Lørdag, 19. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Artikel filtreret på dato: Onsdag, 22 august 2018
Onsdag, 22 august 2018 16:52

Tidligere drabschef besøger Sjølund

Den tidligere drabschef i København giver et foredrag i Sjølund.

Tidligere drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl, besøger til november Sjølund.

Ove Dahl beskriver en række sager, der har domineret i medierne - heriblandt:

- Opklaringen af drabet på en norsk stewardesse på SAS-hotellet i København.

- Om hue-mordet, hvor en ung mand bliver slået ihjel på Strøget, fordi han ikke ville af med sin hue.

- Om Amager mand-sagen, hvor en 45-årig familiefar blev sigtet og dømt for syv voldtægter og to mord.

Ærligt indblik i Dahls univers

Publikum får et ærligt indblik i Ove Dahls usædvanlige univers, både det professionelle og i høj grad det personlige. For hvordan er det at være ægtefælle og ven til den tidligere drabschef, og hvordan reagerede den professionelle Ove Dahl på det personlige plan, når han stod over for at skulle efterforske endnu en grusom forbrydelse?

Ove Dahl gik i øvrigt på pension i 2011 efter næsten 40 års tjeneste.

Foredraget "Drabschefen – nye sager" finder sted i Sjølund Multiarena den 5. november klokken 19.30. Billetter kan købes via billetten.dk. Billetter koster 140 kroner plus gebyr.

Bag arrangementet står Sjølund Idrætsforening - Gymnastikudvalget.

Udgivet i Sjølund

Søhavfruen, der skulle bruges i forbindelse med kulturnatten, har natten til onsdag været udsat for hærværk. Hovedet er væk.

Erik Valter er noget ærgerlig over, at hans kunstværk - Søhavfruen - som er opstillet i Slotssøen i Kolding - natten til onsdag har været udsat for hærværk. Ukendte gerningsmænd har fjernet havfruens hoved:

- Det er noget øv. Det er da ærgerligt. Ærgerligt at kunstværket ikke kunne holde i de 14 dage, som Trekantområdets Kulturuge varer, siger Erik Valter til Kolding Netavis.

Han opdagede onsdag morgen i et opslag på Facebook, at Søhavfruen havde mistet sit hoved.

- Jeg har ikke noget at gøre med at Søhavfruen har mistet hovedet. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvad der har fået gerningsmanden eller mændene til at halshugge havfruen, fortæller Erik Valter.

Kunstneren fra Kolding giver frit lejde til den eller de personer, som har hugget hovedet af Søhavfruen eller til de, der kan tilvejebringe hovedet igen:

- Jeg kvitterer med en flaske Gammel Dansk og jeg melder ikke gerningsmanden til politiet, forklarer Erik Valter.

Børn skulle tegne havfruens hoved

Søhavfruen skulle blandt andet bruges fredag i forbindelse med Kolding Kulturnat, hvor børn kunne komme og tegne Søhavfruen:

- Det kan børnene stadig, men så må børnene sætte fantasien i gang og tegne deres version af hovedet på Søhavfruen, slutter Erik Valter.

Erik Valter har selv betalt for kunstværket - cirka 4.000 kroner samt en del arbejdstimer. Kolding Kommune har betalt 5.000 kroner til Slots- og Kulturstyrelsen for at opstille Søhavfruen i Slotssøen.

Kolding Kulturnat løber af stablen fredag den 24. august.

Se billederne længere nede på siden...

Udgivet i Kolding
Onsdag, 22 august 2018 14:17

Badevandet er i orden igen

Nu kan du roligt tage en dukkert ved alle Koldings strande.

Der er godt nyt til strandløver og badenymfer. Det er igen sikkert at bade ved Rebæk Strand og Stenderup Hage Strand, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Mandag frarådede Kolding Kommune borgerne at gå i vandet ved de to strande, da der var fundet for mange E. coli-bakterier i badevandet.

Nu har kommunen fået svar på nye prøver fra de to strande, og heldigvis lever vandet igen op til kravene for godt badevand.

Udgivet i Kolding
Onsdag, 22 august 2018 04:50

Nødbehandlerne får udvidede kompetencer

Udvidede kompetencer hos Vamdrups nødbehandlere sikrer mere tryghed blandt borgerne.

Borgerne i Vamdrup og nærmeste omegn kan nu føle sig endnu mere trygge ved at have en lokal akutenhed med nødbehandlere klar til at rykke ud fra den lokale brandstation med øjeblikkelig hjælp døgnet rundt.

Regionens præhospitale sektion har nemlig ud udvist den store anerkendelse og respekt for det brandmændene i Vamdrup hidtil har ydet ved at udvide deres kompetencer på sygdomsområdet. betydeligt. Det skriver netavisen Sebro Press.

Ud over det de allerede hidtil har måttet hjælpe med, når det handler om hurtig indgriben ved livstruende akut sygdom eller ved ulykker, så må de nu også medicinsk førstebehandle ved flere sygdomme - eksempelvis sukkersygepatienter og allergier, der rammes af livstruende tilfælde.

Nye kompetencer trådte i kraft i weekenden

De nye kompetencer for nødbehandlerne trådte i kraft lørdag fra det tidspunkt, hvor nødbehandlerne havde afsluttet et kursus under ledelse af en paramediciner fra Ambulance Syd i brugen af de nye udvidede behandlingsformer.

Hidtil har nødbehandlerne i Vamdrup måttet yde førstehjælp indtil ambulancen og eventuelt lægebil kom frem ved hjerteproblemer - herunder hjertestop, standse blødninger, lægger halskrave og foretage udsugning med henblik på at undgå kvælning. Og må de altså også medicinsk behandle.

Nødbehandlerne i Vamdrup er yderst populære blandt borgerne. Det er alle brandmænd og tilknyttet TrekantBrand’s station i Vamdrup.

Nødbehandler-ordningen i Vamdrup er unik. Der rykkes ud med akutenheden samtidig med der via 112 tilkaldes ambulance, men på grund af relativt korte afstande i lokalområdet er nødbehandlerne meget hurtigt fremme med hjælpen. Ambulancen kommer nemlig typisk kommer fra Kolding eller Vejen.

Og netop nødbehandlernes hurtig indsats har reddet liv – også her 2018! I alt har der været bud efter dem 140 gange i løbet af i år.

Udgivet i Vamdrup
Onsdag, 22 august 2018 04:19

Biblioteket livestreamer debat

Når Emmanuel Macron i næste uge kommer på statsbesøg, viser Kolding Bibliotek debatten fra Det Kongelige Bibliotek om Europas fremtid på storskærm. Og Koldings borgere kan deltage.

Biblioteket livestreamer direkte fra Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek, når den franske præsident Emmanuel Macron kommer på statsbesøg i Danmark i næste uge.

Præsident Macron vil sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen være i dialog med studerende om Europas fremtid, og publikum på Kolding Bibliotek vil kunne stille spørgsmål til både præsidenten og statsministeren via SMS. Udenrigskorrespondent Lykke Friis vil være moderator på debatten.

Streamingen finder sted tirsdag den 28. august klokken 15.30-17.00. Der er fri entré.

Udgivet i Kolding
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31