Bastian Buus inden debut i 24-timersløb: -En kæmpe udfordring

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Den 18-årige danske Porsche-kører Bastian Buus er klar til sin karrieres hidtil største udfordring. Foto: Bastian Buus Racing.

Den 18-årige danske Porsche-kører Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding er klar til sin karrieres hidtil største udfordring, når han den kommende weekend stiller op til det verdensberømte 24-timersløb på Spa-Francorchamps.

Der er lagt op til et brag af et racerløb, når 24-timersløbet på Spa-Francorchamps får grønt flag den kommende weekend. Hele 58 biler stiller til start i den verdensberømte klassiker på den belgiske Formel 1-bane, og én af dem har Bastian Buus ved rattet.

Det blot 18-årige dansker, som sidste år vandt det europæiske GT4-mesterskab og i øjeblikket er blandt de hurtigste rookies i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab, har nemlig fået chancen og stiller op med den verdensberømte test- og udviklingskører for Porsche samt tidligere vinder af 24-timersløbet på Nürburgring, tyske Lars Kern. De to skal dele Allied-Racings Porsche 911 GT3 R #222 med schweiziske Julien Apothéloz og franske Arno Santamato.

-Det er uden tvivl årets højdepunkt for mig, og jeg kan godt mærke, at det nu for alvor begynder at give kriller i maven. 24-timersløbet på Spa-Francorchamps er som et Le Mans udelukkende for GT-biler, og løbet har gennem årene skabt kæmpe opmærksomhed, både fra motorsportsfans verden over og fra de bilfabrikker, som stiller op i håb at se deres biler køre først over målstregen. Der er ekstrem konkurrence og kæmpe forventninger og derfor også store muligheder for at bevise sit værd som ung racerkører, lyder det fra Bastian Buus.

-Vi har et stærkt team med support fra Porsche i ryggen, og med en erfaren kører som Lars Kern, som er en af hovedkræfterne i selve udviklingen af Porsches racerbiler, har vi stærke kræfter med, som jeg virkelig kan lære af. Der ligger en stor opgave forude, for dels er vi fire kørere, som skal finde et fælles udgangspunkt for at performe bedst muligt i vores racerbil, og samtidig bliver det for mit eget vedkommende debut i et 24-timersløb. Spa-Francorchamps er klart en af mine favoritbaner, men indtil videre har mit længste løb her varet 60 minutter, så det bliver helt sikkert noget helt andet. Det er dét her, som jeg har drømt om, og som jeg håber, kan blive en del af min fremtidige karriere, så jeg er enormt spændt.

Buus, Kern, Apothéloz og Santamato stiller op i den næsthurtigste Silver Cup-klasse, som tæller 17 biler ud af det samlede felt på 58 biler. Løbet starter med officiel træning torsdag, mens kvalifikationen afvikles torsdag aften.

Her får alle kørere 15 minutter til at præstere, og gennemsnittet af de enkelte køreres bedste omgangstider afgør således bilens position på startgridden.

De 20 hurtigste biler går dog videre til endnu en kvalifkation fredag aften. 24-timersløbet flages grønt lørdag klokken 16.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel