By- og Markedsfester i chok

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Otto Skak. Pressefoto.
otto skak
Formand for Sammenslutningen af By- og Markedsfester, Otto Skak. Pressefoto.

Optimismen led fredag eftermiddag et alvorligt knæk.

Sammenslutningen af By- og Markedsfester har hele vejen igennem forsøgt at holde optimismen hos medlemmerne, der både omfatter små og store byfester og kræmmermarkeder.

Med de indstillinger der fredag eftermiddag kommer fra den nedsatte ekspertgruppe, ser det imidlertid mere en sort ud, med hensyn til at større arrangementer kan afholdes – i hvert fald – før sidst på sommeren.

I chok over udmelding

Sammenslutningen af By- & Markedsfester er i chok over udmeldingen:

-Vi havde forventet restriktioner, men ikke med de krav som nu lægges frem, som gør det umuligt at gennemføre en større byfest, eller et kræmmermarked. Vi har stadig en pandemi, med en hel del smitte i samfundet, så selvfølgelig accepterer vi de restriktioner som myndighederne udstikker, men det er meget sent de kommer – og politikerne har endnu ikke behandlet ekspertgruppens anbefalinger – så vi går stadig i en uvished, fortæller formand for Sammenslutningen af By- og Markedsfester, Otto Skak, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Derfor appellerer vi nu kraftigt til, at de politiske forhandlinger partilederne skal i gang med, ikke trækker ud, så vi kan få et endeligt svar. Det er ikke første gang, vi beder om afklaring, vi har rykket for udmeldinger og retningslinjer flere gange.

Mangler konkrete udmeldinger

Sammenslutningen kan i følge Otto Skak ikke vente længere med helt konkrete udmeldinger fra politikerne. Mange af de byfester og de kræmmermarkeder der afholdes tidligt på sæsonen er allerede aflyst og de arrangementer der ligger medio og sidst på sæsonen sætter nu den videre planlægning på stand by, indtil de endelige udmeldinger foreligger.

Det er et enormt pres der lægges på de mange tusinde frivillige foreningsledere, der arrangerer disse fester.

-Vi vil gerne lave arrangementer der kan lade sig gøre inden for de rammer, som ekspertgruppen har anbefalet som sundhedsmæssigt forsvarlige. Men det kræver, at vi ved, hvor vi står, og hvilke rammer vi kan planlægge efter. Vi håber, de kommer hurtigt, vi ved det kan lade sig gøre, når noget er vigtigt nok, slutter Otto Skak.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel