Partierne i byrådet er blevet enige om en budgetaftale for 2022.
17 millioner kroner til socialområdet, en coronapulje, der skal genskabe fællesskaber og byggeri af nyt plejehjem er de store beløb i den budgetaftale for 2022, som partierne i Kolding Byråd er blevet enige om.
Penge til socialområdet
Ligesom stort set i alle landets kommuner, er socialudgifterne under pres i Kolding.
Derfor sættes der nu samlet 17 millioner kroner mere af til socialområdet fordelt over de næste to år.
Forventningen er, at staten vil bakke op fremadrettet, da socialudgifterne er stigende i alle landets kommuner, ligesom der også er nedsat en national ekspertgruppe til at se på det. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
Coronapulje
Her og nu kommer der 15,8 mio. kr. ud i coronapuljer til skoler, børn, fritid, social og handicap, kultur, ældre m.fl. Puljen skal bruges til genopbygge fællesskaberne efter corona.
På første møde efter sommerferien, sætter de enkelte udvalg rammerne for deres del af coronapuljen, så pengene kan bruges nu.
Et nyt plejehjem og investeringer
Over de næste år sættes der 50 mio. kr. af til et nyt plejehjem i Munkebo med ca. 70 plejeboliger. Det sker i et samarbejde med boligselskabet ALFABO.
I de senere år er der bygget nye plejehjem, Bertrams Knudsen Have og Vonsildhave, så der i alt er 13 plejehjem med 568 plejeboliger i Kolding Kommune.
I forvejen har Kolding Kommune et rekordstort anlægsbudget på over 900 millioner kroner i år, hvor investeringerne i de større byggerier og ringvej spreder sig over flere år. Derfor holder byrådet lidt igen på den konto, sammenlignet med tidligere år.
Småbørnsforældre i den nordlige del af kommunen kan se frem til flere pladser, når Vester Nebel Børnehave udvides for 6 mio. kr. Der er 5 mio. kr. til lysanlæg på Kolding Stadion, 500.000 til mindre vejprojekter, 1 mio. i tilskud til Søpavillion og parkeringsarealer i Ødis og 1,2 mio. til toiletter ved Grønninghoved strand.
Endelig er der 12 mio. til arbejdet med at omdanne Skovvejen/Skovparken til et attraktivt boligområde og komme af listen over udfordrede boligområder. Pengene skal bla. tilslutte fire nye adgangsveje ind i området, etablering af cykelstier og hastighedsdæmpende tiltag.
Boliger og bosætning
Kolding Kommune sætter 16 mio. kr. af til grundkapital, så der kan bygges flere almene boliger. Det svarer til omkring 75 boliger, men det afhænger meget af størrelsen, om det er til studerende eller familier.
Samtidig er partierne er enige om at trykke lidt mere på speederen, for at få flere byggegrunde tæt på Kolding by, hvor der stort set ikke er mere på hylden. Der sættes 2 mio. kr. af hvert af de næste tre år til ekstern hjælp til at få endnu mere fart på kommunale byggegrunde.
Det passer med en række øvrige tiltag: En aktuel bosætningskampagne på sociale medier, samt en anderledes profilering ved at bakke op om Ander W Berthelsens kommende komedie, der indspilles i Kolding og får premiere næste år.