Connect with us

Kolding

Borgerne i Kolding bedst til at sortere affald i Trekantområdet

Offentliggjort for

den

Borgerne i Kolding Kommune har taget affaldssortering til sig, og nu bliver 58 % af det mest almindelige husholdningsaffald sendt til genanvendelse. Foto: Kolding Kommune.
Borgerne i Kolding Kommune har taget affaldssortering til sig, og nu bliver 58 % af det mest almindelige husholdningsaffald sendt til genanvendelse. Foto: Kolding Kommune.

Borgerne i Kolding kan bryste sig med, at være de bedste i hele Trekantområdet til, at sortere affald.

Ejere og lejere i Kolding Kommune gør sig umage med at sortere affald i køkkener og garager. De har taget nye begreber til sig som grønne poser til madaffald, miljøstationer, døgnåbne genbrugspladser og Genbrugsbil.

De mange ton affald, der bliver løftet ud af forbrændingsanlægget, har i stedet kurs mod genanvendelse, oplyser Kolding Kommune.

Indsatsen virker

I 2020 steg kommunens genanvendelsesprocent til 58 %, et stort hop i forhold til 2019, hvor samme procent lå på 48. Genanvendelsesprocenten er målt på de syv mest almindelige typer affald, borgerne skiller sig af med: papir, pap, plastik, glas, metal, træ og organisk (mad)affald. Det nationale mål for genanvendelse ligger på 50 % i 2022.

Det er især indsamling af madaffald, som blev færdigudrullet i Kolding Kommune i 2020, der har haft betydning for den store ændring. Derudover bruger borgerne også miljøstationer til papir, plast, metal og glas meget mere.

Til sammenligning med nabokommunerne ligger genanvendelsesprocenten i Vejle på 56 %, Fredericia 49 % og Middelfart 39 %. Tallene fremgår af rapporten ’Bæredygtighedsredegørelse 2020’, som Kolding Kommunes afdeling Redux – Affald og Genbrug netop har udsendt.

-Det gør mig meget glad, at borgerne tænker så meget på miljøet. Nu kan vi se, at vi flytter os markant, når alle trækker i samme retning og gør brug af de muligheder for affaldssortering, der bliver stillet til rådighed i kommunen. Når vi har førertrøjen i forhold til vores naboer, skyldes det nok, at vi har styrket hele affaldsområdet markant siden 2014: Foruden indsamling af madaffald og oprettelse af flere miljøstationer, har vi også opgraderet flere genbrugspladser og gjort dem tilgængelige døgnet rundt. Ikke mindst har vi en del digitale muligheder, der gør det lettere for borgerne at få viden om og bestille affaldsløsninger, forklarer Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget i Kolding Kommune.

Plads til forbedringer

Dykker man ned i rapporten, kan man se, at mængden af affald er støt stigende, også i Kolding Kommune, hvor den totale affaldsmængde pr. indbygger er steget fra 735 kilo i 2018 til 890 kilo i 2020.

-Selvom det er godt, at vi sender 20 % mere til genanvendelse, så er det faktisk ikke noget at fejre, at vi skaber så meget affald. Vi skal til at bevæge os i en ny retning. I sidste årti snakkede vi meget om, hvordan vi kunne genanvende, og det har vi fundet en løsning på. I dette årti skal vi finde ud af, hvordan vi kan beholde flere materialer i et kredsløb, så de ikke skal gennemgå en større proces for at blive anvendt igen. Det er kernen i cirkulær økonomi, og det bliver kernen i vores arbejde som cirkulær kommune her i 20’erne, slutter Jakob Ville.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

112

36-årig mand løsladt ved grundlovsforhør: Fortsat sigtet for voldtægt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tirsdag morgen blev manden fremstillet i grundlovsforhør, men retten valgte at løslade ham.

En 36-årig mand er sigtet for voldtægt mod en 20-årig kvinde i Kolding Åpark. Voldtægten er sket natten til mandag, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Den 36-årige mand blev tirsdag morgen klokken 08.30 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Her besluttede retten, at manden skulle løslades. Retten begrunder løsladelsen med, at betingelserne for varetægtsfængsling ikke vurderes opfyldte.

Sydøstjyllands Politi opretholder sigtelserne mod den 36-årige mand, og efterforskningen fortsættes.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Julie og Bente klar med ny Danmarkssang

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bente Ibenfeldt (t.v.) underholder sammen med sopran Julie Husballe. Foto: Jørgen Ibenfeldt.

Danmarkssangen kan opleves til årets frivilligfest.

Når Kolding Kommune torsdag afholder årets frivilligfest indenfor seniorområdet, bliver det også med underholdning. Ud over dansktop-duoen Keld & Hilda kommer den lokale pianist og komponist, Bente Ibenfeldt, fra Christiansfeld.

Her underholder hun sammen med sopran Julie Husballe og fremfører blandt andet en ny Danmarkssang – “Danmark, mit fædreland”.

Frivilligfesten, der foregår i Sydbank Arena i Kolding, starter klokken 12 med velkomst af formand for seniorudvalget, Søren Rasmussen (DF).

Umiddelbart herefter spiller The3 Tops band. Klokken 13.45 underholder Julie Husballe og Bente Ibenfeldt og klokken 15.35 får Keld & Hilda lov til at slutte frivilligfesten af.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bramdrupdam

Valgmøde og morgenkaffe

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der er lagt op til et utraditionelt valgmøde, når kandidater fra de politiske partier mødes i Forum Kolding i Bramdrupdam. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kandidater fra de politiske partier mødes i Forum Kolding søndag den 24. oktober.

Der er lagt op til et utraditionelt valgmøde, når kandidater fra de politiske partier mødes søndag den 24. oktober i Forum Kolding i Bramdrupdam forud fra kommunal- og regionsvalget tirsdag den 16. november.

Først og fremmest er det utraditionelt at afvikle valgmøde på en søndag, og det er samtidig utraditionelt, at der serveres gratis morgenkaffe.

-Der bliver i den kommende tid holdt rigtig mange lokale valgmøder, og det betyder, at der er den grad er bud efter de politiske kandidater. For at få så mange partier repræsenteret som muligt, har vi valgt at tage en søndag i brug, og da selve valgmødet starter kl. 9.30, har vi besluttet at byde på gratis morgenkaffe kl. 9 til 150 deltagere, fortæller formanden for Bramdrupdam Lokalråd, Henrik Bøystrup.

Traditionen tro er det ”trekløveret” Bramdrupdam Lokalråd, Bramdrupdam Borgerforening og Forum Kolding/Bramdrupdam, der har taget initiativ til valgmøde. Det skete også for fire år siden, og det blev en succes med et pænt fremmøde.

Nu venter arrangørerne spændt på, om den gode tilslutning fortsætter nu, hvor mødet er henlagt til en søndag.

Samtlige opstillingsberettigede partier er inviteret til at have en kandidat siddende i panelet. På nuværende tidspunkt er der tilsagn fra: Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, SF, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Nye Borgerlige.

Mødet afvikles, så alle får mulighed for at komme til orde. Indledningsvist får hver kandidat lejlighed til at komme med et oplæg, hvorefter kandidaterne indbyrdes kan komme i dialog og samtidig besvare spørgsmål fra de fremmødte borgere.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Medie: Ung kvinde udsat for voldtægt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

I følge jv.dk var det en ung kvinde, der natten til mandag blev udsat for voldtægt i ungdomsboligerne i Kolding Åpark. Foto: Kolding News.

I følge jv.dk var det en ung kvinde, der natten til mandag blev udsat for voldtægt i ungdomsboligerne i Kolding Åpark.

Politiet var massivt til stede tidligt mandag morgen ved området omkring de orange ungdomsboliger i Kolding Åpark samt ved en nærliggende beachvolleybane – Beach Park Kolding.

I følge jv.dk, der har talt med et vidne – som avisen kender navnet på – oplyser, at en ung kvinde har været udsat for voldtægt.

-Manden forklarer, at gerningspersonen ifølge veninden var kommet ind via en ulåst fordør i løbet af natten. Herefter skulle voldtægten have fundet sted, og efterfølgende skulle gerningspersonen have stjålet hendes mobiltelefon. Det er uvist, om der er stjålet yderligere, oplyser jv.dk.

Gerningsmanden sprang efterfølgende ud af vinduet og forsvandt fra stedet.

I følge flere medier afsøgte politiet området med blandt andet politihunde.

Sydøstjyllands Politi er mandag ret fåmælte om sagen, men kommunikationschef hos Sydøstjyllands Politi, Ulla Kaspersen, oplyser at politiet kommer med oplysninger i sagen i morgen, tirsdag.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Guf for bilelskere: Sjældne sportsvogne kommer forbi Koldinghus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Cool Car Race lægger turen forbi Koldinghus. Det sker på fredag. Pressefoto.

Løbet er et privat velgørenhedsindsamling og kommer forbi Koldinghus på fredag.

På fredag går starten på en af landets største private velgørenhedsindsamlinger, nemlig Cool Car Race.

I år lyder startskuddet på Flakhaven i Odense, hvor 45 meget velhavende mænd og kvinder sætter sig bag rattet i deres superbiler og drager mod første stop på Koldinghus og derefter videre til Århus på vej mod den endelige destination Aalborg.

Indsamler millioner af kroner

Der er tale om den formentlig største koncentration af supersportsvogne nogensinde samlet i Jylland, og undervejs samler deltagerne millioner af kroner ind, blandt andet gennem konkurrencer, auktioner, happenings.

Der er gennem årene indsamlet mere end seks millioner kroner, og i 2019 nåede deltagerne op på 2,1 mio. kroner, hvilket dengang var rekord.

Målet er at slå rekorden i år.

De indsamlede penge går ubeskåret videre til børn i Danmark, der har brug for en ekstra hjælpende hånd i livet. Det er fonden CoolUnite, som Jacob Risgaard har stiftet, der donerer pengene.

Hvis man er blot den mindste smule bilinteresseret, er der masser af guf at se på ved Koldinghus Slot – bl.a. sjældne udgaver af McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce og Aston Martin.

Starten går på fredag, og bilerne lander ved Koldinghus ved 10.30-tiden. Der er afgang derfra igen klokken 11.45.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler