Børne- og skoleområdet løftes

Onsdag 14. Oktober 2020 16:26 93
Birgitte Munk Grunnet (S). Privatfoto. Birgitte Munk Grunnet (S). Privatfoto.

Læserbrev af Birgitte Munk Grunnet (S), kandidat til kommunalvalget 2021, Skovborglundvej 11, 6580 Vamdrup.

Jeg blev oprigtigt meget, meget glad da jeg læste, at Byrådet i Kolding Kommune i tirsdags har besluttet at tilføre 16. mio. kr. til børne - og skoleområdet. Tre ting i budgetaftalen gjorde mig meget glad:

1.Flere penge til transport af elever, så de kan bruge de tilbud i undervisningen der er i Kolding Kommune. Det har været en hjertesag i sammenhæng med skolebestyrelsesarbejdet. Børn, der går i skole uden for Kolding by, har nemlig nærmest ikke haft mulighed for at komme til Kolding by og bruge fx Trapholt, Koldinghus og Stadsarkivet – der har ganske enkelt ikke været penge til det….

2. Det ser faktisk ud som om, at der arbejdes målrettet med inklusion,- altså: at så mange børn som muligt skal kunne rummes i den lokale folkeskole. Det er helt principielt det helt rigtige at gøre såfremt det sker på de rigtige præmisser. Og det ser faktisk ud som om, at man mener det: der er sat midler af til opkvalificering af lærer og pædagoger. Hvorvidt det er tilstrækkeligt må tiden vise, men inklusion lykkes kun hvis det rette kompetencer og kvalifikationer er tilstede i hvert enkelt klasseværelse. Hvis ikke, bliver alle børnene tabere og gidsler i hinandens liv.

3. Der er sat penge af til forebyggende tiltag i førskoleområdet, bl.a. ved en styrket sundhedspleje, hvilket giver det enkelte bar mulighed for at få en bedre start.

Det er alle tiltag i den rigtige retning, men det er også et udsultet skoleområde! Til de, der ikke kan huske det: det er knapt et år siden, at vi stod foran Kolding Rådhus og demonstrerede pga. besparelser på børne- og skoleområdet. En besparelse på 38 mio. kr. i 2020 som stiger til 70 mio. kr. i 2023.

Tags