Connect with us

Motorsport

Bastian Buus klar til fransk Porsche-kamp på Magny-Cours

Offentliggjort for

den

Foto: Porsche Motorsport/Alexis Goure.
Foto: Porsche Motorsport/Alexis Goure.

Den danske Porsche-kører Bastian Buus forventer hård konkurrence fra lokale helte, når anden afdeling af det franske Carrera Cup-mesterskab afvikles på Magny-Cours i denne weekend.

Der bliver atter kamp til stregen, når sæsonens tredje afdeling af Porsche Carrera Cup France afvikles på den tidligere franske tidligere Formel 1-bane Magny-Cours i Bededagsferien.

Bastian Buus fra Nr. Bjert er igen på banen for tyske Allied-Racing, og efter podieresultatet på Spa-Francorchamps sidste weekend er den 18-årige danske racerkører topmotiveret for endnu en Porsche-kamp.

-Det bliver en hård omgang, for Magny-Cours er hjemmebane for mange af de franske kørere, og derfor vil der være flere hurtigere konkurrenter denne weekend. Jeg tror dog stadig på, at vi kan være med oppe foran. Det kræver bare, at vi er mere heldige i kvalifikationen, end vi har været de sidste to afdelinger. Så længe, jeg får en god startposition til løbet, bør jeg kunne gøre en forskel. Træningstiderne viser, at vi har noget at hente i forhold til de hurtigste, men vi sluttede P6 i begge sessions, og dét er et godt udgangspunkt, lyder det fra Bastian Buus.

Lørdagens løb kan ses direkte her…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Motorsport

Bastian Buus sikrede nye mesterskabspoint

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Porsche Motorsport.

Den danske Porsche-kører holder sluttede lige udenfor podiet i weekendens Carrera Cup-løb på Red Bull Ring. Næste stop er Monaco og Supercup.

Bastian Buus fra Nr. Bjert hentede nye point til mesterskabskampen i Porsche Carrera Cup Deutschland, da han lørdag-søndag sikrede en sjette- og en fjerdeplads i anden afdeling af det tyske mesterskab. De benhårde racerløb fandt sted på østrigske Red Bull Ring, og i begge tilfælde lykkedes det for danskeren at forbedre sin startposition. Buus holder nu en sjetteplads i den samlede stilling, blot fire point fra fjerdepladsen.

-Det har været en tilfredsstillende weekend med gode point til mesterskabet. I løbene er farten rigtig god, men vi mangler fortsat at ramme den helt perfekt i kvalifikationerne. Her sluttede jeg P7 i begge tidtagninger, og vi skal længere frem, hvis vi skal have en chance for at kæmpe med om podieplaceringerne. Lige nu ved vi ikke, hvad løsningen er, men vi lærer hele tiden, og det skal nok komme. Det vigtigste er, at vi har farten i løbet, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus kæmpede blandt andre med den tidligere Porsche Supercup-mester, Larry Ten Voorde, og danskeren var tæt på en fjerdeplads i lørdagens løb, da han efter et mislykket angreb på hollænderen røg fra en femte- til en sjetteplads.

-Der er er hård kamp om placeringerne, og nogle gange er det værd at tage chancer. Og det var det netop dér, også selv om det ikke lykkedes. Igen en kæmpe tak til hele holdet bag Allied-Racing. Vi vender tilbage stærkere, siger Bastian Buus.

Næste opgave for den danske Porsche-kører er anden afdeling af den internationale serie, Porsche Mobil 1 Supercup, som bliver afviklet allerede den kommende weekend, 26.-29. maj, i forbindelse med det berømte Formel 1-løb i Monaco.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus optimist inden Porsche-ræs på Red Bull Ring

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus kom godt fra start med et podieresultat i sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, og nu fortsætter den 18-årige racerkører sin jagt på mesterskabspoint i anden afdeling på Red Bull Ring.

Det er med et håb om nye topresultater, at Bastian Buus fra Nr. Bjert denne weekend stiller op til anden afdeling af den benhårde Porsche Carrera Cup Deutschland på Red Bull Ring. Den 18-årige Allied-Racing-kører kommer direkte fra en afdeling af det franske Carrera Cup-mesterskab på Magny-Cours, hvor det blev til en tur på podiet, og derfor er momentet højt.

-Vi har kørt nogle gode tests forud for weekenden, og alt ser fornuftigt ud. Red Bull Ring er en ekstremt hurtig bane uden særlig mange sving, så omgangstiderne er tætte, og der var omkring halvanden tiendedel fra nummer to til nummer otte i den sidste session. Til gengæld er det en bane med rigtig gode overhalingsmuligheder, så jeg forudser bestemt et spændende løb. Som altid er målet at ramme den perfekte kvalifikation. En startposition langt fremme gør en kæmpe forskel i den her serie, så vi skal være skarpe. Efter første afdeling holder jeg en femteplads i mesterskabet, så vi skal som udgangspunkt bare have nogle point med videre. Det vil være fedt med endnu et topresultat og et podie, men vi må tage det, som det kommer. Jeg føler, at vi er dér, hvor vi skal være, og jeg glæder mig til at komme på banen, lyder det fra Bastian Buus.

Anden afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Red Bull Ring skydes i gang med kvalifikation og første løb afvikles lørdag. Weekendens andet og sidste løb flages grønt i morgen, søndag. Alle løb kan følges live på YouTube. Løbene starter både lørdag og søndag klokken 14.40.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus sikrede sig podieplads i to mesterskaber

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus på podiet. Foto: Porsche Motorsport.

Det blev til podiepladser i både det det tyske og franske Porsche Carrera Cup-mesterskab, da Bastian Buus stillede op til en travl racerweekend på den belgiske Formel 1-bane.

Bastian Buus fra Nr. Bjert formåede at kæmpe sig til podiepladser i to forskellige Porsche Carrera Cup-mesterskaber fredag og lørdag på Spa-Francorchamps.

Den 18-årige dansker blev kastet for en temmelig travl weekend med fire løb på blot to dage – men Buus holdt som altid tungen lige i munden og kablet stramt, hvilket resulterede i topresultater i både den tyske og franske Carrera Cup-serie.

Bastian Buus sluttede på en syvende- og en tredjeplads i sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland – og på en tredje- og en sjetteplads i anden afdeling af Porsche Carrera Cup France. Danskeren stiller i begge mesterskaber op for tyske Allied-Racing, men kører i to forskellige biler, og således havde teamet måtte hyre ekstra mandskab ind på Spa-Francorchamps.

-Det har generelt været en god weekend. Topresultater i begge mesterskaber er absolut godt, og jeg er glad for at kunne tage en pokal med til begge biler. Weekenden begyndte ellers lidt udfordrende, da vi havde svært ved at finde det rigtige setup, men vi bevægede os i den rigtige retning og endte med at have en stærk og hurtig bil, som vi kan arbejde videre med herfra, lyder det fra Bastian Buus, som kvalificerede sig indenfor top-otte til alle fire løb.

-I den franske serie ramte vi den godt i første ræs, men desværre blev jeg skubbet af banen af en konkurrent under starten på andet ræs og måtte bruge hele løbet på at hente positioner ind igen. I den tyske serie manglede jeg fart i første ræs, men vi lykkedes med at ramme den til andet ræs, hvor jeg kæmpede mig op til et podie. Alt i alt en god weekend, og vigtigst af alt ved vi, at vi kan være med helt oppe foran i begge mesterskaber, hvilket er enormt vigtigt for motivationen.

Foto: Porsche Motorsport.

Efter første afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland holder Bastian Buus en femteplads i mesterskabet. Danskeren holder en sjetteplads i Porsche Carrera Cup France og en femteplads i Porsche Mobil 1 Supercup.

Næste opgave for Bastian Buus er tredje afdeling af Porsche Carrera Cup France, som finder sted allerede den kommende weekend, 12.-14. maj, på franske Magny-Cours. Inden da skal Buus forbi den britiske Formel 1-bane Silverstone for at teste med sit Porsche Supercup-team, BWT Lechner Racing.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Travl Porsche Carrera Cup-weekend for Bastian Buus: Fire løb på to dage

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Porsche-køreren Bastian Buus stiller op i både det tyske og franske Carrera Cup-mesterskab på Spa-Francorchamps den kommende weekend.

Med tre træningssessions, to kvalifikationer og fire løb har Bastian Buus fra Nr. Bjert et weekendprogram, som kan give selv den mest inkarnerede racerkører sved på panden. Den 18-årige dansker er dog alt andet end stresset forud for de kommende dage på Spa-Francorchamps, hvor der skal kæmpes i både den tyske og den franske Porsche Carrera Cup-serie. Udsigten til de mange omgange på en af verdens mest berømte racerbaner gør blot den hurtige Buus yderligere motiveret.

-Nogle vil mene, at så mange løb på én weekend gør dig træt og udmattet, men for mig er det omvendt. Jeg bliver direkte motiveret af at vide, jeg har dobbelt så meget køretid på banen som mine konkurrenter. Formålet med at deltage i flere forskellige mesterskaber i år er netop at få så meget kørsel i kroppen som muligt. Jeg føler, at vi er godt forberedte til weekenden, blandt andet fordi, at vi har fået mulighed for teste på Spa-Francorchamps forud for løbet og dermed blive klogere på de ændringer, der er sket på banen, lyder det fra Bastian Buus.

Danskeren kommer til Belgien direkte fra en test på hollandske Zandvoort, og i sidste uge stod den også på test på Paul Ricard i Sydfrankrig. Bastian Buus har allerede taget hul på Porsche Carrera Cup France og Porsche Mobil 1 Supercup – hvor han i begge serier markerede sig som en af de hurtigste kørere – og den kommende weekend byder så på åbningsløbet i Porsche Carrera Cup Deutschland samt anden afdeling af Porsche Carrera Cup France.

I både den tyske og franske Carrera Cup-serie stiller Bastian Buus op for det tyske team Allied-Racing, mens han i Porsche Mobil 1 Supercup stiller op for østrigske BWT Lechner Racing.

-Der er ingen tvivl om, at Porsche Carrera Cup Deutschland har højeste prioritet for mig. Det er min anden sæson i den tyske serie, og det er dén, jeg føler, jeg skal vinde. Der er høje forventninger til åbningsløbet, og netop derfor er det perfekt for os, at vi har ekstra meget banetid til at optimere bilen og finde de rigtige setups for kvalifikation og løb. Især fordi, vejret tyder på at blive blandet hen over weekend. Det handler om at komme solidt fra start og få markeret sig som en af dem, som både er hurtige og svære at kæmpe mod, forklarer Bastian Buus.

Anden afdeling af Porsche Carrera Cup France og første afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland skydes i gang med officiel træning torsdag den 5.maj, mens kvalifikation og løb finder sted fredag den 6. maj og lørdag den 7. maj. Begge serier kan streames live på Youtube.

Fredag 6. maj

10.50 – Kvalifikation (PCCF) (30 min)
12.25 – Kvalifikation (PCCD) (35 min)
15.25 – RACE #1 (PCCF) (30 min + 1 omg.)
17.20 – RACE #1 (PCCD) (30 min + 1 omg.)

Lørdag 7. maj

09.05 – RACE #2 (PCCF) (30 min + 1 omg.)
10.55 – RACE #2 (PCCD) 30 min + 1 omg.)

Følg med LIVE (FR): https://www.youtube.com/c/PorscheFranceOfficiel
Følg med LIVE (DE): https://www.youtube.com/c/PorscheCarreraCupDeutschland

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Suveræn Porsche Supercup-debut for Bastian Buus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus sluttede på en femteplads i sæsonpremieren på Porsche Mobil 1 Supercup, som blev afviklet på italienske Imola. Det danske sportsvognstalent fører nu rookiemesterskabet.

Blot en uge efter, at Bastian Buus fra Nr. Bjert havde markeret sig som en af de hurtigste kørere i det franske Porsche Carrera Cup-mesterskab, satte den 18-årige racerkører nye konkurrenter til vægs i Porsche Mobil 1 Supercup. Sæsonpremieren på den internationale serie blev afviklet søndag på Imola i forbindelse med Formel 1-grandprixet, og her sluttede Bastian Buus på en suveræn femteplads blandt de mere end 30 startende biler.

Bastian Buus havde inden søndagens løb sikret sig en imponerende tredjeplads i kvalifikationen, og trods han i det benhårde og regnfulde sprintløb måtte tage til takke med en femteplads grundet en bremsefejl, markerede danskeren sig ikke desto mindre som feltets hurtigste debutant og fører nu rookiemesterskabet i årets udgave af Porsche Mobil 1 Supercup.

-Det har været en megafed weekend og en stærk start på mesterskabet. Konstant har jeg været helt oppe blandt de hurtigste, fra træning til tidtagning og i selve løbet. Forventningerne blev sendt i vejret efter kvalifikationen, så det gjaldt om at holde hovedet koldt. Jeg kom godt fra start i løbet, som begyndte i regnvejr bag en safetycar, forsvarede min tredjeplads og havde farten til at angribe andenpladsen. Vi havde en fed duel, og det så rigtig lovende ud, men desværre får jeg lavet en bremsefejl, og mister to positioner, som jeg ikke formår at tage tilbage igen, fortæller Bastian Buus i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Det ville have været fantastisk med en podieplacering, men dét skal nok komme. En femteplads generelt og en pokal for hurtigste rookie er helt i tråd med vores mål for Supercup-sæsonen. Jeg er meget tilfreds, både med min egen præstation og med mit team, BWT Lechner Racing, som har haft styr på sagerne fra dag ét. To af de tre kørere på weekendens podie var mine teamkammerater, og med min egen rookie-sejr fører holdet nu tre forskellige mesterskaber. Det har været fedt at få en solid start på mesterskabet og sikre nogle gode point, og jeg kan næsten ikke vente med at komme tilbage i bilen.

Næste afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup afvikles i forbindelse med det legendariske Formel 1-løb i Monaco den 26.-29. maj.

Inden da stiller Bastian Buus imidlertid op i anden afdeling af Porsche Carrera Cup France samt i sæsonpremieren Porsche Carrera Cup Deutschland, som begge finder sted samme weekend, 5.-7. maj på belgiske Spa-Francorchamps.

Foto: Porsche Motorsport.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler