Borgere i Kolding får 12 millioner lyde i ørerne

Søndag 24. Januar 2021 07:12 351
Blandt de første i verden bruger Audika i Kolding kunstig intelligens og putter 12 millioner hverdagslyde ind i ørerne på kunden. PR-foto. Blandt de første i verden bruger Audika i Kolding kunstig intelligens og putter 12 millioner hverdagslyde ind i ørerne på kunden. PR-foto.

Nu får du både kunstig intelligens og 12 millioner hverdagslyde ind i ørerne. Det et kæmpe skridt, som kan hjælpe mange af de lokale borgere, der lider af høretab.

Det kan være svært at forlige sig med, at ens hørelse ikke helt er, hvad den har været og pludselig at skulle vænne sig til et liv med høreapparater. Ikke desto mindre viser tal fra Høreforeningen, at det er realiteten for hver sjette dansker over 18 år. Heldigvis har teknologien og ikke mindst dansk forskning gjort det muligt at få hjælp til nedsat hørelse ved brug af høreapparater, og nu kan Kolding se frem til at få adgang til det første høreapparat i verden, som giver hjernen det komplette lydbillede.

Hos Audika i Kolding kan borgere i Kolding som nogle af de første i verden få adgang til alle de hverdagslyde, man har brug for for at kunne høre naturligt. Ifølge Dorte Andersen giver dette en unik lytteoplevelse, som ikke kun har fokus på tale, men i lige så høj grad på andre lyde.

- Vi ved, at der er rigtig mange danskere, der lider af høretab, og det nedsætter livskvaliteten betydeligt. Før i tiden har høreapparater hjulpet folk med at reducere støj, så det har været nemmere at høre folk tale. Dette er også en del af Oticon More, men som navnet antyder, så kan det mere end det. Hvor andre apparater i dag kan skelne mellem 50-100 lyde, kan den nye teknologi genkende 12 millioner hverdagslyde og støtte hjernen til at skabe en langt større lydbillede, siger General Manager for Audika i Danmark, Dorte Andersen, i en pressemeddelelse.

Hørecentre åbne under corona-nedlukning

På trods af nedlukninger, restriktioner og andre konsekvenser som følge af coronavirussen har Audikas hørecenter i Kolding fortsat åbent. Men det kræver tidsbestilling for at besøge butikken, for at få en gratis konsultation eller hvis du vil se nærmere på de nye høreapparater.

Tags