Kolding Netavis

Bastian Buus indleder 2023-sæsonen sammen med Formel 1-feltet

Bastian Buus indleder 2023-sæsonen sammen med Formel 1-feltet. Foto: Porsche Motorsport.

Som forberedelse til en vigtig 2023-sæson deltager den dansk Porsche Junior i finalen i Porsche Sprint Challenge Middle East på Formel 1-banen i Saudi Arabien denne weekend.

Der er meget på spil for Bastian Buus, som før årsskiftet blev udpeget til at være den nye Porsche Junior. Denne eksklusive titel indikerer, at den berømte tyske sportsvognsfabrik tror på, at den 19-årige racerkører fra Nr. Bjert ved Kolding har dét, som skal til for at skabe en karriere som professionel på den øverste hylde i motorsporten.

Sådanne forventninger stiller krav til topresultater, hvilket er årsagen til, at danskeren har taget hul på sæsonen før tid og deltager i finalen i Porsche Sprint Challenge Middle East. En serie, som er arrangeret af danskerens team i Porsche Mobil 1 Supercup, østrigske Lechner Racing, og som finder sted i forbindelse med den saudiarabiske afdeling af verdensmesterskabet i Formel 1.

-Med Lechner som samarbejdspartner på serien var det oplagt for mig at stille op til finalen og komme i træning inden sæsonen starter og vi for alvor vi begynder at kæmpe for mesterskaberne. Samtidig er det også god træning til Supercup-løbet i Monaco, eftersom Jeddah også er en bybane, hvor du kører tæt op ad betonmurene, lyder det fra Bastian Buus.

-Jeg har kun hørt godt om Sprint Challenge og glæder mig til at prøve kræfter med serien og forhåbentlig tage hjem fra Saudi Arabien med en fed oplevelse og måske et trofæ eller to bagagen. Det bliver enormt spændende, og frem for alt betyder det, at vi kommer tidligere i gang end vi plejer, hvilket absolut kan vise sig at blive afgørende.

Finalen i Porsche Sprint Challenge Middle East består af to sprintræs, som finder sted på Jedda Corniche Circuit i Saudi Arabien lørdag og søndag.

Tagget med: ,
Del denne artikel