Kolding Netavis

Byggefirmaer er i gang med at bygge udstillingsby

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Peter Kristensen fra Menzer & Kristensen (tv) og Kristian Thomsen er med i styregruppen for byggeudstillingen. Peter Kristensen er formand. Her er de i udstykningen i Vonsild, hvor byggeriet af udstillingsbyens huse er gået i gang. Foto: Kolding Kommune.

Her i oktober overtog syv byggefirmaer hver sin grund i en ny udstykning ved Vonsild. Her åbner de til foråret ”Vi bygger | Kolding” som fælles udstillingsby i samarbejde med Kolding Kommune. Når udstillingen åbner til foråret, udbyder Kolding Kommune 35 byggegrunde til salg i samme område.

Lørdag 1. oktober var en skelsættende dag for syv byggefirmaer, da de overtog hver sin grund på Gundinghave i det nye boligområde Vonsild Øst i den sydlige udkant af Kolding. De har købt byggegrundene af Kolding Kommune.

Og nu er de første firmaer gået i gang med at bygge de huse, der bliver selve omdrejningspunktet i en udstillingsby, som de seks firmaer etablerer i samarbejde med Kolding Kommune under navnet ”Vi bygger | Kolding”, oplyser Kolding Kommune.

De syv firmaer er, Eurodan-Huse, Milton Huse, Menzer & Kristensen, Huscompagniet, Hybel Huse, Lasse Larsen Huse og 2-Plan Huset.

-Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet. Kolding er en attraktiv by, og selv om markedet er trægt, oplever vi fortsat interesse. Selv om det er svære tider rent økonomisk, er det stadigvæk gratis at drømme og lægge planer for sin fremtid. Derfor er der i høj grad brug for en udstillingsby, der kan inspirere dem, der ønsker at bygge, så de er klar, når mulighederne bliver bedre igen, vurderer Peter Kristensen fra Menzer & Kristensen, som er formand for udstillingsbyen.

Også på borgmesterkontoret er der glæde over, at ”Vi bygger | Kolding” nu er et skridt tættere på realiseringen.

-Der er ingen tvivl om, at udstillingsbyen bliver et aktiv for kommunen. Folk vil komme hertil langvejs fra, fordi det bliver Syd- og Sønderjyllands eneste udstillingsby. Samtidig kommer udstillingsbyen til at ligge i et meget attraktivt nyt boligkvarter, som vi forventer stor interesse for. Og kombinationen af udstillingsby og nye byggegrunde kan være gunstig for bosætningen, forventer borgmester Knud Erik Langhoff.

Til foråret, når ”Vi bygger | Kolding” kan slå dørene op for publikum, vil Kolding Kommune udbyde 35 byggegrunde i Vonsild Øst. Samtidig vil kommunen være til stede i udstillingsbyen og vise de besøgende noget af alt det, kommunen har at byde på.

Udstillingsbyen kommer til at stå som udstilling i 11 måneder efter åbningsdagen. Derefter sælger byggefirmaerne husene, og der åbner en ny byggeudstilling et andet sted.

Fakta om udstillingsbyen

Konceptet udstillingsby er kendt fra andre større byer i Danmark. Udstillingsbyen består af en samling nybyggede og møblerede huse, som er placeret dør om dør i et nyt boligområde, opført af hver sit byggefirma. Interesserede kan kigge inden for i udstillingsbyens åbningstid hver søndag, og firmaernes rådgivere fremviser selv husene for de besøgende.

Ved ”Vi Bygger | Kolding” vil kommunen være til stede på udvalgte åbningsdage bl.a. for at svare på spørgsmål om, hvordan det er at bo og leve i Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel