Artikel filtreret på dato: Fredag, 09 November 2018

Fredag, 09 November 2018

Innovation på skoleskemaet

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand og byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Waaaaauw. Så enkel kan der siges. 6. Klasserne i Kolding Kommune har netop dyster i innovation i det landsdækkende Edison Projekt.

Årets tema var GRØN OMSTILLING og mere end 600 elever havde i ugerne op til arbejdet med at finde og udvælge problemer, finde grønne løsninger og arbejde med prototyper til præsentation i den lokale konkurrence, hvor lokale erhvervsfolk var dommere. Og sikken en fantasi, fortagsomhed og ansvarlighed.

Ideerne var mange på de hundredvis af stande hvor eleverne skulle vise og forklare deres projekter. Fra solceller på skoletasken til mobilopladning til skibsanordninger der kan rense havet for plastik. Fra apps der kan spare strøm i hjemmet til tekstiler af gamle plastflasker.

Vi sender nu 9 seje hold videre til DM og held og lykke til dem.

Men det virkelig seje er, at vi igen i år har haft rekordstort deltagerantal med. Alle skoler har haft 6. Klasserne i sving. For få år siden var det ganske få hold vi kunne mobilisere.

I visionen om Fremtidens Folkeskole vil vi gerne sætte fokus på 21 century skills fx samarbejde, problemløsning og innovation, videnskonstruktion og kommunikation. Edison projektet er det hele. Her for vi fagene i spil på tværs og på nye måder. Her kan de mindre boglige få lov at shine. Her får eleverne en smag på hvad viden kan bruges til og det skaber motivation.

Det skal vi have meget mere af i fremtiden.

Udgivet i Læserbreve
Fredag, 09 November 2018

Masterplanen for Kolding Havn

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Masterplanen for Kolding Havn er nu en realitet. Den viser, at Kolding Havn fuldstændigt har misforstået Kolding Kommunes borgere og deres ønsker til udvikling af området omkring Kolding fjord og havn.

En 10.000 m2 og 30 meter høj hangar til ”losseskjul for store skibe” beliggende i bolignært område ved Svineryggen, er for Konservative i Kolding helt ude i hampen. Den hører bestemt ikke hjemme i en havn hvor dybden i forvejen er under, hvad der vil være påkrævet på den lange bane, og hvor der i generationer er udviklet boligområder netop på grund af udsigten til den bynære kyst.

Når vi så kikker imod syd, til indspulingsbassinet ved Marina Syd, der i dag er det eneste grønne område på havnen, ja så taber alle fornuftige mennesker sutten. At tænke sig, at naboerne til det rigtig spændende projekt Marina City tillader sig at stille forslag om, at kommende borgere i det mondæne kvarter, skal kikke ind i en væg af solceller / containere mur og nært stående vindmøller, er endnu længere ude.

Den økonomiske vinkel på sagen er ikke belyst. Men det kræver ikke den helt store matematiske uddannelse at regne ud, at det bliver rigtig svært at få økonomien til at hænge sammen, med mindre omsætningen stiger væsentligt, mon det er realistisk?

Er det i det hele taget realistisk – på den lange bane – at den kommunalt ejede havn i Kolding investerer 170.000.000 kr. og derved skærmer udsigten til kysten for rigtig mange borgere i Kolding?

Konservative i Kolding er ikke i tvivl om, at Kolding Havns masterplan kan være forstadiet til nedlukning af erhvervshavnen i Kolding.

Vi ser frem til en god og konstruktiv debat om, hvad det spændende areal skal anvendes til i fremtiden.

Udgivet i Læserbreve