Kolding Netavis

Bastian Buus sikrer rookiemesterskabet

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Bastian Buus sikrede sig mesterskabet for rookies i en af verdens mest prestigefyldte mærkeserier, Porsche Mobil 1 Supercup. Foto: Porsche Motorsport.

En vigtig milepæl blev nået for danske Bastian Buus, som søndag sikrede rookiemesterskabet i den prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup på hollandske Zandvoort.

Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding kan nu sætte et flueben ved karrierens hidtil største ambition. Den 19-årige dansker sikrede nemlig søndag eftermiddag mesterskabet for rookies i en af verdens mest prestigefyldte mærkeserier, Porsche Mobil 1 Supercup. Præstationen skete foran mere end 100.000 motorsportsfans på Zandvoort, som også lagde asfalt til Hollands Formel 1 Grand Prix.

2022 09 bastian buus psc zandvoort 5
Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus startede sprintløbet fra en ottendeplads efter en udfordrende kvalifikation lørdag. Efter et kaotisk løb, som blev afbrudt af hele tre safetycars undervejs og efterfølgende flaget rødt, lykkedes det imidlertid for den hurtige dansker at slutte på en femteplads. Grundet en straf til en konkurrent blev Buus efterfølgende rykket op til en samlet fjerdeplads og en syvende rookiesejr i træk – hvilket er ny rekord i det berømte Porsche-mesterskab:

-Fantastisk følelse! Jeg er megaglad, stolt og enormt taknemmelig. Det har været en vild sæson, og denne weekend kulminerer med et rookiemesterskab til mig og et teammesterskab til hele holdet bag Lechner Racing. Det er et vigtig skridt i min drøm om en officiel juniorkontrakt med Porsche. Teamet og mine sponsorer har været en uvurderlig support for mig i kampen om at nå målet. At vi nu har nået det, endda inden sæsonfinalen, er bedre, end vi har turdet håbe. Nu gælder det finalen i Monza i næste weekend, hvor vi skal sikre, at min teamkammerat Dylan Pereira tager det samlede mesterskab. Så kan vi ikke bede om mere, lyder det fra en lykkelig Bastian Buus.

Efter ræset i Holland indtager Bastian Buus fjerdepladsen i det samlede mesterskab. Næste udfordring for danskeren er ottende og sidste afdeling af 2022-udgaven af Porsche Mobil 1 Supercup, som afvikles allerede den kommende weekend på italienske Formel 1-bane Monza.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel