levetid og større sikkerhed, da rust i undervognen øger risikoen for personskader ved kollisioner, bidrager rustbeskyttelse også til færre og lavere værkstedsregninger.

 

Udgivet i Kolding
Torsdag, 13 December 2018

Fokus på blinde og svagtseende

Læserbrev af Karina Adsbøl (DF), MF, handicapordfører, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

Finanslovsaftalen indeholder rigtigt mange DF-aftryk. Der er de helt store mærkesager som paradigmeskift, ældre- og sundhedspolitik. Men der er også en lang række øvrige områder, der bliver løftet.

Det gælder dyrepoliti, midler til kulturinstitutioner og øget grænsekontrol. Og så er der handicapområdet, som Dansk Folkeparti har kæmpet for at få på Finansloven. Herunder retssikkerheden for mennesker med handicap.

Vi har nu sørget for, at blinde og svagsynede kan komme med i en ledsageordning. Hidtil har kun borgere under 67 år fået den mulighed. Men på grund af et vedholdende pres fra Dansk Folkeparti, er det nu lykkedes. Hidtil har det været sådan, at hvis man bliver blind i en sen alder, har man ikke samme krav på hjælp, hvis man ikke har modtaget hjælp før man blev 67 år. Det er en stor sejr for blinde og svagsynede. Også i vores landsdel.

DF har med finanslovsaftalen fået afsat 20 millioner kroner årligt over de næste 4 år til formålet. Der er tale om et fireårig forsøg med landsdækkende ledsageordning for ældre synshandicappede.

Udgivet i Læserbreve
Torsdag, 13 December 2018

Lokal SF’er vil i Europaparlamentet

Lokal SF’er, Bo Vesterlund, er med i kampen om pladserne til Europaparlamentet i maj. Klima, social dumping og flygtninge står højt på dagsordenen.

Når danskerne skal til stemmeurnerne 26. maj og sammensætte et nyt Europaparlament, er koldingensiske Bo Vesterlund med som kandidat.

- Jeg har gennem familie i europæiske lande og på rejser i Europa interesseret mig for mange europæiske forhold. Krigsofre i Tyskland og hjemløse i Frankrig og Spanien, der tiggede og boede i blikskure, har gjort indtryk på mig, forklarer Bo Vesterlund i en pressemeddelelse.

- I europæiske partnerskaber har jeg, da jeg underviste indvandrere og flygtninge i dansk, fået større forståelse for integration i de europæiske samfund.

Bo Vesterlund har især undervist på aftenskole og i gymnasiet. Udover at være medlem af SF Koldings bestyrelse og byrådsbaggrundsgruppe, har han også været valgobservatør i Østeuropa, og her har han set både fejl og mangler i lande med kort demokratisk tradition, hvilket har betydning for en eventuel optagelse af flere østeuropæiske lande i EU. Bo Vesterlund har desuden mangeårig erfaring fra SF, hvor han har arbejdet med internationale forhold i partiets internationale udvalg og Europaudvalg.

- Jeg har været med til at lave partiets valgprogram til EP-valget, og jeg stiller op på stærke dagsordner om et socialt Europa, hvor vi bekæmper ulighed og social dumping samt løser klima- og flygtningeproblemerne.

Bo Vesterlund oplyser, at han arbejder for:

• Et socialt Europa uden social dumping som hos Beier i Padborg, hvor filipinske chauffører blev lønnet m. 15.- kr. i timen og levede under kummerlige forhold. EU´s sociale søjle skal være med til at hæve sociale standarder især i Syd- og Østeuropa – uden at kunne sænke danske standarder. Overenskomster skal respekteres.

• Et grønt Europa hvor hurtige el-tog bidrager til at co2-udslippet mindskes og hvor vi ikke kvæles i plastik som også kan gå ind i fødekæden.

• Et humanitært Europa hvor alle lande bidrager til at flygtningeproblemer løses dels i nærområderne, dels ved solidarisk fordeling af de flygtninge der opholder sig i Europa.

Udgivet i Kolding