Kolding Netavis

Børn læser og vinder i sommerferien

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 15. juni går det løs igen.

I Kolding og resten af Danmark kan børnene igen i år deltage i konkurrencen om at læse og vinde, oplyser Koldingbibliotekerne i en pressemeddelelse.

Konceptet er enkelt: Fra 15. juni til 25. august 2018 kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og man kan aflevere sin anmeldelse enten på biblioteket eller online på biblo.dk. Har man lyst, kan man også lave sin boganmeldelser som video.

Fastholder lysten til at læse

Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.

– Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde, fortæller Siri Bennekou, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017.

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Afleverer man tre anmeldelser på Kolding Bibliotek, kan man vælge sig en gratis bog i det store bogskab.

Børnene deler læseoplevelser

Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier.

Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre børn og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.

Fakta

– Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.

– Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.

– Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger knap 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.

– Sponsorer: Præmier sponsoreres af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Carlsen og Tellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel