Kolding Netavis

Coding Pirates Kolding samler sine aktiviteter i midtbyen

Med årsskiftet har Coding Pirates Kolding indledt et nyt kapitel i foreningens unge historie.

Fra februar 2020 starter der for første gang to teknologi-nysgerrige hold op for henholdsvis de 8-12 årige og de 13-17-årige i Kolding midtby. Hver onsdag aften fra kl. 18-21 er det således muligt at udforske nye teknologier sammen med ligesindede og på tværs af forskellige aldre, oplyser Coding Pirates Kolding i en pressemeddelelse.

Helt centralt står målet om at udvikle børnenes kreativitet og skabertrang, og der er både noget for dem som tiltrækkes af spiludvikling, bygning af LEGO MINDSTORM robotter eller dem som ønsker at blive skarp på billedredigering og -manipulation, såvel som 3D-print og kodning af hjemmesider. Klubaftenerne drives af en flok engagerede frivillige, der på bedste vis understøtter og sammen med børnene udforsker en række forskellige teknologier, hvor både nysgerrigheden og fællesskabet er i højsædet.

Afdeling i Skanderup nedlagt

Baggrunden for de seneste ændringer er, at Coding Pirates Kolding har været nødsaget til at nedlægge sin afdeling i Skanderup, men nu i stedet styrker og samler sine aktiviteter på Kolding Bibliotek. Hermed tilgodeser foreningen også den efterspørgsel, der igennem længere tid har været, på et tilbud for de yngre børn i Kolding midtby.

Samtidig har foreningen ved en ekstraordinær generalforsamling i december udvidet sin bestyrelse, der hermed repræsenterer både erfarne og nye kræfter. Foreningens nye formand er Lene Wul. Derudover blev Thomas Kramer valgt til næstformand, Lau Herborg kasserer og Andreas Lehmann-Poulsen blev valgt til sekretærposten. Endvidere består bestyrelsen af Ulrik Nielsen, Jakob Kendell Lund, Jesper Padkjær, Per Voss Nielsen og Michael Svendsen. Den ny bestyrelse håber bl.a. at kunne styrke samarbejdet med det lokale erhvervsliv og uddannelsessektoren.

– Vi er en forening, der bevæger os i et krydsfelt mellem demokratisk dannelse, entreprenørskab og kreativ tænkning, og derfor spiller det en afgørende rolle, at vi er bredt forankret i det omgivende samfund, understreger formanden Lene Wul.

Mere end 20 børn og unge har tilmeldt sig til den kommende sæson, men der er stadig ledige pladser, særligt i den ældste aldersgruppe. Den nye sæson starter op onsdag 5. februar klokken 18 for de yngste og klokken 19 for de ældste.

Tagget med:
Del denne artikel