Kolding Netavis

Bastian Buus klar til 24 Hours of Le Mans Virtual

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus’ første opgave som juniorkører hos Porsche bliver i cyberspace. Den 19-årige dansker stiller i dag, lørdag, op for Porsche i den digitale udgave af verdens største motorløb, 24 Hours of Le Mans Virtual.

Løbet er finalen på Le Mans Virtual Series, og Bastian Buus teamer op med Porsche Coanda Esports Racing Team, som er Porsches officielle fabrikshold i det digitale mesterskab. Buus skal bag simulatorrattet i den ene af holdets to LMP-racere, #23, som holder en fjerdeplads i den samlede stilling efter en sejr i seneste afdeling på den virtuelle udgave af Sebring International Raceway.

Bastian Buus fra Nr. Bjert skal dele simulatoren med racerkøreren Morris Schuring og de to esportkørere Mack Bakkum og Dayne Warren fra henholdsvis Holland og Australien.

Kombinationen af to professionelle racerkørere med licens fra virkelighedens verden og to esportkørere er generelt for samtlige biler i løbet. Årets udgave af 24 Hours of Le Mans Virtual har blandt andet deltagelse af den dobbelte Formel 1-verdensmester Max Verstappen, den tidligere Haas F1-kører Romain Grosjean og den svenske IndyCar-kører, Felix Rosenqvist.

2023 01 bastian buus le mans virtual 1
Foto: Porsche Motorsport.

-Det bliver enormt fedt, og jeg er glad for at have fået muligheden for at være med. Jeg har tidligere dyrket esport og deltaget i det danske mesterskab, Porsche Esports Carrera Cup Denmark. Dét her bliver meget anderledes, da det først og fremmest er et langdistanceløb, hvor jeg deler bilen med en anden racerkører fra den virkelige verden samt to af verdens dygtigste esportkørere, lyder det fra Bastian Buus og fortsætter:

-Det er et kæmpe setup. Det har virkelig overrasket mig, hvor seriøst, det er. Teamet er enormt professionelt og har testet alt af inden weekenden. Simulatoren har kørt dag og nat for at indsamle data, og der sidder nogle ret hardcore ingeniører og arbejder bag kulisserne. Det betyder, at jeg kan lade de professionelle om at udføre setup og strategi og selv fokusere på at levere den bedste fart i simulatoren.

-Det særlige ved dén her digitale serie er, at der er ubegrænset mulighed for træning samt at træningen foregår på separate servere. Derfor ved vi faktisk ikke, hvor hurtige, vi er i forhold til vores konkurrenter, før vi tager hul på kvalifikationen. Men jeg føler, at vi er godt med, og det bliver spændende at komme i gang, siger Bastian Buus

2023-udgaven af 24 Hours of Le Mans Virtual flages grønt lørdag den 14. januar klokken 14 og kan følges live på blandt andet YouTube eller på FIA WEC App.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel