Artikel filtreret på dato: Søndag, 18 November 2018

Søndag, 18 November 2018

Bekæmp fattigdommen

Læserbrev af Karina Lorentzen, gruppeformand for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Den 22. november sætter SF spot på konsekvenserne af kontanthjælpsloftet, som har skubbet 10.000 børn ud i fattigdom. Kolding er ingen undtagelse, og AE konkluderer, at 3,4% af børnene i Kolding Kommune lever i fattigdom, mens forvaltningen anslår tallet til 1000 børn og angiver kontanthjælpsloftet som den helt store årsag til stigningen.

I SF synes vi, vi skal bekæmpe fattigdommen – ikke de fattige. Kontanthjælpsloftet skal derfor væk. Ifølge regeringens egne tal har det stort set ikke fået nogen i arbejde, men i stedet gjort voldsomt mange flere fattige. Vi kan ikke straffe os ud af sociale problemer, og det virker helt meningsløst, når vi ved, at bare et års fattigdom i børneårene sætter sine uheldige spor langt ind i voksenlivet.

I stedet bør vi støtte familierne til at løse deres udfordringer og sørge for, at hverdagen ikke skal være et valg mellem mad eller medicin eller mellem sport eller studietur.

Udgivet i Læserbreve
Søndag, 18 November 2018

Banegårdsbygningen rives ned

Banegårdsbygningen vil snart være fortid.

Så er tiden snart forbi, hvor Vamdrup har en rigtig banegård. DSB søger nu Kolding Kommune om tilladelse til at rive bygningen ned. Beslutningen er truffet, fordi det ikke har været muligt at finde anvendelse for bygningen til andre formål, nu hvor DSB ikke mener, der er brug for den som stationsbygning.

Banegårdsbygningen i Vamdrup er fra 1954. Den blev opført samtidig sammen med banedæmningen fra Bønstrup til Bastrup over broerne over Vamdrup Å, Østergade og Kongeåen. I forbindelse ansøgningen om nedrivningstilladelse lyder det fra DSB, at det vil sikres, at lokale interesser bliver inddraget, og at Vamdrup Byforum vil være blandt høringsberettigede, skriver netavisen Sebro Press.

Vamdrup har haft en rigtig banegård siden 1866, men nu er det altså snart slut.

DSB oplyser, at den fremtidige anvendelse af stationsområdet i Vamdrup, når banegårdsbygningen er væk, er endnu ikke fastlagt, men den vil blive drøftet i enkeltheder med Kolding Kommune.

DSB lover også, at der fremover tilbydes gode kundefaciliteter med cykel- og bilparkering samt venteforhold for rejsende.

Området vil blive tilpasset de tilstødende arealer. Her henviser DSB til forholdene i Højby, Pederstrup og Rudme på Fyn, hvor banegårde er nedrevet og erstattet af nye faciliteter til rejsende.

Nord for den nu dødsdømte bygning, blandt andet langs med Jernbanegade, råder DSB over et større ubebygget areal. Om dette hedder det, at det kan indgå i planlægning af området. Til sammenligning har man fx i Kolding valgt at opføre centralt beliggende boliger i Klostergården langs jernbanen, lyder det i forbindelse med den forestående nedrivning af banegårdsbygningen i Vamdrup.

Udgivet i Vamdrup

TV-kokken Jesper Vollmer giver sine bedste tips og tricks til, hvordan du kan få en billigere og mere bæredygtig jul uden at smide mad i skraldespanden.

’Julen varer længe, koster mange penge’. Den har vi vist alle sammen sunget et par gange eller tre. Udover at være en dyr tid på året, så er det også en tid, hvor meget god mad ender i skraldespanden. ”Der skal jo ikke mangle noget” er tit noget, vi forbinder med julen. Ikke kun under juletræet, men i lige så høj grad også på bordet. ”Tænk nu, hvis vi løb tør for noget”.

Jesper Vollmer, som er kendt fra bl.a. TV-programmet Spis & Spar kommer og giver sine bud på, hvad vi kan kigge på ved julens indkøb, så vi kan spare lidt i denne dyreste tid på året og samtidig begrænse madspildet. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Jesper Vollmer kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der kokkererer i julen. Der kommer også små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet.

TV-kokken vil komme med masser af små fifs og tricks, der kan arbejdes videre med derhjemme, så alle kan få en lidt billigere og måske endda bedre jul uden så meget madspild - og med samvittigheden og pengepungen i orden.

Verdensmålene står på Koldings dagsorden

Bag arrangementet med Jesper Vollmer står Kolding Kommune sammen med Global Goals Tour – Danmark for målene, der arbejder på at udbrede FN’s 17 verdensmål. Stop madspild er det første af i alt otte arrangementer, der hver sætter fokus på ét eller flere verdensmål.

- For os er det lige til højrebenet at være stoppested på Global Goals Touren. Danmark har tilsluttet sig FN’s 17 verdensmål og det bakker vi op om i Kolding Kommune og kobler dem til aktiviteter, der kan bidrage til at skabe en bæredygtig kommune, siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget i Kolding Kommune, i pressemeddelelsen.

Jesper Vollmer kan opleves på Akseltorv lørdag den 24. november klokken 14-14.30.

Udgivet i Kolding