Bastian Buus sikrede karrierens første Porsche Supercup-podieplads

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 12 juli 2022
Opdateret 13/07/22 18:13
Bastian Buus sikrede karrierens første podieplacering i fjerde afdeling af mærkemesterskabet på østrigske Red Bull Ring. Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus kørte sit hidtil bedste Porsche Supercup-løb og sikrede karrierens første podieplacering i fjerde afdeling af mærkemesterskabet på østrigske Red Bull Ring.

En podieplacering i den benhårde internationale Porsche Mobil 1 Supercup er svær at opnå, især for en rookie – men det var ikke desto mindre hvad Bastian Buus fra Nr. Bjert sikrede, da han søndag kørte en tredjeplads hjem i fjerde afdeling af det prestigefyldte mærkemesterskab. Resultatet på Monza var den 19-årige danskers hidtil bedste i serien, og endnu en gang udbygges føringen i rookiemesterskabet.

-Det er helt vildt! Jeg har svært ved at sætte ord på det. Det har været en fantastisk weekend, selvom den startede skuffende med en 9. plads i kvalifikationen, som jeg ikke fik sat ordentligt sammen. Mine teamkammerater, Dylan (Pereira, red.) og Harry (King, red.), kvallede P1 og P2, så det var irriterende at slutte så langt ned med en bil, som tydeligvis havde langt bedre potentiale. Men alt ændrede sig i løbet, hvor jeg kom godt fra start og hurtigt fik kørt mig op til en sjetteplads. Her lå jeg og ventede på en chance, som pludseligt opstod, da to biler foran mig fik kontakt og den ene snurrede rundt. Jeg undgik kaosset og tog tredjepladsen, og herfra gjaldt det bare om at komme sikkert i mål, lyder det fra Bastian Buus.

-Det er et rigtig godt resultat, ikke bare for mig og mit rookiemesterskab, men for hele teamet, som slutter på hjemmebane med en førsteplads til Dylan, en tredjeplads til mig og en fjerdeplads til Harry. Stærkt arbejde af hele holdet. Vi ridder på en stærk bølge lige nu, så det gælder bare om at holde momentet.

Efter løbet på Red Bull Ring er Bastian Buus fortsat i suveræn føring i rookieklassen og holder en femteplads i den generelle stilling i Porsche Mobil 1 Supercup. Næste opgave for Buus og resten af BWT Lechner Racing sker allerede om to uger, når Supercup-feltet igen slippes løs – denne gang på franske Paul Ricard i forbindelse med Formel 1-løbet den 22.-24. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel