Bevar minderne

Mandag 17. Februar 2020 04:30 311
Søren Rasmussen (DF). Privatfoto. Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af Regionsrådet for Syddanmark, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Fejringen af genforeningsjubilæet er i fuld gang og er kommet rigtig godt fra start. Opbakningen er er overvældende. Der er netop afviklet små og store afstemningsfester, med fuld hus, rigtig mange steder.

De mange arrangementer, møder, fester, foredrag og meget andet gør naturligvis, at der kommer fokus på denne afgørende del af Danmarkshistorien. Der giver anledning til debatter og samtaler og nok også til, at en del mennesker finder ting fra genforeningen, frem fra gemmerne.

Hvis man har ting og sager fra genforeningen, er det vigtigt de bliver bevaret for eftertiden. Ønsker man ikke at beholde dem selv, så er det oplagt, at aflevere dem til Genforenings- og Grænsemuseet, hvor man ved der vil blive passet godt på dem og de kan indgå i samlingen og eventuelt i udstillingen.

Museet glæder mange mennesker med sin omfattende udstilling. Det er drevet af frivillig ildsjæle, der fortjener opbakning og støtte til deres store indsats for formidlingen, af den enestående begivenhed i vores fælles historie.

Tags