Connect with us

Christiansfeld

Christiansfeld hylder det gode håndværk

Offentliggjort for

den

Hænder og Huse-projektet, der blandt andet gerne vil øge de unges interesse for håndværkeruddannelser, kommer til Håndværket Dag i Christiansfeld den 31. august. Pressefoto.

UNESCO-byen Christiansfeld er synonym med godt håndværk og traditionen tro inviterer byen til Håndværkets Dag.

Det gode håndværk handler både om kvalitet, kreativitet, værdier og teknikker, som bliver lært og givet videre fra en generation til den næste. På Håndværkets Dag 2019 i Christiansfeld kan du i år blandt andet opleve håndværkere fra projektet ’Hænder og Huse’, som er sat i verden for at øge unges interesse for håndværker-uddannelserne og sikre, at de nødvendige historiske kompetencer ikke går tabt. Kernen i projektet er bæredygtigt håndværk og derfor passer ’Hænder og Huse’ perfekt til Håndværkets Dag.

Projektleder Nikolaj Kirk fra Hjerl Hede, der står i spidsen for ’Hænder og Huse’, forklarer:

– Projektet vil nedbryde barrieren imellem fortid og nutid. Indenfor bygningshåndværk kan det være meget fornuftigt at sige ’sådan gjorde man engang, og det burde vi faktisk stadig gøre’. Vi vil lave gammel viden om til ny, fortæller Nikolaj Kirk i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Derfor har vi besluttet, at kernen i ”Hænder og Huse” er bæredygtigt håndværk. Vi mener grundlæggende, at håndværk udført med respekt for naturens måde at fungere på samt materialernes naturlige beskaffenhed, er håndværk i dets rene form.

På Håndværkets Dag kan du opleve tre arbejdende håndværkere fra ’Hænder og Huse’. Ud over Nikolaj Kirk selv, som laver tømrerarbejde, vil Jens Jørgen Olesen smede med myremalm og lave søm og nagler. En dygtig smed kan håndsmede et søm i minuttet, og hovedet på sømmet er det sværeste. Det skal sidde helt rigtigt, så tømreren senere let kan banke sømmet på plads. Lars Mørch vil også arbejde med jern i sin lille smedje og udstille nogle af sine værktøjer som mønstersmedede knivklinger, snitteværktøj og stemmejern.

Klokken 14 holder Nikolaj Kirk foredrag om ’Hænder og Huse’. Det sker i Brødremenighedens lille Kirkesal, hvor der er gratis adgang.

Fakta om Håndværkets Dag 2019

Håndværkets Dag i Christiansfeld er den 31. august fra kl. 10-16 i Søstrehuset, Nørregade 14 og omkringliggende bygninger. Dagen byder på oplevelser for hele familien. Udover arbejdende håndværkere vil der være mulighed for at komme på historisk byvandring i UNESCO-byen Christiansfeld, opleve spændende foredrag, deltage i kreativ workshop og der er sjove og lærerige aktiviteter for de mindste.

Der vil i løbet af dagen være mulighed for at shoppe fine ting og sager ved de forskellige håndværksstande, samt lejlighed til at købe mad og drikke, kaffe og kage. Se hele programmet på christiansfeldcentret.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hejlsminde

Indehaver lukker Landkøkkenet: -Tid til at prøve noget andet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ellegaards Landkøkken lukker pr. 1 juni i år. Foto: Ellegaards Landkøkken.

Landbokøkkenet i Hejlsminde lukker pr. 1. juni, oplyser indehaveren.

Hvis du vil spise hos Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, så skal det snart være. Indehaver Jan Ellegaard har nemlig valgt, at lukke restauranten med sidste dag den 31. maj i år. Det oplyser han på Facebook.

-Jeg har efter lang tids overvejelse sammen med min familie valgt at lukke Landkøkkenet pr. 31/5-2022. Forretningen kører godt (uden for corona), men det er tid for mig og min familie til at prøve noget andet. Så hvis der er nogen derude, der kunne tænke sig at overtage Landkøkkenet, så kontakt mig endelig, skriver Jan Ellegaard blandt andet, der ejer stedet sammen med Trine.

Det er blevet til fem år i Hejlsminde og der har været en god lokal opbakning til restauranten. I 2019 blev Ellegaards Landkøkken kåret som byens bedste restaurant af websitet Restaurant Guru.

Alle selskaber, der er booket til og med 31. maj, bliver afholdt som planlagt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Hund reddet ud af brændende hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hunden blev reddet ud af huset og hunden fik efterfølgende vand af den kvindelige brandmand. Foto: BlumePress.

Trekantbrand fik torsdag eftermiddag reddet en hund ud af en brændende hus ved Christiansfeld.

Der udbrød torsdag eftermiddag kort før klokken 14 brand i et hus på Vejstruprødvej ved Høkkelbjerg nær Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet. En hund blev reddet ud af huset og en kvindelig brandmand tog sig herefter kærligt af hunden, der blandt andet fik noget vand.

Huset er noget medtaget. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er sket sod- og brandskade i huset.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar. Pressefoto.

Kom og vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det sker, når vi den 10. februar 2022 holder Afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld.

Oplev den traditionsrige afstemningsfest, som byder på taler, fællessang, kaffe og lagkage og ikke mindst livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps.

Hovedtaler ved festen er Stefan Seidler, medlem af Den Tyske Forbundsdag for det danske mindretalsparti SSW. Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff (C).

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar fra kl. 19-21. Festen foregår i Cuben, Østprøven 1 i Christiansfeld.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Arrangementet afvikles i henhold til gældende covid-restriktioner på afviklingstidspunktet.

Billetter

Billetter koster 75 kr, og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede.

Hos Christiansfeld | Museum Kolding betales billetterne kontant eller med Mobilepay. Se åbningstider på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside.

Hvis arrangementet grundet covid-19 aflyses, vil det være muligt at få refunderet billetprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Tyveri i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det lykkedes tyven, at slippe væk med et mindre kontantbeløb, oplyser politiet.

Der har været ubudne gæster i et hus i Frederiksdalparken i Christiansfeld, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Tyven stjal et mindre kontantbeløb.

Tyveriet er sket mellem den 17. december klokken 24 til 23. december klokken 24.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Andelsboligforening fusionerer med Alfabo

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alfabo. Foto: Alfabo.

Tyrstrup Andelsboligforening stemmer ja til fusion med Alafabo.

Beboerne i Tyrstrup Andelsboligforening (TAB) har ved to ekstraordinære generalforsamlinger stemt ja til en fusion med Alfabo i Kolding samt opsigelse af administrationsaftalen med Dalbo.

Formålet med fusionen er at skabe en stærk driftsenhed, en styrket service samt sikre et lavt administrationsbidrag, fortæller formand for hovedbestyrelsen i Tyrstrup Andelsboligforening, Hans Rohr.

-En fusion med Alfabo vil komme både beboere og medarbejdere i Tyrstrup Andelsboligforening til gode. Vi vil få styrken, størrelsen og et stærkt bagland til at imødekomme fremtidens udfordringer, siger han.

Fusionen med Alfabo vil først træde i kraft 1. januar 2023. Men allerede nu står det klart, at Alfabo i forbindelse med fusionen vil udvide sin bestyrelse fra 7 personer til 9 personer, hvoraf de to pladser reserveres til personer fra TAB for en periode på 4 år.

-Dette er med til sikre en tydelig tilstedeværelse af viden om TABs afdelinger og de opgaver, som skal løses i fremtiden, siger Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand i ALFABO.

Han understreger også, at personalet, som i dag er ansat i TAB, virksomhedsoverdrages og fortsætter, hvis de ønsker det, i deres nuværende stillinger. Desuden opretholdes TABs nuværende kontor i Christiansfeld for at sikre kontakt til beboerne og kommende lejere.

-Fusionen vil medføre mange fordele for både TAB og Alfabo, og vi glæder os til at gå i gang med det store arbejde med sammenlægningen, slutter Bent Jacobsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler