Beskyt vores velfærdshelte

Fredag 21. August 2020 05:21 427
Filip Bekic Bladt. Privatfoto. Filip Bekic Bladt. Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt, Borgergade 4, st. th. 6000 Kolding, og Gitte Guldberg Spanier, Holtvej 13, 6580 Vamdrup, byrådskandidater, Socialdemokratiet i Kolding.

Torsdag kunne man i JydskeVestkysten læse, at folkeskolerne i Kolding Kommune agerer vidt forskelligt, når det gælder corona-regler. Det kommer specielt til udtryk, når det gælder lejrskole, skolerejser, forældremøder og forældres adgang til at komme ind og aflevere deres børn om morgenen.

I Kolding Kommune har vi tradition for meget decentral styring af skolerne, på godt og ondt. Skolelederne har meget frie rammer til at styre skolen. I udgangspunktet er vi meget enige i, at vi skal slippe fagligeden fri og have tillid til at vores offentligt ansatte løser kerneopgaven.

Vi har nogle rigtigt dygtige medarbejdere, som hver dag yder en kæmpe indsats for både børn, unge og ældre. Vi kalder dem for velfærdshelte, fordi de er rygraden i vores samfund og sikrer at vores børn får en god opvækst og mulighed for at nå deres drømme. De samme helte kæmper også for værdighed og glæde for vores ældre.

Ligesom vi skal sætte vores medarbejde fri til at udføre kerneopgaven, lige så meget har vi et ansvar for at passe på vores velfærdshelte, som hver dag står i frontlinjen. Vi har et ansvar for at passe på de mange ledere, lærere og pædagoger og beskytte dem. Vi må ikke spille skolerne op imod hinanden og skabe en usund konkurrence og forvirring, hvor der er så stor forskel på, hvordan vi griber tingene an i en så stor krisesituation som den aktuelle.

Her har vi et ansvar for at sikre nogle effektive og klare retningslinjer, som skal overholdes, så hver enkelt skole ikke bliver overladt til sig selv. Den tryghed skylder vi børn og forældre. Men den beskyttelse skylder vi også ledere og medarbejdere i folkeskolen. Vi skal have tillid og stille krav til at forvaltning og politikere står til ansvar, især når vi står i en ekstraordinær situation, så lederne og medarbejderne ikke skal være bekymrede for, om de nu også gør det rigtige.

Tags