Forbind med os

Motorsport

Bastian Buus stadig optimistisk om Carrera Cup-mesterskab

Offentliggjort for

den

18-årige Bastian Buus fra Br. Bjert ligger fortsat højt i det tyske Carrera Cup-mesterskab. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Porsche-køreren Bastian Buus fra Nr. Bjert fik ikke den weekend på Zandvoort, som han havde håbet på. Men den 18-årige dansker ligger fortsat højt i det tyske Carrera Cup-mesterskab.

Bastian Buus genvandt ikke som ønsket sin føring i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab efter weekendens ræs på hollandske Zandvoort. En ottende- og en 11.-plads betyder dog, at den 18-årige danske racerkører bevarer sin position som den næsthurtigste rookie i det benhårde mærkemesterskab.

-Det blev slet ikke den weekend, som vi havde håbet på. På den positive side lykkedes det for os at finde farten undervejs, og jeg sluttede sidste løb med at sætte hurtigste omgangstid. Det ærgerlige var, at vi ikke var hurtige nok til at begynde med, og derfor måtte jeg acceptere to tredjepladser i rookieklassen. Det er ikke godt nok til at overtage føringen, men heldigvis tilstrækkeligt til, at jeg bevarer min andenplads, fortæller Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Næsthurtigste rookie

Bastian kvalificerede sig til en generel 10.-plads i weekendens første løb og en syvendeplads i andet løb, hvor han i begge tilfælde startede som næsthurtigste rookie. Og at danskerens to nærmeste konkurrenter er hollændere med netop Zandvoort som hjemmebane, gjorde ikke udfordringen mindre.

-Vi ved, at vi har farten til at gøre det bedre. Vi skal bare være bedre til at finde den hurtigere, så det er dét, som er vores opgave nu. Kvalifikationerne er enormt vigtige, for jo længere nede, du starter, jo sværere er det at komme op foran, uanset hvor hurtig, du er, forklarer Bastian Buus.

-Men jeg er stadig optimistisk omkring resten af sæsonen. Vi har stadig tre afdelinger tilbage på kalenderen, og jeg er toer i rookiemesterskabet og otter generelt, så det er bestemt ikke skidt, når man tænker på, at det er mit debutår. Målet er stadig at vinde rookietitlen, og vi kan se frem til nogle fede baner med gode overhalingsmuligheder som Nürburgring og Sachsenring, og vi har også lagt nogle testdage ind i programmet for at være så godt forberedt som muligt. Vi kæmper videre.

Næste Carrera Cup-opgave for Bastian Buus og resten af Allied-Racing-teamet er sjette afdeling af mesterskabet, som afvikles på tyske Nürburgring den 6.-8. august.

Forinden venter imidlertid en kæmpe udfordring, når Buus og teamet stiller op til det legendariske 24-timersløb på Spa-Francorchamps i weekenden den 31. juli og 1. august. Dette bliver danskerens første opgave i den ekstra hardcore Porsche 911 GT3 R, hvor besætningen i bilen blandt andre tæller Porsche-fabrikkens udviklings- og testkører, tyskeren Lars Kern.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Motorsport

Bastian Buus blev udfordret på Monza

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Fjerde afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup blev ikke den succesfulde weekend, som Bastian Buus havde håbet på. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den danske Porsche-kører Bastian Buus mistede terræn i rookiemesterskabet i en udfordrende fjerde afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Monza. Optimismen er dog stadig i behold hos den 18-årige racerkører fra Kolding-området.

Fjerde afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup blev ikke den succesfulde weekend, som Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding havde håbet på. Den danske racerkører – som søndag blev fejret af hele Allied-Racing-teamet i anledningen af sin 18-års fødselsdag– sluttede på en 9. plads i weekendens første løb på Monza og blev straffet for en tyvstart i andet løb.

-Det var forhåbentligt sæsonens dårligste weekend, vi lige fik overstået dér. Lørdagens løb var ikke helt skidt. Jeg kvalificerede mig som P10 generelt og tredjehurtigste rookie på en bane, jeg aldrig havde kørt på før, så alt taget i betragtning var det sådan set okay. I første løb kom jeg ikke optimalt fra start, blev fanget bag nogle konkurrenter og sluttede på en niendeplads generelt og treer i rookiefeltet, lyder det fra Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Kiksede starten

Også i søndagens løb skulle Bastian Buus starte på en 10. plads generelt og på en tredjeplads i rookiefeltet. Her håbede danskeren på at kunne kompensere for det skuffende resultat dagen forinden og således bevare mesterskabsføringen. Men således skulle det desværre ikke gå.

-Jeg kiksede starten. Da de røde lamper begyndte at tænde, gik jeg på fuld gas, som jeg plejer, men helt uventet begyndte bilen at rulle fremad. Om det skyldtes slid på koblingen eller en fejl fra min side, skal vi have undersøgt. Jeg var hurtigt fremme på en tredjeplads, men jeg vidste, at jeg ville blive straffet for tyvstart. Straffen var en tur gennem pitlane, hvilket naturligvis smadrede mit løb. Heldigvis fik jeg efterfølgende hente nogle placeringer, så selvom jeg sluttede langt nede i feltet, nåede jeg alligevel at sikre mig nogle point, forklarer Bastian Buus.

Rykker ned på andenpladsen

De skuffende resultater på Monza betyder, at Bastian Buus må overgive føringen og steppe ned på en andenplads i den foreløbige stilling i rookiemesterskabet, hvor han er 11 point efter den førende. Med fire afdelinger tilbage på Carrera Cup-kalenderen er den unge racerkører imidlertid ikke i tvivl om, hvorvidt han stadig har mulighed for at sikre mesterskabet.

-Vi er kun halvvejs gennem sæsonen, så dét er jeg ikke nervøs for. Men fremadrettet vil have endnu større fokus på vores forberedelser.

Næste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland afvikles på hollandske Zandvoort den 9.-11. juli.

Men allerede i denne uge skal Bastian Buus og resten af Allied-Racing-teamet på arbejde på Spa-Francorchamps, hvor den tirsdag og onsdag står på test af den Porsche 911 GT3 R-racer, som danskeren er ombord i 24-timersløbet på den belgiske racerbane senere på sommeren.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Lukas og Fiat’en rejste sig fra støvet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har været en udfordrende sæson for Dankemi Racing og Lukas Staub.

Teamets Fiat Abarth 500 har drillet med alverdens tekniske problemer – men nu ser det endelig ud til at være fortid.

Under denne weekends afdeling af Yokohama 1600 Challenge på Ring Djursland kunne Lukas først konstatere at bremseproblemerne så ud til at være løst. En stor forløsning – lige indtil en defekt intercooler betød at motoren ydede langt fra hvad den burde. Det kostede en god placering i tidtagningen.

– Pludselig var der bare ikke noget power i bilen, og efter en længere fejlsøgning fandt vi ud af, at intercooleren var færdig, fortæller Lukas Staub, der heldigvis havde en reserve liggende – hjemme i Kolding.

Den blev monteret og klar inden søndagens løb, og Lukas kunne konstatere at der er fart nok i bilen, når den ellers gør som befalet. Fra en startplacering på 18. pladsen avancerede han hurtigt op gennem feltet til en syvendeplads, før en defekt kobling tvang ham til at sætte tempoet ned.

– Det var virkelig træls! Især efter den start på heatet ville jeg gerne have fulgt den helt til dørs. Vi fandt heldigvis fejlen og fik lavet en nødløsning, så jeg kunne køre det sidste heat også, fortæller Lukas, som til gengæld kunne starte fra 10. pladsen.

Og så kom successen for alvor. Bilen kørte som den skulle i hele heatet, og Lukas kunne køre sig op til femtepladsen allerede efter to omgange. Den placering holdt dog ikke til det ternede flag, da en kombination af overmodige konkurrenter og en let uforståelig dommerkendelse sendte Lukas ned på syvendepladsen. Stadigvæk et ganske fint resultat, omstændighederne taget i betragtning:

– Det er mega fedt at have fået bilen gennem et helt heat uden bøvl med teknikken! Vi har godt nok kæmpet noget med den, så nu skal vi bare have det til at holde fremover, fortæller Lukas.

– Jeg håber at jeg får chancen for at være med i kampen om de sjove placeringer i finaleløbet om to uger, slutter Lukas Staub.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Markussen har fundet farten

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu har Michael Markussen fundet farten.

Da Michael Markussen i begyndelsen af året fik debut som teamejer i Markussen Racing, var det med en DTC-racer som han kendte godt i forvejen – men med et nyt team og et begrænset datagrundlag til opsætning af bilen var det alligevel lidt forfra. I sæsonens løb har hver weekend budt på fremskridt, og årets næstsidste løbsweekend på Ring Djursland var endnu et stort skridt fremad, oplyser Markussen Racing.

Godt kørende

Bilen kørte lige efter bogen, og samspillet i teamet har nået nye højder. Det gav Michael Markussen ro på bagsædet til at kunne køre racerløb:

– Vi har været godt kørende i denne weekend! Vi er begyndt at kende bilen og hinanden, og resultaterne begynder at komme nu. Jeg tror faktisk ikke at bilen nogensinde har kørt bedre end i dag, lyder det fra Michael Markussen, som nød de otte kvalifikationsheats på Ring Djursland.

– Ring Djursland er bare en mega fed bane, og selvom den ikke er lang og kun har fire sving, så er det motorsportens svar på Djurs Sommerland – det går op og ned, og der er en virkelig lille fejlmargin, så man er bare på hele tiden.

Fascinationen for banen kunne også aflæses i kørslen på banen. Michael var ad flere omgange med helt i front, og det blev både til sejr og flere topplacinger i løbet af de korte kvalifikationsrunder, hvor der blev kæmpet hårdt om placeringerne.

Finale gik ikke som forventet

Finaleløbet bød imidlertid på lidt ridser i lakken – bogstaveligt talt. Efter en god start, hvor Kolding-køreren kom frem på tredjepladsen, blev han på anden omgang skubbet rundt af en konkurrent. Herefter måtte der kæmpes for at komme fremad i feltet igen, men podiepladsen var uden for rækkevidde:

– Det var drønærgerligt og i mine øjne unødvendigt. Jeg havde håbet på at vi kunne få en pokal med hjem som bevis på det hårde arbejde, teamet har lagt i løbet af sæsonen. Der må vi tage revanche til finaleløbet, fortæller Michael Markussen.

Netop finaleløbet køres på FDM Jyllandsringen om to uger, og her bliver det også sidste gang, der køres racerløb i Mascot DTC-klassen.

– DTC har været et vigtigt kapitel i min motorsportskarriere, så det er da lidt vemodigt. Jeg håber at vi kan være med til at lave et godt afslutningsshow til glæde for både publikum og historiebøgerne, slutter Michael Markussen.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juli 2021
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Populære artikler