Connect with us

112-stof

Bil er udbrændt

Offentliggjort for

den

Trekantbrand, station Lunderskov, fik slukket bilbranden. Foto: H.E. Haulrich.
Trekantbrand, station Lunderskov, fik slukket bilbranden. Foto: H.E. Haulrich.

Bilen stod ikke til at redde.

En personbil brød torsdag aften ved 21.15-tiden i brand på Koldingvej nær St. Andst mellem Lunderskov og Vejen.

Branden var så voldsom, at den kunne ses på lang afstand.

Trekantbrand, station Lunderskov, blev kaldt til stedet og de fik slukket ilden. Koldingvej var spærret i begge retninger, mens slukningsarbejdet stod på.

Bilen stod ikke til at redde og udbrændte. Ingen personer kom noget til.

Brandårsagen kendes ikke.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

112-stof

Var ikke tilfreds med fotovognens tilstedeværelse

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Syd- & Sønderjyllands Politi (Arkivfoto)

Manden chikanerede fotovognen, selv om han ikke var blevet blitzet.

En 39-årig mand fra St. Andst-området mellem Vejen og Lunderskov er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for, at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Det skete tirsdag eftermiddag klokken 16.12, hvor manden kom forbi fotovognen, der holdt foran St. Andst Efterskole og målte bilernes hastigheder i en zone, hvor man må køre 60 km/t, skriver netavisen migogvejen.dk.

Den 39-årige mand kom forbi på et elektrisk løbehjul. Han stoppede op og stillede sig foran fotovognen og forstyrrede politiets arbejde ved blandt andet, at fægte med armene.

En patrulje fra Syd- & Sønderjyllands Politi blev sendt til stedet. Det gjorde ikke manden i bedre humør. Han opførte sig nemlig både aggressivt og udadreagerende.

Manden, der i øvrigt var beruset, var anholdt i et par timer og er blevet sigtet i sagen.

Fotovognen fangede ni bilister. Den hurtigste blev målt til 94 km/t. Denne og to andre bilister får udover en bøde – et klip i kørekortet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Advarer mod svindlere: Udgiver sig for politiet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Et ældre ægtepar i Sønderjylland blev for nyligt udsat for et opkald, hvor en kriminel forsøgte at overtale parret til at overføre penge. Borgerne bevarede heldigvis deres skepsis, og den kriminelle måtte opgive.

Et ældre ægtepar i Sønderjylland blev tidligere på måneden udsat for et udspekuleret forsøg på bedrageri, da en kriminel ringede og udgav sig for at være fra politiet.

For at virke troværdig oplyste ”Politiassistenten” et fiktivt tjenestenummer, og i tilgift viste ægteparrets nummerviser, at opkaldet kom fra et af politiets telefonnumre, hvor de sidste fire cifre er 14 48.

“Politiassistenten” forklarede, at han ringede, fordi en kollega netop havde opdaget, at en kendt kriminel havde optaget et forbrugslån på 50.000 kroner i ægtemandens navn. Og for at virke overbevisende blev opkaldet også stillet om til ”kollegaen”, der kunne bekræfte, at ægteparret var ved at blive udsat for bedrageri.

Forsøgt overtalt til at overføre penge

Den falske betjent forsøgte nu at overtale ægteparret til at overføre 10.000 kroner til en bankkonto for at få stoppet bedrageriet. Pengene skulle de nok få igen.

Selvom ”politiassistenten” var meget ihærdig under den langvarige samtale, lykkedes det dog ikke at overtale ægteparret til at overføre noget beløb eller at oplyse fx kontonumre, personnumre eller Nem-ID-koder. Og derefter opgav den falske betjent og afbrød opkaldet.

Næste skridt for det opmærksomme par var at gå til det rigtige politi og anmelde forsøget på bedrageri.

Ros til ægteparret

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion roser ægteparret for at være yderst opmærksomme og ikke lade sig narre, selvom opkaldet umiddelbart kan virke troværdigt.

-Vi ser desværre en stigning i denne type sager. Der er ingen tvivl om, at der er tale om meget udspekulerede telefonopkald. Og vi har fx tidligere set eksempler på, at de kriminelle har brugt rigtige betjentes navne for at virke overbevisende i tilfælde af kontrolopkald. I dette tilfælde har den kriminelle desuden fiflet med teknikken, så det ser ud som om, at der er ringet fra et telefonnummer med cifrene ”14 48”, som mange forbinder med politiet, forklarer Chr. Østergård.

Han understreger samtidig, at hverken politi eller andre myndigheder vil bede om at få overført penge, ligesom de aldrig vil bede om at få udleveret fx NemID adgangskode, NemID engangskoder og personnumre m.m.

Teknisk fifleri

Teknisk fifleri med telefonnumrene kaldes for spoofing. Den kriminelle benytter en teknik, hvor det ser ud som om, at opkaldet kommer fra et autoriseret telefonnummer, for eksempel politiet, en anden myndighed eller en bank. Er man i tvivl om, hvorvidt opkaldet er korrekt, skal man ringe op på hovednummeret og blive stillet om til den medarbejder, det drejer sig om.

-Det er dog ikke nok blot at få bekræftet, at vedkommende arbejder i myndigheden, da kriminelle netop kan have benyttet et rigtigt navn på en ansat. Man skal sikre sig, at man kommer i kontakt med den berørte medarbejder via hovednummeret, anbefaler Chr. Østergård.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Tre polakker varetægtsfængslet for tyveri og hæleri

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Pixabay (Modelfoto)

Tre polske statsborgere varetægtsfængslet i sag om tyveri og hæleri af værdifulde genstande.

De tre personer blev anholdt den 18. november 2021 af det tyske forbundspoliti nær Rostock i en polsk indregistreret varebil med blandt andet mærkevarecykler, og personerne er nu udleveret til Danmark. Politiet formoder, at genstandene stammer fra tyverier flere steder i landet, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tre polske statsborgere, to mænd på 27 og 24 år og en 21-årig kvinde, blev mandag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for dels tyveri, dels hæleri af en række værdifulde genstande.

De tre personer blev anholdt den 18. november 2021 af det tyske forbundspoliti nær Rostock i en polsk indregistreret varebil med otte mærkevarecykler, en el-cykel samt en havetraktor og en marksprøjte i varerummet. Politiet formoder, at genstandene stammer fra tyverier flere steder i Danmark.

Udleveret til Danmark

De tre anholdte blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) på baggrund af en europæisk arrestordre.

Udleveringen fandt sted mandag klokken 10 ved grænsen, hvorefter de tre personer blev fremstillet i grundlovsforhøret.

Sagen bliver efterforsket af UKA Vest, da der er tale om en sag om omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse, og hvor hændelserne kan være sket flere steder i Danmark.

Af samme årsag fandt grundlovsforhøret også sted ved Retten i Sønderborg.

De tre personer nægter sig skyldige, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

To biler kørte galt på motorvejen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den ene bil endte på siden. Foto: H.E. Haulrich.

Ingen er kommet alvorligt til skade.

To personbiler kørte søndag formiddag galt på Esbjergmotorvejen, E20, nær St. Andst mellem Vejen og Lunderskov. Alarmen indløb til redningsberedskabet klokken 09.14.

-To biler var impliceret i uheldet, hvor den ene rullede rundt. Der er tilsyneladende ikke sket alvorlig personskade, fortæller Søren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til netavisen migogvejen.

Uheldet skete i det østgående spor, som var spærret i en times tid i det ene spor.

Uheldet skyldtes formentlig glat føre, lyder det fra politiet.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112-stof

Brand i gammel skurvogn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses brandfolkene i gang med slukningsarbejdet. Foto: Falck Egtved/Trekantbrand, station Egtved.

Brandfolk og politi rykkede 1, juledags aften ud til en brand i en skurvogn.

Der udbrød lørdag aften ved 20.15-tiden brand i en gammel skurvogn langt nede af en skovvej på Kragelundvej i Kragelund, nordøst for Bække.

Da det v ar uklart om der var personer inde i skurvognen, blev der tilkaldt en ambulance og en læge, skriver netavisen migogvejen.

Heldigvis viste det sig, at der ikke var nogen personer inde i skurvognen. Det kunne konstateres efter ilden var slukket.

Brandårsagen er ukendt, da der tilsyneladende ikke var strøm i skurvognen.

Det var Trekantbrand, station Egtved og Lunderskov, der var tilkaldt til branden. Desuden var en patrulje fra Syd- & Sønderjyllands Politi også på stedet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler