Artikel filtreret på dato: Lørdag, 10 November 2018

Mungo Park er blevet inspireret af Britta-sagen.

Historien om Danmarks - for tiden - mest omdiskuterede kvinde, Britta Nielsen og 111 manglende millioner, danner nu grundlag for teater på Mungo Park Kolding, oplyser Mungo Park i en pressemeddelelse.

Det bliver en af Danmarks unge, mest interessante instruktører, Anna Andrea Malzer, som skal skabe forestillingen:

- Dét, som interesserer mig som instruktør er, at trods vi ved så lidt om Britta, reagerer vi så emotionelt på hendes fortælling. Er det fordi, vi går i panik over at leve i et hullet system? Vi har i årevis kendt til hvidvask og skattesnyd for milliarder. Er det fordi Britta er en helt almindelig borger, endda en kvinde? Er fænomenet Britta et symptom på større og mere komplekse problematikker i vores samfund?, siger Anna Andrea Malzer i pressemeddelelsen.

Mungo Park Kolding har skabt flere originale politiske og samfundsrevsende forestillinger og teatret vælger nu at skabe en forestilling ud af sagen om Britta Nielsen og de forsvundne 111 millioner.

Forestillingen bliver ikke kun en teaterhistorie om Britta Nielsen:

- Det er jo klart at den her forestilling ikke kun handler om én person. Den bør handle om hvad vi egentlig har tilbage hvis vi ikke kan have en grundlæggende tillid til vores system og hinanden, siger teaterdirektør Sophie Lauring og fortsætter:

- Vores opgave er nu at forholde os nysgerrige til det, som er sket og det, der kommer til at ske. Hvad har jeg – og hvad har du - til fælles med Britta?

Teaterforestillingen skal skabes ud fra et omfattende research-arbejde, der starter på et tidspunkt før sagen er kommet for retten i Danmark.

- Britta er for længst stemplet som et gennemgående dårligt menneske. For os er det helt rigtigt at påbegynde vores research nu, netop fordi vi er interesserede i at inddrage reaktioner fra mange sider, også før der er fældet en dom, slutter Sophie Lauring.

Teaterforestillingen har premiere i efteråret 2019.

Udgivet i Teater
Lørdag, 10 November 2018

Julemarked med gospel

Der er julemarked med gospel og masser af boder.

Der bliver kræs for øregangene og vuggende julegospel for de morgenfriske, når South City Gospel Choir åbner årets julemarked i Bethel på Tøndervej 5 i Kolding lørdag den 24. november klokken 10.30.

Efter den musikalske indledning åbner boderne, der igen i år bugner af gode tilbud. Bethels julemarked er blevet en fast tradition og kendt i store dele af byen for god stemning, finurlig hjemmelavet julepynt og flotte gevinster i tombolaerne for både børn og voksne.

Når julehandlen er afsluttet, er der mulighed for at stille sulten og tørsten i den hyggelige café, som holder åbent indtil 13.30, hvor markedet lukker.

Missionshuset Bethel er opført i 2016 og danner rammen om Indre Missions aktiviteter i Kolding. I løbet af dagen vil der være mulighed for en rundvisning for interesserede.

Udgivet i Kolding
Lørdag, 10 November 2018

Sigurds Danmarkshistorie

Sigurds Danmarkshistorie - en musikdramatisk fortælling.

Hvad er historie? Hvem er vi som folk, og hvad er vi rundet af? Hvem fortæller vi om som skurke og helte - og hvorfor lige netop dem? Alt dette forsøger Sigurd Barett at give svar på, når han gæster Kolding Teaterforening på Comwell Kolding Teater søndag d. 11. november med forestillingen, ”Sigurds Danmarkshistorie”.

Aldrig før har der været så stor interesse for vores historie som nu, og aldrig før har det været så vigtigt som nu at tale om vores identitet i den globaliserede verden. I fortælling og musik føres børn og voksne gennem hele vores forunderlige historie og efterlades i vores egen tid med spørgsmålet om, hvem vi er, hvor vi skal hen, og hvem der skal bestemme det.

Dramaet begynder, da Ellinor på 11 år gerne vil sikre sig en plads i Danmarks historie. Men hvad vil det sige, for hvad er egentlig vigtigt i vores fælles historie? Ellinors far tager hende på rejse gennem historien, fra de ældste tider, hvor neandertalerne sloges for overlevelse, stenalderen, hvor jægere blev bønder, bronzealderen, hvor danskerne blev sømænd og købmænd, vikingetiden med de hærgende Jellingkonger, middelalderens munke og afladshandel, de enevældige konger, industrialiseringen, krigen i 1864 og genforeningen, det 19. århundrede med dets velsignelser og forbandelser – og frem til den moderne tid. Hele tiden spejler Ellinor og hendes far sig i, hvad de oplever, og forestillingen igennem samles billedet af, hvad vores historie har budt på af op- og nedture.

Medvirkende er Sigurd Barrett. Som visuelt udtryk medvirker fire børnedansere i kostumer fra danseinstituttet Powerhouse.

”Sigurds Danmarkshistorie” starter klokken 16. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Udgivet i Kolding