Lørdag, 19. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Onsdag, 29 august 2018

Formand for den Konservative vælgerforening har en opfordring til byrådspolitikerne i Kolding.

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

”Udsæt skattestigning til analysearbejde på samtlige politikområder er foretaget”.

Det lyder næsten for godt, og det er jo helt fantastisk, at seniorområdet i Kolding undgår sparekniven.

Formanden for udvalget Søren Rasmussen, DF, udtaler på Facebook, ”at der ikke skal spares så meget som en bøjet 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet”.

Af Søren Rasmussens udtalelse kan det udledes, at årsagen hertil er, at senioranalysen – nærmest ved et trylleslag – har gjort seniorudvalget bedre til at planlægge og nedbringe sygefravær.

Konservative finder det fantastisk – ikke mindst for de ansatte på området – at sygdom nu er nedbragt blot ved en analyse og Søren Rasmussens trylleslag. Men vi undrer os over, hvorfor det så ikke er sket for længe siden.

Konservative i Kolding er ikke i tvivl om, at der er rigtig mange penge at spare også ved anderledes prioriteringer af driftsmæssige arbejdsrutiner og planlægning i øvrige politikområder.

Vi foreslår derfor at samtlige politikområder kommer igennem samme analysearbejde, at skattestigning parkeres til resultatet af analyserne kendes. Men hvem ved, måske er det kun på Seniorområdet, at der er mulighed for magi?

Udgivet i Læserbreve
Onsdag, 29 august 2018 14:48

Voldsomt vejr kan ramme Kolding-området

Varslet gælder i 18 timer.

DMI har udsendt et varsel om risiko for kraftig regn. Varslet gælder blandt andet Kolding-området.

Der kan falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer. Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet gælder fra midnat til torsdag klokken 18.

 

Udgivet i Kolding

Kongsbjergskolen vil være blandt de bedste. Det er ambitionsniveauet.

”Kongsbjergskolen i Lunderskov vil være blandt de bedste i landet til at sikre elevernes udvikling fagligt og socialt, så de bliver kompetente verdensborgere”.

Så højt et ambitionsniveau har skolen i Lunderskov sat. Og intet mindre. Det stod at læse på ”tavlen”, da skolen mandag aften holdt åbent hus for forældre og andre interesserede fra byen og omegnen. Det skriver netavisen Sebro Press.

Skolens leder, Wilhelm Hallum, lægger ikke skjul på, at arrangementet mandag aften var sat op som en slags reklame for at gøre folk i by og på land opmærksomme på, at de faktisk har en god folkeskole i Lunderskov, og at det vil man gerne vise frem.

Der var ingen taler mandag aften. Efter en kort velkomst af skolelederen gik rundvisningen i gang, kombineret med aftenundervisning i klasserne:

- Det skal ingen hemmelighed være, at formålet med vores åbent-hus er, at vi gerne vil have, at flere forældre får øjnene op for de gode kvaliteter, vi kan byde på her på Kongsbjergskolen som folkeskole, så et større antal vælger at sende deres børn i overbygningsklasserne 7. til 9. her til os, i stedet for at vælge privatskolerne i Kolding, siger Wilhelm Hallum til Sebro Press.

Og opfordringen fra ham og skolen er ikke mindst rettet mod forældre og børn fra de nære skoler omkring Lunderskov, Forbundsskolen i Skanderup og Fynslundskolen i Jordrup:

- Tidligere var det helt naturligt, at alle elever fra disse skoler i overbygningsklasserne kom til her til os i Lunderskov. Men sådan er det desværre ikke helt mere. Og det kunne vi godt tænke os, at få lavet om på, så flere igen vælger os, lyder det videre fra skolelederen på Kongsbjergskolen.

Og på spørgsmålet om, hvorfor nogle vælger privatskolerne i Kolding frem for Kongsbjergskolen svarer han:

- Skolen her har måske ikke tidligere haft et alt for godt ry, men det er fortid, og har ikke i dag ikke noget med virkeligheden at gøre. Men en forklaring kan også i nogle tilfælde være, at dele af Lunderskov-området grænser tæt ind til Kolding, og at det derfor er ret gode transportmuligheder denne vej, lyder svaret.

Rigtigt mange pårørende og andre interesserede borgere fra Lunderskov og omegn havde taget imod skolens invitation og havde fundet vej til åbent-hus arrangementet. Og selve rundvisningen på skolen sørgede eleverne selv for.

- Vi satser på at være en skole, der kendt for at sætte fælleskab, læring og trivsel i fokus, forklarer skoleleder Wilhelm Hallum om, hvorfor han synes, at netop Kongsbjergskolen skal vælges fra 7. – 9. klasse frem for privatskolerne i Kolding.

Udgivet i Lunderskov
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31